V centru plní v podstatě totéž - taky napaječ metra (třeba z toho IPP na KN) a ještě k tomu funguje jako prostředek místní dopravy. Tuhle roli žádnej jinej prostředek převzít nemůže.Proxy píše:...na Brrndově plní tramvaje rychlého napaječe na metro...
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
No podnikatele tam sotva vidíšslimman píše:Pravda (viděl bych to jako podpovrchovou tramvaj) , i když pařížský metro jako takový je docela nepříjemný. Velmi špatná vzduchotechnika (někde žádná), je tam špatně dýchatelno. Pokud jde o společnost, tak jsem tam viděl všechny možné sorty lidí.
Pravda (viděl bych to jako podpovrchovou tramvajDJ LA DÉFENSE píše:Fakt by se mi tady líbilo "pařížský metro" zastávka u každý vrby a tim, že je decentně pod zemí, nikde nepřekáželo, faktem je že společnost se jím vozí, nic moc.
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
Jojo, když se tam nedostane někam šikovně sůl...9001 píše:Další argument pro tramvaje je poměrně velká spolehlivost v zimě. Byl to zrovna Barrandov,když se při náledí nevyhrabaly ze sídliště stály tam 4 hodiny.
Fakt by se mi tady líbilo "pařížský metro" zastávka u každý vrby a tim, že je decentně pod zemí, nikde nepřekáželo, faktem je že společnost se jím vozí, nic moc.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dušan píše:jeden takový malý šťouchanec pro člověka, který využívá tramvajovou dopravu na sídliště barrandov - a tam ti jistě pomalé a hlučné nepřijdou, že. nebo se chceš vrátit do doby, kdy tam jezdily jen busy a neustále byly v kolonách z kopce dolů na most?
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
jeden takový malý šťouchanec pro člověka, který využívá tramvajovou dopravu na sídliště barrandov - a tam ti jistě pomalé a hlučné nepřijdou, že. nebo se chceš vrátit do doby, kdy tam jezdily jen busy a neustále byly v kolonách z kopce dolů na most?Proxy píše:Neodporuji sitramvaje jsou v současném pojetí MHD tím nejslabším článkem - motají se po tratích v centru, zpomalují na každé výhybce - takže celková cestovní rychlost je nic moc
je to opravdu jen o tom, co budeme preferovat, zda mhd na úkor iad nebo opačně, bohužel, zatím je to jen opačně, protože míst, kde by se dala preference zavádět je dosti a stále kde nic tu nic
-
radek31
- Moderátor
nesouhlasím - tramvaje se "motají v centru" schválně, protože je to místní obsluha - proto taky mají zastávku na každém rohu - nemůžeš brát vlastnost a výhodu jako hlavní záporProxy píše:tramvaje jsou v současném pojetí MHD tím nejslabším článkem - motají se po tratích v centru, zpomalují na každé výhybce - takže celková cestovní rychlost je nic moc![]()
ad zpomalování - výhybky nejsou takový problém, ale kolik času se prostojí na SSZ!
vem si třeba l. 20 v ranní špičce, když nám SSZ zrovna nepřejí - neberu v potaz kolony aut, ty tam nejsou pravidelně, ale SSZ opruzuje pořád
trasa Na Knížecí - Malostranská má podle jízdního řádu trvat 12 minut, ale při troše smůly se během té krátké cesty prostojí 6-8 minut čekáním na čočky, takže místo naprosto reálné jízdní doby v ideálním případě (9-10 minut) se to dnes jede třeba i 18 - z mého pohledu může nepreference na SSZ za většinu zpoždění a v převážné míře i za nízký rychlostní průměr
napřed 1-3 minuty (zažil jsem i 4,5 minuty) čekání mezi Na Knížecí a Andělem, pak 1-3 minuty před Arbes. nám., skoro minutu na Újezdu, pak velmi často 1-3x krátké čekání mezi Hellichovou a Malostr. nám., samozřejmě Malostr. nám. a nakonec minuta před Malostranskou - to je 8 SSZ a z nich pouze jediné!!! má nějakou preferenci
jsou tam cestou i výhybky a křížení, ale můžeš mi věřit, že tam jde o zdržení maximálně v desítkách sekund na všech dohromady
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Autobusy se sice dostanou téměř všude, ale leckde za poměrně "vysokou cenu".
Tou "vysokou cenou" mám na mysli kolony.
Např. uvádím Barrandovský most, oblast Chodovské a Slavie, Libeň ... atd.
Autobus je výborný na kraji Prahy a v období slabého provozu (definice v Tarifu PID), ale ve špičce je jízda 136, 177 nebo i 188 celkem "zážitek".

Tou "vysokou cenou" mám na mysli kolony.
Např. uvádím Barrandovský most, oblast Chodovské a Slavie, Libeň ... atd.
Autobus je výborný na kraji Prahy a v období slabého provozu (definice v Tarifu PID), ale ve špičce je jízda 136, 177 nebo i 188 celkem "zážitek".
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neodporuji sidemon píše:Píšeš že MHD může být rychlá a spolehlivá, ale zároveň chceš nutit lidi lézt z tramvají do metra, to si slušně odporuješ. Ale aspoň uznáváš, že "pomalá socka" je mýtus.
Vezmi si průzkum mezi normálními kaštany asi před rokem, kdy se jich ptali, co si myslí o jednotlivých dopravních prostředcích:
METRO - je rychlé a spolehlivé
BUSY - bezbariérové, dojedou kamkoliv
TRAMVAJE - pomalé, hlučné, ale je z nich pěkný výhled
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, pořád nic moc. Polívky jsou nejedlý. A ze těch 4 jídel je většinou jedlý jen to jedno a to je hned pryč. Jo a taky zařízení koleje připomíná SA. chtělo by to GO... jinak nechápu, zea co tu platim 3litry měsíčně...Absolut píše:2217 OT ještě u arnošta tak hnusně vařej? Chodíval jsem tam do menzy 1999-2000.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Djji, pokud jsi po těch kolejích jen jel, tak simě tak moc nenaprudil.
Prudí mě ti. co na kolejích parkjí, aby milenka mola vystoupit přímo u krámu, nebo dokonce ti, co po kolejích ocuvají!! Viděla jsem na vlsatvní bulvy a hnedle jsem rpoletěla kutúškou příslušné T6tky. jeli jsme na T6 totiž hodně rychle - 40Km/h.