Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Nástup předními dveřmi

Příspěvek od Neral » 09.10.2006 2:59

Mám takové dvě otázky ohledně nástupu předními dveřmi. Navštívil jsem Liberec teď o víkendu a překvapilo mě, že nástup předními dveřmi platí každý den od 20:00 - měl jsem za to, že v sobotu a v neděli je to tak celý den. Tak by mě zajímalo, jestli to tak dřív bylo, a nebo jsem si to jenom vymyslel... :)
A druhá věc: Platí to úplně stejně i u wan? Musí se večer všichni včetně důchodců o holi škrábat dovnitř po schodech u prvních dveří, aby pak zase sešli do NP části, nebo mají wany výjimku?

Tramvajacek

Příspěvek od Tramvajacek » 02.10.2006 12:37

3 ka jede o cca 2 km dále až na konečnou do Horního Hanychova (pod Ještěd). U spoje ve 23.30 to bylo vyhodnoceno už jako zajíždka s malým využitím. Jinak pater trati je stejny, jde jen o to, ze tzv. dolní konečná pro linku 2 je posazená v D. Hanychově.
Mapl píše:To by byl pro pány z Liberce problém tam doject s trojkou??! Ta snad taky jezdí v podstatě stejně nebo se pletu (možný to je...)??

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 27.9.2006 17:17

To by byl pro pány z Liberce problém tam doject s trojkou??! Ta snad taky jezdí v podstatě stejně nebo se pletu (možný to je...)??

Tramvajacek

Příspěvek od Tramvajacek » 27.9.2006 14:12

No, je to jednou denně: poslední spoj, který z Fugnerovy v centru jede ve 23.30 pouze do Dolního Hanychova jako linka 2 :-)

Mapl píše:Aha....
Tak teď užmi to jasné je.
A navíc jsem si v J5 našel a taky mi to Archiblad řekl, že dvojka jezdí i o víkendech.... dvakrát denně :roll: :roll: :roll:

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 26.9.2006 15:38

Aha....
Tak teď užmi to jasné je.
A navíc jsem si v J5 našel a taky mi to Archiblad řekl, že dvojka jezdí i o víkendech.... dvakrát denně :roll: :roll: :roll:

Tramvajacek

Příspěvek od Tramvajacek » 26.9.2006 14:01

Nemas tak uplne pravdu: sola jezdi v nedeli, svatky a po 20 hod. Jinak interval v nedeli pro sola je 10 minut a vsechno je to linka 3, aby byl obsloužen Horní Hanychov - Ještěd. Sóla jsou plná, ale ne přeplněná - problém přeplněnosti byl když se nedělní sola střídala 2 a 3, tj. 3 jezdila 1x za 20 minut a to nestačilo.
Mapl píše:Takod Archibalda jsem se nedávno dozvěděl, že celovíkendovějezděj tramky sólo a ještě ke všemu snad přes so-ne zrušili dvojku. :shock: :shock:

Větši blbost už se stát nemohla. Jak mi sám říkal, tramvaje jsou v tom období dost narvaný a taková ZOO, Lidový sady, Rotanická zahr., terminál v centru....... by zasloužili buď sólo po 7-8 minutách (což je blbost) nebo tam prsknout soupravy. :wink:

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 25.9.2006 17:14

Takod Archibalda jsem se nedávno dozvěděl, že celovíkendovějezděj tramky sólo a ještě ke všemu snad přes so-ne zrušili dvojku. :shock: :shock:

Větši blbost už se stát nemohla. Jak mi sám říkal, tramvaje jsou v tom období dost narvaný a taková ZOO, Lidový sady, Rotanická zahr., terminál v centru....... by zasloužili buď sólo po 7-8 minutách (což je blbost) nebo tam prsknout soupravy. :wink:

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: 2+1

Příspěvek od Neral » 14.9.2006 11:33

8750 píše:Určitě souhlasím s tím, že při nižší nebo střední obsazenosti vozů je na meziměstskou trať vhodnější 2+1, avšak při současných intervalech Z:arrow: vysokému zaplnění to je naopak na škodu.
Ale myslím, že by bylo logičtější přizpůsobovat interval dostupným vozidlům, než dostupná vozidla aktuálnímu intervalu. I když tuším, že tohle je politický problém meziměstského charakteru... :wink: Mimochodem, ani teď před volbami neprojevují místní činitelé větší ochotu nějak tu situaci vylepšit?

