kdepak dřív vlak..., metro tak za 20 lettramvajista píše:to je pravda.Ale bylo by to potřeba,protože ty autobusy jsou věčně narvaný,ale asi dřív tudy povede metro.

Moderátor: TRAM-FÓRUM
kdepak dřív vlak..., metro tak za 20 lettramvajista píše:to je pravda.Ale bylo by to potřeba,protože ty autobusy jsou věčně narvaný,ale asi dřív tudy povede metro.
No ještě před rokem se tu psaly takové ty optimistické (nebo pesimistické?) rozvoje do 2010, tak jak je vidět tak budeme rádi když se do 2010 stihne Radlickátramvajista píše:Myslíte si,že by se někdy mohlo stát,že bude pokračovat trať z Divoké Šárky na letiště???
Inu tomu se říká větvení trasy B, že.Neral píše:Napadá mě utopický návrh (kdyby bylo dost peněz), že by se mohla tramvaj už za zastávkou Sídliště Prosek ponořit pod zem a klesat až ke stanici prosek, tam by byla podzemní zastávka tramvaje pod úrovní vestibulu metra (asi už ražená, aby se to celé znova nepřekopávalo) a odtamtud by trať už vesele klesala tunelem, odkud by se vynořila někde na spodním konci Vysočanské ulice. Takhle by už snad to převýšení takový problém nebyl...
.
Napadá mě utopický návrh (kdyby bylo dost penězPhabbey píše:nebo trochu reálněji by se trať mohla na kopci začít zahlubovat dřív
Myslím, že by se dala překopat tak, aby tramvaje nadále jezdily pod kruháčem, kde by bylo dole křížení. Když se dívám na ty široké střední pruhy, tak to skoro vypadá, jakoby někdo s tramvají směr Prosek počítal - až k mostu přes Libereckou se do dělícího pásu TT vejde. Problém je spíš v tom, že po dostavění trasy C by úsek TT Prosek-Kobylisy nebyl příliš využíván. Už teď bude do Ďáblic stačit jedna linka.Phabbey píše:To by snad nebyl takový problém, ta křižovatka by se prostě trochu překopala. Asi je teď těžko říct jak přesně, patrně by musela být i pro tramvaje povrchová, ale určitě by to šlo. Daleko větší problém vidím právě spíš v estakádě klesající na Vysočanskou
(jestli teda můžu odpovědět za Nerala)
A já hlavně nepsal, že to tak chci stavět, rozhodně to nevidím jako prioritu, ale spíš jako takovou možnost jak pokrýt tramvají jednu vytíženou tangentu, kteá by možná mohla vzniknout v dlouhodobém výhledu včetně těch trochu náročnějších stavebních úprav. Ale jak jsem už psal, pro tu 177 bych to viděl spíš na trolejbusy, taky proto, že by se běz těch stavebních úprav obešly...Pepa z Nuslí píše:Ládví - Prosek....????? jak uděláš rozvětvení ??? a kudy tu tramvaj potáhneš?? Snad ne přes ten kruháč co je mezi Štěpníčnou a Třebenickou?
Jj, Ale to by muselo být asi tak Ládví-Prosek-Vysočanská-Nádr.Libeň-Spojovací-Malešice-Černokostelecká-Skalka-Zahradní Město ...a to by bylo asi docela drahé...Phabbey píše:No, myslím, že v tangenciálním směru by se tu tramvaj uživila. Ovšem musela by se ta tangenta "trochu" protáhnout po trase dnešní 177. Ta by si myslím svým využitím ztramvajení zasloužila.