Já to totiž pochopil, tak, že od 20 do 4 se nepřepravují... Mě se to zdálo divnýJaHu píše:DJ LA DÉFENSE:
A proč by nesměl večer na pivo nebo kamkoliv jinam?
V létě 2003 se s námi vracel po 23. hodině kamarád na vozíku a problém s tím nebyl. Řidič nejdřív nechal nastoupit předními dveřmi všechny "nevozíčkáře" (a zkontroloval jim jízdenky), potom otevřel našemu kamarádovi prostřední dveře a došel mu vyklopit plošinu. Pokud pojede vozíčkář sám, dá znamení řidiči podobně jako to dělají osoby jedoucí s kočárkem, nebo může požádat někoho z nastupujících cestujících, aby upozornil řidiče.
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
Re: Nástup předními dveřmi
-
kustomlat
já teda s timdlemctim problem v Liberci nevidim, ani u ridicu ani u cestujicich. to uz spis, ze ridic zapomene nebo odmitne lidi pustit vcas vystoupit a predem uz se rvou cestujici. problem hlavne u zastavek Nadrazi a Fugnerovavodič píše:ad JaHu:...bohužel moc cestujících s kočárkem si nedělá násilí a signál o výstupu nedávajípak se diví když je přivřeš ve dveřích,páč o nich nevíš že hodlají vystoupit..jooo sobeckost světem vládne
-
vodič
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za celkové objasnění mých otázek.
Jinak pokud jde o ty vozíškáře a nástup předními dveřmi, tak si myslím, že ať už pro ně existuje nějaká psaná výjimka nebo ne, tak snad většinou zvítězí zdravý rozum a invalida se do voziu dostane. To samé asi kočárek.
Problém by mohl být trochu s tím, že nízkopodlažnost není dobrá jenom pro vozíčkáře a kočárky, ale i obecně i pro starší a méně pohyblivé lidi, a kdyby se měly kvůli každému důchodci otevírat druhé dveře, tak to by už to pravidlo nemělo moc smysl. Ale pravda je, jak už tu padlo, že večer už důchodců tak moc nejezdí, takže to asi takový problém nebude.
Ještě mám jednu otázečku: Kolik je v Liberci wan v provozu momentálně a jaké jsou výhledy pro další obměnu vozového parku?
Jinak pokud jde o ty vozíškáře a nástup předními dveřmi, tak si myslím, že ať už pro ně existuje nějaká psaná výjimka nebo ne, tak snad většinou zvítězí zdravý rozum a invalida se do voziu dostane. To samé asi kočárek.
Problém by mohl být trochu s tím, že nízkopodlažnost není dobrá jenom pro vozíčkáře a kočárky, ale i obecně i pro starší a méně pohyblivé lidi, a kdyby se měly kvůli každému důchodci otevírat druhé dveře, tak to by už to pravidlo nemělo moc smysl. Ale pravda je, jak už tu padlo, že večer už důchodců tak moc nejezdí, takže to asi takový problém nebude.
Ještě mám jednu otázečku: Kolik je v Liberci wan v provozu momentálně a jaké jsou výhledy pro další obměnu vozového parku?
DJ LA DÉFENSE:
V létě 2003 se s námi vracel po 23. hodině kamarád na vozíku a problém s tím nebyl. Řidič nejdřív nechal nastoupit předními dveřmi všechny "nevozíčkáře" (a zkontroloval jim jízdenky), potom otevřel našemu kamarádovi prostřední dveře a došel mu vyklopit plošinu. Pokud pojede vozíčkář sám, dá znamení řidiči podobně jako to dělají osoby jedoucí s kočárkem, nebo může požádat někoho z nastupujících cestujících, aby upozornil řidiče.
-
DJ LA DÉFENSE
No je to nelogické, a ani tomu pořádně vlastně nerozumím, to jako chlápek na vozíku nesmí večer s kamarády na pivo????Tom 11 píše:Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne.
-
8655
Já je pamatuju takové bílé.Tom 11 píše:Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne.
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne.
-
rek
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebuď demagog. Na linkách řady 3xx a 4xx ve vnějších pásmech PID je taky napsáno u prvních dveří "POUZE NÁSTUP" a u ostatních "POUZE VÝSTUP". Neznamená to však, že maminky s kočárky nastupují předními dveřmi a cpou se na svou plošinu ouzkou uličkou...Mapl píše:To je teda logické - když chce nastoupit do wany nějakej vozejčkář, tak ho tam řidič večer a v noci nemůže pustit, poněvadž je tam zákaz vstupu a vozíčkář musí jet na vlastní pohon - přijde vám to normální???
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je teda logické - když chce nastoupit do wany nějakej vozejčkář, tak ho tam řidič večer a v noci nemůže pustit, poněvadž je tam zákaz vstupu a vozíčkář musí jet na vlastní pohon - přijde vám to normální???
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu tam nebyly???Tom 11 píše:Ale napadá mě,že například u lib.wany v Praze ty samolepky nebyly.Nevím ale jestli už to nezrušili,pokud ne vypadá to,že do wany se smí všemi dveřmi kdykoliv.
http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/m ... 48-021.jpg
- Tom 11
- Uživatel
- Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
- Kontaktovat uživatele:
Tak k tomu nástupu předními dveřmi odpovím,na druhou otázku nedokážu odpovědět.Určitě dřív bývalo,že o víkendech se nastupovalo pouze předními dveřmi.Docela zajímavé,že to zrušili.A vždy to bylo na samolepkách(byly umístěny na dveřích).Ale napadá mě,že například u lib.wany v Praze ty samolepky nebyly.Nevím ale jestli už to nezrušili,pokud ne vypadá to,že do wany se smí všemi dveřmi kdykoliv.Neral píše:Mám takové dvě otázky ohledně nástupu předními dveřmi...