Tomo

2+1

Příspěvek od Tomo » 13.9.2006 22:58

Anebo by se mohli vozy s dvojsedačkama nasazovat jen na linku č. 5 :idea:

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 13.9.2006 19:48

Tramvajáček píše:2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.

Určitým řešením je v rámci souprav spřahovat jeden vůz s 2+1 a jeden s normálním uspořádáním¨.
Určitě souhlasím s tím, že při nižší nebo střední obsazenosti vozů je na meziměstskou trať vhodnější 2+1, avšak při současných intervalech Z:arrow: vysokému zaplnění to je naopak na škodu.

manil
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od manil » 13.9.2006 18:52

Tramvajáček píše:2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.

Určitým řešením je v rámci souprav spřahovat jeden vůz s 2+1 a jeden s normálním uspořádáním¨.
Brně žádná T3 uspořádání 2+1 (případně 1+2) nemá. Je tomu tak pouze u K2. Ty jsou ale nasazovány na adekvátní linky, a sice ve velmi slušných intervalech, takže není důvod si na ně stěžovat. :)

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 13.9.2006 13:03

Tomo píše:Těch 7 sedaček navíc zabere ve voze určitou část prostoru a o to víc se tam pak musej lidi mačkat, když je přeplněno, což je asi pro každého nepříjemné. Pokud není se současnými pány na jablonecké radnici možné roblém s půlhodinovejma intervalama vyřešit, měli by v dpml zvážit, zda jsou sedačky 2+1 v současné době skutečně přínosem... :?
2+1 na meziměstě podle mě mají svůj smysl a měly by vozy s tímto uspořádáním existovat. Ve své době tyhle tram jezdily i na městě a třeba v Brně je tohle uspořádání běžný v K2 i T3 a nikdo si nestěžuje.

Tomo

2+1

Příspěvek od Tomo » 12.9.2006 20:26

Těch 7 sedaček navíc zabere ve voze určitou část prostoru a o to víc se tam pak musej lidi mačkat, když je přeplněno, což je asi pro každého nepříjemné. Pokud není se současnými pány na jablonecké radnici možné roblém s půlhodinovejma intervalama vyřešit, měli by v dpml zvážit, zda jsou sedačky 2+1 v současné době skutečně přínosem... :?

Tramvajáček

Re: to Ondrys

Příspěvek od Tramvajáček » 12.9.2006 16:40

DavidD píše:Ale to si myslím, že je problém spíše v intervalech než v sedačkách.
tak sedat si na ne maj cestujici co jedou az na konecnou. ja v tom problem nevidim - kdyz pojedu tri zastavky, tak si nebudu sedat na dvojku a uz vubec ne k oknu.

DavidD
Uživatel

Re: to Ondrys

Příspěvek od DavidD » 12.9.2006 10:56

Tomo píše:Dneska jsem se svezl ve 31+32 a namísto automatu u prostředních dveří je sedačka 8-) Právě proto, že se rekuperace na jednokolejce nevyužije je celkem zbytečné nasazovat zde rekuperáky, ostatně není to tak dávno, co na meziměstě jezdily jen odporáky! :shock: Ohledně těch sedaček 2+1...už jsem slyšel dost lidí na ně nadávat, i mě ty dvojsedáky občas dost pruděj, hlavně když jede víc lidí, což je teď díky 30ti minutovým intervalům celkem častý jev :oops:
Ale to si myslím, že je problém spíše v intervalech než v sedačkách.

Odpovědět