A druhá věc: Platí to úplně stejně i u wan? Musí se večer všichni včetně důchodců o holi škrábat dovnitř po schodech u prvních dveří, aby pak zase sešli do NP části, nebo mají wany výjimku?
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nástup předními dveřmi
Mám takové dvě otázky ohledně nástupu předními dveřmi. Navštívil jsem Liberec teď o víkendu a překvapilo mě, že nástup předními dveřmi platí každý den od 20:00 - měl jsem za to, že v sobotu a v neděli je to tak celý den. Tak by mě zajímalo, jestli to tak dřív bylo, a nebo jsem si to jenom vymyslel... 
A druhá věc: Platí to úplně stejně i u wan? Musí se večer všichni včetně důchodců o holi škrábat dovnitř po schodech u prvních dveří, aby pak zase sešli do NP části, nebo mají wany výjimku?
-
Tramvajacek
3 ka jede o cca 2 km dále až na konečnou do Horního Hanychova (pod Ještěd). U spoje ve 23.30 to bylo vyhodnoceno už jako zajíždka s malým využitím. Jinak pater trati je stejny, jde jen o to, ze tzv. dolní konečná pro linku 2 je posazená v D. Hanychově.
Mapl píše:To by byl pro pány z Liberce problém tam doject s trojkou??! Ta snad taky jezdí v podstatě stejně nebo se pletu (možný to je...)??
-
Tramvajacek
-
Tramvajacek
Nemas tak uplne pravdu: sola jezdi v nedeli, svatky a po 20 hod. Jinak interval v nedeli pro sola je 10 minut a vsechno je to linka 3, aby byl obsloužen Horní Hanychov - Ještěd. Sóla jsou plná, ale ne přeplněná - problém přeplněnosti byl když se nedělní sola střídala 2 a 3, tj. 3 jezdila 1x za 20 minut a to nestačilo.
Mapl píše:Takod Archibalda jsem se nedávno dozvěděl, že celovíkendovějezděj tramky sólo a ještě ke všemu snad přes so-ne zrušili dvojku.![]()
![]()
Větši blbost už se stát nemohla. Jak mi sám říkal, tramvaje jsou v tom období dost narvaný a taková ZOO, Lidový sady, Rotanická zahr., terminál v centru....... by zasloužili buď sólo po 7-8 minutách (což je blbost) nebo tam prsknout soupravy.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takod Archibalda jsem se nedávno dozvěděl, že celovíkendovějezděj tramky sólo a ještě ke všemu snad přes so-ne zrušili dvojku.
Větši blbost už se stát nemohla. Jak mi sám říkal, tramvaje jsou v tom období dost narvaný a taková ZOO, Lidový sady, Rotanická zahr., terminál v centru....... by zasloužili buď sólo po 7-8 minutách (což je blbost) nebo tam prsknout soupravy.
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2+1
Ale myslím, že by bylo logičtější přizpůsobovat interval dostupným vozidlům, než dostupná vozidla aktuálnímu intervalu. I když tuším, že tohle je politický problém meziměstského charakteru...8750 píše:Určitě souhlasím s tím, že při nižší nebo střední obsazenosti vozů je na meziměstskou trať vhodnější 2+1, avšak při současných intervalechvysokému zaplnění to je naopak na škodu.
Určitě souhlasím s tím, že při nižší nebo střední obsazenosti vozů je na meziměstskou trať vhodnější 2+1, avšak při současných intervalechTramvajáček píše:2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.
Určitým řešením je v rámci souprav spřahovat jeden vůz s 2+1 a jeden s normálním uspořádáním¨.
Brně žádná T3 uspořádání 2+1 (případně 1+2) nemá. Je tomu tak pouze u K2. Ty jsou ale nasazovány na adekvátní linky, a sice ve velmi slušných intervalech, takže není důvod si na ně stěžovat.Tramvajáček píše:2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.
Určitým řešením je v rámci souprav spřahovat jeden vůz s 2+1 a jeden s normálním uspořádáním¨.
-
Tramvajáček
2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.Tomo píše:Těch 7 sedaček navíc zabere ve voze určitou část prostoru a o to víc se tam pak musej lidi mačkat, když je přeplněno, což je asi pro každého nepříjemné. Pokud není se současnými pány na jablonecké radnici možné roblém s půlhodinovejma intervalama vyřešit, měli by v dpml zvážit, zda jsou sedačky 2+1 v současné době skutečně přínosem...
-
Tomo
2+1
Těch 7 sedaček navíc zabere ve voze určitou část prostoru a o to víc se tam pak musej lidi mačkat, když je přeplněno, což je asi pro každého nepříjemné. Pokud není se současnými pány na jablonecké radnici možné roblém s půlhodinovejma intervalama vyřešit, měli by v dpml zvážit, zda jsou sedačky 2+1 v současné době skutečně přínosem... 
-
Tramvajáček
Re: to Ondrys
tak sedat si na ne maj cestujici co jedou az na konecnou. ja v tom problem nevidim - kdyz pojedu tri zastavky, tak si nebudu sedat na dvojku a uz vubec ne k oknu.DavidD píše:Ale to si myslím, že je problém spíše v intervalech než v sedačkách.
Re: to Ondrys
Ale to si myslím, že je problém spíše v intervalech než v sedačkách.Tomo píše:Dneska jsem se svezl ve 31+32 a namísto automatu u prostředních dveří je sedačkaPrávě proto, že se rekuperace na jednokolejce nevyužije je celkem zbytečné nasazovat zde rekuperáky, ostatně není to tak dávno, co na meziměstě jezdily jen odporáky!
Ohledně těch sedaček 2+1...už jsem slyšel dost lidí na ně nadávat, i mě ty dvojsedáky občas dost pruděj, hlavně když jede víc lidí, což je teď díky 30ti minutovým intervalům celkem častý jev