Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K-M píše:U konkurence napsal (jakýsi) Magellan (zřejmě zez Plzni, tipl bych si) zajímavé povídání, část bez dovolení kopíruji sem, na zbytek se mrkněte tam.
CIT:
Nehoda 9112
Už je k dispozici oficiální závěr šetření, kde se konstatovalo, že tramvaj při nehodě brzdila výborně. To, že brzdila, jak brzdila, zřejmě zachránilo život těm dvěma zraněným. Nechci rozebírat kde tedy příčina nehody byla, v tramvaji ale nebyla určitě. Jen si taky uvědomte, že drtivá většina (možná všechny) tramvají stavěných na západě v souladu s evropskými předpisy takhle z fyzikálních důvodů brzdit neumí a nemůže.
-
Návštěvník
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tomto mém příspěvku se o brždění nepíše zhola nic !K-M píše:Demon jasně píše: 13/9 19,04
Bez omluvy.
K-M Zaslal: 14.9.2006 To nevysvětluje, rozpor že tys sám psal o brždění pokaždé jinak...
demon Zaslal: 13.9.2006 Prostě když se ta tramvaj každých deset minut chová jinak...
Asi ti nejde dobře čtení, tak ti to dávám pod sebe a zkus si to s chladnou hlavou porovnat. Na omluvě netrvám, mýliti se je lidské.
-
K-M
U konkurence napsal (jakýsi) Magellan (zřejmě zez Plzni, tipl bych si) zajímavé povídání, část bez dovolení kopíruji sem, na zbytek se mrkněte tam.
CIT:
Nehoda 9112
Už je k dispozici oficiální závěr šetření, kde se konstatovalo, že tramvaj při nehodě brzdila výborně. To, že brzdila, jak brzdila, zřejmě zachránilo život těm dvěma zraněným. Nechci rozebírat kde tedy příčina nehody byla, v tramvaji ale nebyla určitě. Jen si taky uvědomte, že drtivá většina (možná všechny) tramvají stavěných na západě v souladu s evropskými předpisy takhle z fyzikálních důvodů brzdit neumí a nemůže.
CIT:
Nehoda 9112
-
K-M
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Najdi mi kde jsem psal cokoli o brždění pokaždé jinak a až se budeš zase omlouvat, tak mi pošli mejla, abych to neprošvih.K-M píše:To nevysvětluje, rozpor že tys sám psal o brždění pokaždé jinak a o jakémsi zkoušení softvaré, což je evidentní nesmysl, jak potvrdil vývoj událostí.
Co hulíš, we?
-
Kerberos
Možná nejsem zrovna odborník. Jestli sa ale koukneš do historie diskuse, tak si můžeš ověřit, že jsem měl poměrně dobré informace o tom, co se a proč se děje. Pokud jsem něco nevěděl přesně, tak to bylo u mého příspěvku taky otevřeně napsáno.demon píše:O tom že by tramvaj brzdila kazdých 10 minut jinak píšeš jen ty, já ne! Tajemné mi to určitě nepřijde, ale do detailů tě zasvěcovat nesmím. Vidim že jsi fakt "odborník", takže se s tebou nebudu přít.
Do detailů mě zasvěcovat nemusíš, stejně je už buď viem nebo brzo vědět budu.
To chování tramvaje každých deset minut jinak si nenapsal?
-
K-M
-
K-M
Tomu nerozumim, Demon jasně píše: 13/9 19,04
CIT: 3)jo, to je také možné - třeba nová verze softwaru
Bod 3) je správně ! Proto to také není možné rovnou hodit na řidiče, víš Káeme? Nejdřív si zjisti všechny okolnosti, pak teprve dělej závěry. Prostě když se ta tramvaj každých deset minut chová jinak (a přitom asi vždy správně), tak jsou ti předchozí znalosti terénu celkem k ničemu.
Démone, to je nesmysl, žádnej softvaré se nezkoušel, kdyby jo, tak nebude tramka za 3 dny v provozu. To by si nikdo fat nedovolil. U softvaré za 3 dny nezjistíš chybu, neodstraníš, neodzkoušíš a nezjistíš jestli se po odstranění neposralo něco jiného. To ne. Příšina se spolehlivě zjistila a odstranila do nemocnice, proto mohla tramka vyjet.
CIT: 3)jo, to je také možné - třeba nová verze softwaru
Bod 3) je správně ! Proto to také není možné rovnou hodit na řidiče, víš Káeme? Nejdřív si zjisti všechny okolnosti, pak teprve dělej závěry. Prostě když se ta tramvaj každých deset minut chová jinak (a přitom asi vždy správně), tak jsou ti předchozí znalosti terénu celkem k ničemu.
Démone, to je nesmysl, žádnej softvaré se nezkoušel, kdyby jo, tak nebude tramka za 3 dny v provozu. To by si nikdo fat nedovolil. U softvaré za 3 dny nezjistíš chybu, neodstraníš, neodzkoušíš a nezjistíš jestli se po odstranění neposralo něco jiného. To ne. Příšina se spolehlivě zjistila a odstranila do nemocnice, proto mohla tramka vyjet.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
O tom že by tramvaj brzdila kazdých 10 minut jinak píšeš jen ty, já ne! Tajemné mi to určitě nepřijde, ale do detailů tě zasvěcovat nesmím. Vidim že jsi fakt "odborník", takže se s tebou nebudu přít.Kerberos píše:Myslim, ze bys mel jeste jednou zvazit vsechna fakta, mozna by ti to nepripadalo uz tak tajemne.
Tramvaj brzdila, furt stejne, ne kazdejch 10 minut jinak
-
Kerberos
demon:
Myslim, ze bys mel jeste jednou zvazit vsechna fakta, mozna by ti to nepripadalo uz tak tajemne.
Brzdy jsou v nouzovce nebo záchrance zapojeny dratama bez pocitace, takze zadnej softwer
Zkrat nezkrat bylo to jedno
Nikdo nevidel skritky vystrkujici nakolky mimo koleje
Ani tramvaj netahli tri okridleni draci
Tak co bys este potreboval k zaveru, ze vozidlo to neni?
Myslim, ze bys mel jeste jednou zvazit vsechna fakta, mozna by ti to nepripadalo uz tak tajemne.
Brzdy jsou v nouzovce nebo záchrance zapojeny dratama bez pocitace, takze zadnej softwer
Zkrat nezkrat bylo to jedno
Nikdo nevidel skritky vystrkujici nakolky mimo koleje
Ani tramvaj netahli tri okridleni draci
Tak co bys este potreboval k zaveru, ze vozidlo to neni?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Média se nejspíše spokojila s prohlášením předsedy OSPEA, který po nehodě označil suveréně za viníka tramvaj a nějaké budoucí vyšetřování ho moc nezajímalo.denee píše:- Zatim se mi zda, ze vetsina (hlavne sdelovaci prostredky), aniz by si zjistila okolnosti vinu hazela na tramvaj - viz treba clanek v idnes!
Ovšem když si přečtu na webu OSPEA článek o této nehodě nacházím zde rozpor. V prvním případě jde podle autora bezevší pochybnosti o selhání brzd a ve druhém případě (o pár řádků níž) už najednou není jasné, co se vlastně stalo.
1) Při zkoušce zkratem, která se provádí z maximální rychlosti, došlo k selhání brzd, neovladatelná tramvaj vykolejila a demolovala vše, co jí stálo v cestě.
2)Přestože se neví, co bylo příčinou nehody, druhá tramvaj ev. č. 9111 dnes byla vypravena na linku č. 3 s cestujícími. Nehodu šetří orgány policie.