Já se ti divim, jak tě tohle dokáže rozházetMapl píše:Pravda.... Tuhle jsem o té reportáži slyšel ... a popravdě řečeno - NOVA v té sekundě u mě poklesla ještě hlouběji!![]()
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, dobrá, je fakt, že dkyby metro bylo alespoń bez přestupu, potom bych ho taky třeba na ten Wilsoňák používala. Ale stejně bych devítku ve vašem rozsahu zachovala, rpotože když máš za pět minut přednášku v Rettigovce (u Lazardké), tak to z Nhárodky stejně pěšo nestihneš a do metra taky ne...
Omazit devítku? Klidně, ale zatraceně vylepšit její alternativy!
Omazit devítku? Klidně, ale zatraceně vylepšit její alternativy!
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Káemem - pokud by devítka řešila pouze přepravní vztahy mezi Národní a Hlavákem, stačila by jí skutečně takto omezená kapacita - problém však je, že devítka dnes výrazně supluje béčko, které je pro mnohé lidi značně neaktraktivní.2217 píše:No promiň, Káeme, ale devítka v sólu a standartních intervalech... To se mám houpat na pantografu?? A ta Ječná, panebože dyť knížecí je ÚPLNĚ JINDE!!!TAk jakápak 118 v oněch místech??
Je potřeba si uvědomit že MHD je stejně jedním druhem dopravy jako IAD a strkáme-li pod zem auta nebo je odkláníme z centra - tak bychom měli strčit pod zem a odklonit z centra i cestující z tramvají. Chce to zkrátit intervaly na béčku, vybudovat nové vestibuly (Lazarská, Příkopy, Staromák) a výtahy. Dále bych do centra dotáhnul další trasu metra D a pokud by se měli v centru stavět nové tramvajové tratě, tak jedině za předpokladu, že do centra budou vést pouze radiální tramvajové linky jako d-5, d-11 nebo d-21.
Možná mne tu zas někdo označí za nepřítele MHD, ale opak je pravdou. Chceme-li přilákat a udržet cestující v MHD, tak musíme rozbít mýtus, že je to pomalá socka - MHD může být rychlá a spolehlivá, ale lidé se musí naučit ji používat efektivně. A tohle platí pro každou techniku. Například rychlovarná konvice je úžasná pro přípravu kávy nebo čaje, ale těžko si v ní uvaříte polévku nebo párky
To je tam schválně, aby měli praštění novináři televoze NOVA o čem natáčet zcestné a nesmyslné reportážeMapl píše:No .... Ječná je problém.
Už co se týče křižovatek Ječná x Sokolská a Legerová. Projedou zde sice dvě soupravy, ale na druhé křižovatce už často na vodorovné čočky... (stop). Tam by tobylo potřeba prodloužit na průjezd poholdný ((!)) dvou souprav.
Stačilo by průjezd tramvají povolit o 5 vteřin déle a je po problému. Ale to zase PČR nepovolí.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No .... Ječná je problém.
Už co se týče křižovatek Ječná x Sokolská a Legerová. Projedou zde sice dvě soupravy, ale na druhé křižovatce už často na vodorovné čočky... (stop). Tam by tobylo potřeba prodloužit na průjezd poholdný ((!)) dvou souprav.
Stačilo by průjezd tramvají povolit o 5 vteřin déle a je po problému. Ale to zase PČR nepovolí.
Samozřejmě, že by Ječná byla stále plná, však tudy nejezdí JEN lidé z P4 na Smíchov nebo na P5. Ale o tyto cestující by spoje v Ječné byly prázdnější. A protože 118 v dnešních intervalech toho moc neuveze, říkám, že by jistě došlo ke zkrácení intervalu anebo k současnému prodloužení dalších linek. Jde prostě o to, že dnes jsou Ječnou "nuceni" jezdit cestující, kteří by mohli cestovat (a jistě by i cestovali, ušetřili by přestup i čas) i jinudy, kdyby to spojení existovalo. Stejně jako by Ječné trochu ulevila trať po VN (přesun části relace NA-IP na tuto trať), tak by pomohla 118 na Knížecí.
Nechcu vám tu do toho příliš mluvit, ale Káem má v jednom pravdu, a to v té 118. Její prodloužení na Knížecí by opravdu pomohlo, protože by lidem z Prahy 4 zajistilo přímé spojení na Smíchov. Dnes se musí jezdit přes IPP, tedy Céčkem a pak tramvají. Bohužel proti 118 mluví fakt, že zajížďka na Barrandovský most by ono přímé spojení zdržovala, musíme počkat na Dvorecký most, pak bude situace IMHO neudržitelná a ta 118 tam prodloužena bude. Samotná 118 v dnešním intervalu toho zase tolik neuveze => tolik C neodlehčí, ale samozřejmě předpokládám změnu rozsahu provozu anebo prodloužení více linek. Chce to holt myslet trochu komplexněji a neodsuzovat bezmyšlenkovitě takováto řešení po prvním přečtení.
Jinak k těm ostatním věcem, co se tu probírají, se vyjadřovat nebudu, už jen proto, že v tomto chatu se dá dost obtížně vyznat, jaký názor vlastně kdo zastává...
Jinak k těm ostatním věcem, co se tu probírají, se vyjadřovat nebudu, už jen proto, že v tomto chatu se dá dost obtížně vyznat, jaký názor vlastně kdo zastává...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já číst umím, napsal jsiKáem píše:Nenálepkuj laskavě názory, o nichž prd víš a nedokážeš je sledovat vcelku. Dokonce si je ani nedokážeš přečíst vcelku.Jasně jsem psal KAPACITNÍ doprava do centra. ...
Tedy metro v centru, a tramvaje k metru, to je BLBOST a na to jsem reagovalKáem píše:Tady jsou dneska ňáký samý rozumný lidiJistěže každej druh dopravy má mít svůj úkol (podle mě: metro kapacitní přeprava v centru, tramvaje kapacitní přeprava k metru, busy přeprava k tramvajím nebo metru) a když se někdo pokouší dávat jim jiný úkoly (tramvaje nebo busy -kapacitní přeprava přes celý město) tak je obyvkle zabíjí.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, lidi sou dneska strašně líný, dřív když chtěl někdo k moři, tak vyrazil do světa na zkušenou a zaskočil si tam, to už dneska nějak néjni...Káem píše:Aktuálním problémem tramvají v Praze je, že se používají k přepravě líného substrátu...
Možná tě to překvapí, ale lidi sou prostě pohodlný a za svý prachy chtěj určitý služby a nejsou zvědavý na někoho, kdo jim řekne "kdepak, barevná televize je moc drahá, musí vám stačit černobílá".
S tou výlukou Vodičkový to je trochu jinak než tady dokola prezentuješ. Opravdu tam jezdila jedna linka ale neni pravda že by stačila a že by to bylo pro substrát nějaký terno. Ona prostě nebyla jiná možnost.
Jasně že můžeš omezit provoz v Ječný, část lidi se tomu přizpůsobí tak, že bude skutečně jezdit tak, jak si představuješ ty, ale druhá část se ti na to vybodne a přestane ti jezdit tramvají, protože to pro ní bude znamenat zhoršení služby.
Nevidim v tom smysl, pokud ovšem účelem neni likvidace MHD...