T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Takže jak kachna nízká, ale to stejně potvrzuje mou myšlenku, že být wana jako druhá, tak v čelním voze nekníká nicI.am.good píše:Prohlídni si trochu v dílenském okénku fotky waního panelu - ono to VYPADÁ stejně, ale není to stejnéVedle domečku s tachografem, Am a diagnostikou je takové modré tlačítečko..
a to je přesně čudlíček plošiny
Teda jako ne, že by bylo elektrická, ale jak jsem pochopil, tak po zmáčknutí to bude nějak kníkat a tím čudlíkem si uděláš ticho, navíc bude svítit
-
I.am.good
Prohlídni si trochu v dílenském okénku fotky waního panelu - ono to VYPADÁ stejně, ale není to stejnéPetr píše:Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické - už je z toho důvodu, že nevím, jakým způsobem se ve waně bude signalizovat řidiči (tedy jaká kontrolka se mu rozvítí na panelu) žádost o plošinu.
- Karotka
- Uživatel
Podle mě největší designová pěst na voko byla souprava ringhofferáku (design Kotěra) s krasinem. I na to se dalo zvyknout.rhomosapienc píše:no jasně já bych řek že jde spíš o tu estetiku přední vůz vypadá víc mohutněji a velitelsky a je škoda ho dávat dozadu to by bylo něco podobnýho jako kdyby stará tramvaj třeba 234 od kotěry táhla T3 ale to byl blbej příklad
Zkrátka je dost argumentů proti spřahování souprav T3RP vpředu + wana.Petr píše:Jde trochu o praktičnost. Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické
Ale ono se vlastně tolik neděje, pokud se vozový park obmění novými velkými tramvajemi jako 14T, nízké KT či zatím neexistující 15T. Pro wany pak zbyde uplatnění hlavně na linkách, které se dnes jezdí v sólech a velké tramvaje by na nich byly červeným hadrem pro ekonomy. Za takového stavu bych v nich pak opravdu neviděl "cestu zpět", o níž tu někteří mluvili.
- pan Vedoucí
- Uživatel
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jde trochu o praktičnost. Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické - už je z toho důvodu, že nevím, jakým způsobem se ve waně bude signalizovat řidiči (tedy jaká kontrolka se mu rozvítí na panelu) žádost o plošinu. Pokud by plošina byla ve druhém voze, je možnost, že na panel čelního vozu se standardními kontrolkami by se požadavek na použití plošiny při výstupu vůbec nezobrazil. Podobný problém mají vozy T3M2-DVC, kdy se na přední vůz nepřenáší signalizace žádosti o uvolnění z druhého vozuMarkýz píše:DaviD a Rhomosapienc:
Dál je navíc jen zadní podvozek, ne? Předpokládám, že prodloužení se dočkala čepová vzdálenost a ne převisy od podvozků k čelu. Z fotek i tohoto typáku http://www.ckdpragoimex.cz/i/Image/lf1-2.jpg mám dojem, že T3PLF je prodloužená až v zadní polovině, takže u soupravy T3 + wana bude fakt problém asi jinde.
Jak už jsem psal, buď estetika nebo se nelíbí, že by zadní vůz měl horší profil.
Tam bude těch problémů několik, profil vůči například autům,řidič v protijedoucí soupravě by nepoznal, že proti němu jede souprava s profilem KT(ale to by šlo vyřešit stejnym lakem na T3R.PV jako má wanaMarkýz píše:DaviD a Rhomosapienc:
Dál je navíc jen zadní podvozek, ne? Předpokládám, že prodloužení se dočkala čepová vzdálenost a ne převisy od podvozků k čelu. Z fotek i tohoto typáku http://www.ckdpragoimex.cz/i/Image/lf1-2.jpg mám dojem, že T3PLF je prodloužená až v zadní polovině, takže u soupravy T3 + wana bude fakt problém asi jinde.
Jak už jsem psal, buď estetika nebo se nelíbí, že by zadní vůz měl horší profil.
Naposledy upravil(a) DavidD dne 18.12.2006 18:34, celkem upraveno 1 x.
-
rhomosapienc
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no jasně já bch řek že jde spíš o tu estetiku přední vůz vypadá víc mohutněji a velitelsky a je škoda ho dávat dozadu toby bylo něco podobnýho jako kdyby stará tramvaj třeba 234 od kotěry táhla T3 ale to byl blbej příkladMarkýz píše:DaviD a Rhomosapienc:
DaviD a Rhomosapienc:
-
rhomosapienc
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele: