Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý plánek: http://www.eccip.com/liberec/CZ/Dia4.htmGuldys píše:Koho by to zajímalo, tak více o tom centru se dozví na: http://www.promenadaliberec.com/
Podle těch obrázku tram nepovede vnitřkem, ale podél na druhé straně areálu - místo u silnice, bude u kopce
Podle něj to vypadá, že tramvaj povede nejen po jižním okraji toho areálu, ale i na jižní straně těch rybníků u Jablonecké ulice.
Na Nerudove se delala kanalizace a oprava trati. Pritom se na osovou vzdalenost koleji, ani na chodniky nesahalo => je tam standartni zastavka, kde mezi tramvaji a chodnikem je jeden jizdni pruh. Zastavka typu Viden tam neni.Tramvajáček píše:Pokud Vím tak v Brně se to udělalo i po rekonstrukci Nerudovy ul. (zastávka směr Krpole - linky 12,13) a to vystupování je tam pro chodce dost riskantní, hlavně mimo špičku. Řada bláznů tam nerespektuje stojící tramvaj a normálně vlítnou do čtverce pro výstup.
Trochu je to videt vpravo za tramvaji na teto fotce:
http://bmhd.goo.cz/foto.php?1030ner_mn:20050609
-
194.228.81.124
Re: Léčebný ústav
Já ten důvod opravdu vidím částečně v tom, že reko liberecké trati žačalo na počátku 90. let právě od Lidových sadů směrem do centra. Dnes by podle mě již těleso tram vedli trochu jinak a zastávka by byla bezbariérová - vytazeni chodniku k hrane koleje.Honzík píše:Kdyby ho udělali jako v Praze Vodičkovu, tak by to bylo v pohodě. Je to ostatě poslední bariérová zastávka a je paradoxní, že právě je to zastávka Léčebný ústav směr Lidové Sady.
-
Tramvajáček
Pokud Vím tak v Brně se to udělalo i po rekonstrukci Nerudovy ul. (zastávka směr Krpole - linky 12,13) a to vystupování je tam pro chodce dost riskantní, hlavně mimo špičku. Řada bláznů tam nerespektuje stojící tramvaj a normálně vlítnou do čtverce pro výstup.adam_r píše:Trochu to poopravim. V Brne se tento typ zastavek udelal pouze pri rekonstrukci ulice Banskobystricke (celkem 4 zastavky). Po spise negativnich zkusenostech se zadne dalsi jiz nedelaly. Z pozice obeznameneho ridice IGK 'nic moc', z pozice neznaleho ridice IGK dost blbe. Z pozice chodce zde neni jasne vymezeni, co je jeste chodnik, a co uz silnice (nejvice kritizovano slepeckou unii).
Od te doby se pristupuje k reseni zvetseni osove vzdalenosti a vytazeni chodniku k hrane koleje. Je to celkove bezpecnejsi - nemoznost podjeti tramvaje + jasne vymezeni, co je pro chodce, a co je pro provoz.
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Absolut
- Moderátor
Ad Matus: Nechci se hadat, ale obavam se, ze nemas vubec predstavu jaka veda jsou ty hmatove pasy na chodnicich a u prechodu taky jaky je v nich bordel. Vysvetli mi, jak to chces zaridit, pak to ozkousej a pak to vysvetli SONSu.
Koukám na to do norem na bezbariérové navrhování staveb. Nevidomý umí vídeň, ale rozměry těch jejich proužků v místech, kde už nesmí jet auto jsou takový, že by se tam v pohodě vešel ostrůvek nebo oddělení zastávky od jízdního pruhu ve stejný úrovni sloupkama. Vídeň s jízdním pruhem 3,5 metru, do kterýho lezeš z chodníku nikde není. A navíc je tam napsaný, že když by to byla zastávka pro víc jak 1 soupravu, tak musí mít SSZ.
Koukám na to do norem na bezbariérové navrhování staveb. Nevidomý umí vídeň, ale rozměry těch jejich proužků v místech, kde už nesmí jet auto jsou takový, že by se tam v pohodě vešel ostrůvek nebo oddělení zastávky od jízdního pruhu ve stejný úrovni sloupkama. Vídeň s jízdním pruhem 3,5 metru, do kterýho lezeš z chodníku nikde není. A navíc je tam napsaný, že když by to byla zastávka pro víc jak 1 soupravu, tak musí mít SSZ.
Navigaci nevidomych lze pohodlne resit umistenim vhodneho pasu ve dlazbe oddelujiciho chodnik od zvysene casti vozovky. Myslim, ze je to jen otazka penez a vymluv.Absolut píše:Ad Adam_r:
Tak to díky za informace, věděl jsem, že se razí idea zastávek, kde auta stojí za tram (resp trolejbusem apod) a připadá mi to jako dobrý nápad. Ale nevěděl jsem o negativních zkušenostech z těch Řečkovic. V Praze to vypadá, že případné další vídně budou leda se ssz. Důvodem je přesně to, co píšeš a zejména nedořešenost navigace nevidomých považuji za problém, auta by řešil kamerový systém a značka s upozorněním na pokutu 10000kč.
Řešení se zvětšením osovky - tam je jediný problém a to peníze. Možná pak ještě přístup některých lidí, ale CENSORED
- Absolut
- Moderátor
Ad Adam_r:
Tak to díky za informace, věděl jsem, že se razí idea zastávek, kde auta stojí za tram (resp trolejbusem apod) a připadá mi to jako dobrý nápad. Ale nevěděl jsem o negativních zkušenostech z těch Řečkovic. V Praze to vypadá, že případné další vídně budou leda se ssz. Důvodem je přesně to, co píšeš a zejména nedořešenost navigace nevidomých považuji za problém, auta by řešil kamerový systém a značka s upozorněním na pokutu 10000kč.
Řešení se zvětšením osovky - tam je jediný problém a to peníze. Možná pak ještě přístup některých lidí, ale CENSORED
Trochu to poopravim. V Brne se tento typ zastavek udelal pouze pri rekonstrukci ulice Banskobystricke (celkem 4 zastavky). Po spise negativnich zkusenostech se zadne dalsi jiz nedelaly. Z pozice obeznameneho ridice IGK 'nic moc', z pozice neznaleho ridice IGK dost blbe. Z pozice chodce zde neni jasne vymezeni, co je jeste chodnik, a co uz silnice (nejvice kritizovano slepeckou unii).Absolut píše:Ad Honzík: Tyhle zastávky jsou bohužel malinko zrádné. Třeba v Praze je teď názor tyhle zastávky spíš už nebudovat - po dvou negativních zkušenostech. Brno je zase razí docela silně. Nicméně u toho Léčebného ústavu si myslím, že by vzhledem k charakteru komunikace spíš prošlo vytáhnout chodník až k trati, ale nevím jaká je tam osovka (při osové vzdálenosti menší jak myslím 3,40 metru Ti ČSN na místní komunikace nedovolí pojíždět v obou směrech TT IGK (velké IGK zasahuje do průjezdného průřezu a to dost). Ale ono je to vlastně v oblouku, tak tam možná bude dost.
Od te doby se pristupuje k reseni zvetseni osove vzdalenosti a vytazeni chodniku k hrane koleje. Je to celkove bezpecnejsi - nemoznost podjeti tramvaje + jasne vymezeni, co je pro chodce, a co je pro provoz.
- Absolut
- Moderátor
Ad Honzík: Tyhle zastávky jsou bohužel malinko zrádné. Třeba v Praze je teď názor tyhle zastávky spíš už nebudovat - po dvou negativních zkušenostech. Brno je zase razí docela silně. Nicméně u toho Léčebného ústavu si myslím, že by vzhledem k charakteru komunikace spíš prošlo vytáhnout chodník až k trati, ale nevím jaká je tam osovka (při osové vzdálenosti menší jak myslím 3,40 metru Ti ČSN na místní komunikace nedovolí pojíždět v obou směrech TT IGK (velké IGK zasahuje do průjezdného průřezu a to dost). Ale ono je to vlastně v oblouku, tak tam možná bude dost.
-
Guldys
Koho by to zajímalo, tak více o tom centru se dozví na: http://www.promenadaliberec.com/Sergei-LBC píše:já bych to viděl na tu druhou možnost. Vlastně se o tom ví. Místo Textilany bude nějaký velký zábavně-obchodní centrum a přímo jím má projíždět tram.. a tam už musí bejt dopravní spojení nějaký pořádný..
Podle těch obrázku tram nepovede vnitřkem, ale podél na druhé straně areálu - místo u silnice, bude u kopce
-
Mája
-
Mája
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele: