Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 15.9.2006 23:37

9111 má už přidělané vlaječky a ten držák je imho dost hnusnej

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 15.9.2006 15:45

K-M píše:U konkurence napsal (jakýsi) Magellan (zřejmě zez Plzni, tipl bych si) zajímavé povídání, část bez dovolení kopíruji sem, na zbytek se mrkněte tam.
CIT:
Nehoda 9112
Už je k dispozici oficiální závěr šetření, kde se konstatovalo, že tramvaj při nehodě brzdila výborně. To, že brzdila, jak brzdila, zřejmě zachránilo život těm dvěma zraněným. Nechci rozebírat kde tedy příčina nehody byla, v tramvaji ale nebyla určitě. Jen si taky uvědomte, že drtivá většina (možná všechny) tramvají stavěných na západě v souladu s evropskými předpisy takhle z fyzikálních důvodů brzdit neumí a nemůže.
:P :P Koukam ze skodovka si vymyslela i vlastni fyzikalni zakony Z:idea:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 15.9.2006 13:47

Demon: Já moc nerozumim tomu o co Ti jde, KM celkem trefně poznamenal, že to byla chyba zřejmě řidiče. A to se potvrdilo, takže mám dojem, že měl pravdu ne? Nebo jsem asi mimo :oops:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 15.9.2006 11:54

K-M píše:Demon jasně píše: 13/9 19,04
Bez omluvy.
V tomto mém příspěvku se o brždění nepíše zhola nic !
K-M Zaslal: 14.9.2006 To nevysvětluje, rozpor že tys sám psal o brždění pokaždé jinak...
demon Zaslal: 13.9.2006 Prostě když se ta tramvaj každých deset minut chová jinak...
Asi ti nejde dobře čtení, tak ti to dávám pod sebe a zkus si to s chladnou hlavou porovnat. Na omluvě netrvám, mýliti se je lidské. :lol:

K-M

Příspěvek od K-M » 15.9.2006 11:12

U konkurence napsal (jakýsi) Magellan (zřejmě zez Plzni, tipl bych si) zajímavé povídání, část bez dovolení kopíruji sem, na zbytek se mrkněte tam.
CIT:
Nehoda 9112
Už je k dispozici oficiální závěr šetření, kde se konstatovalo, že tramvaj při nehodě brzdila výborně. To, že brzdila, jak brzdila, zřejmě zachránilo život těm dvěma zraněným. Nechci rozebírat kde tedy příčina nehody byla, v tramvaji ale nebyla určitě. Jen si taky uvědomte, že drtivá většina (možná všechny) tramvají stavěných na západě v souladu s evropskými předpisy takhle z fyzikálních důvodů brzdit neumí a nemůže.

K-M

Příspěvek od K-M » 15.9.2006 10:31

demon píše:Najdi mi kde jsem psal cokoli o brždění pokaždé jinak a až se budeš zase omlouvat, tak mi pošli mejla, abych to neprošvih. :wink: .
Demon jasně píše: 13/9 19,04
Bez omluvy.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 14.9.2006 15:26

K-M píše:To nevysvětluje, rozpor že tys sám psal o brždění pokaždé jinak a o jakémsi zkoušení softvaré, což je evidentní nesmysl, jak potvrdil vývoj událostí.
Co hulíš, we?
Najdi mi kde jsem psal cokoli o brždění pokaždé jinak a až se budeš zase omlouvat, tak mi pošli mejla, abych to neprošvih. :wink: A co je a není nesmysl nech na posouzení jiných, technika evidentně není tvoje silná stránka. Tímto se omlouvám všem ostatním za lehce konfrontační tón, už s tím končim.

Kerberos

Příspěvek od Kerberos » 14.9.2006 13:21

demon píše:O tom že by tramvaj brzdila kazdých 10 minut jinak píšeš jen ty, já ne! Tajemné mi to určitě nepřijde, ale do detailů tě zasvěcovat nesmím. Vidim že jsi fakt "odborník", takže se s tebou nebudu přít. :wink:
Možná nejsem zrovna odborník. Jestli sa ale koukneš do historie diskuse, tak si můžeš ověřit, že jsem měl poměrně dobré informace o tom, co se a proč se děje. Pokud jsem něco nevěděl přesně, tak to bylo u mého příspěvku taky otevřeně napsáno.
Do detailů mě zasvěcovat nemusíš, stejně je už buď viem nebo brzo vědět budu.

To chování tramvaje každých deset minut jinak si nenapsal?

K-M

Příspěvek od K-M » 14.9.2006 12:00

demon píše:To vidim ! Tak do toho nekafrej Všeználku ! Já ti zas nebudu kafrat do státní ekonomiky.
To nevysvětluje, rozpor že tys sám psal o brždění pokaždé jinak a o jakémsi zkoušení softvaré, což je evidentní nesmysl, jak potvrdil vývoj událostí.
Co hulíš, we?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 14.9.2006 11:43

K-M píše:Tomu nerozumim...
To vidim ! Tak do toho nekafrej Všeználku ! Já ti zas nebudu kafrat do státní ekonomiky.

K-M

Příspěvek od K-M » 14.9.2006 11:02

Tomu nerozumim, Demon jasně píše: 13/9 19,04
CIT: 3)jo, to je také možné - třeba nová verze softwaru

Bod 3) je správně ! Proto to také není možné rovnou hodit na řidiče, víš Káeme? Nejdřív si zjisti všechny okolnosti, pak teprve dělej závěry. Prostě když se ta tramvaj každých deset minut chová jinak (a přitom asi vždy správně), tak jsou ti předchozí znalosti terénu celkem k ničemu.

Démone, to je nesmysl, žádnej softvaré se nezkoušel, kdyby jo, tak nebude tramka za 3 dny v provozu. To by si nikdo fat nedovolil. U softvaré za 3 dny nezjistíš chybu, neodstraníš, neodzkoušíš a nezjistíš jestli se po odstranění neposralo něco jiného. To ne. Příšina se spolehlivě zjistila a odstranila do nemocnice, proto mohla tramka vyjet.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 14.9.2006 10:35

Kerberos píše:Myslim, ze bys mel jeste jednou zvazit vsechna fakta, mozna by ti to nepripadalo uz tak tajemne.
Tramvaj brzdila, furt stejne, ne kazdejch 10 minut jinak
O tom že by tramvaj brzdila kazdých 10 minut jinak píšeš jen ty, já ne! Tajemné mi to určitě nepřijde, ale do detailů tě zasvěcovat nesmím. Vidim že jsi fakt "odborník", takže se s tebou nebudu přít. :wink:

Kerberos

Příspěvek od Kerberos » 14.9.2006 7:54

demon:

Myslim, ze bys mel jeste jednou zvazit vsechna fakta, mozna by ti to nepripadalo uz tak tajemne.

Tramvaj brzdila, furt stejne, ne kazdejch 10 minut jinak
Brzdy jsou v nouzovce nebo záchrance zapojeny dratama bez pocitace, takze zadnej softwer
Zkrat nezkrat bylo to jedno
Nikdo nevidel skritky vystrkujici nakolky mimo koleje
Ani tramvaj netahli tri okridleni draci

Tak co bys este potreboval k zaveru, ze vozidlo to neni?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 14.9.2006 6:28

denee píše:Kdyby byl cas brzdit, jiste by si neslo nepamatovat, ze tramvaj nebrzdi...
Kolikrát jsi boural se čtyřicetitunovým vozidlem a prorazil při tom hlavou čelní sklo, aby jsi mohl pár hodin poté vyprávět všechny okolnosti novinářům ? Já to posoudit nedovedu. K ostatnímu se nemůžu vyjadřovat.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 14.9.2006 0:24

denee píše:- Zatim se mi zda, ze vetsina (hlavne sdelovaci prostredky), aniz by si zjistila okolnosti vinu hazela na tramvaj - viz treba clanek v idnes!
Média se nejspíše spokojila s prohlášením předsedy OSPEA, který po nehodě označil suveréně za viníka tramvaj a nějaké budoucí vyšetřování ho moc nezajímalo.

Ovšem když si přečtu na webu OSPEA článek o této nehodě nacházím zde rozpor. V prvním případě jde podle autora bezevší pochybnosti o selhání brzd a ve druhém případě (o pár řádků níž) už najednou není jasné, co se vlastně stalo.
1) Při zkoušce zkratem, která se provádí z maximální rychlosti, došlo k selhání brzd, neovladatelná tramvaj vykolejila a demolovala vše, co jí stálo v cestě.

2)Přestože se neví, co bylo příčinou nehody, druhá tramvaj ev. č. 9111 dnes byla vypravena na linku č. 3 s cestujícími. Nehodu šetří orgány policie.

Odpovědět