Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.1.2007 16:46

7080 píše:Obávám se, že kdyby jsi protáhnul světla 3-4s tak by jsi musel překopat světla na všech ostatních přilehlých křižovatkách. Všechny křižovatky v oblasti IPP jsou navzájem provázané a protáhnout jen tak jedny světla znamená docela slušný zásah do celé oblasti.
Myslim že to neni pravda, 3-4 sec. by takovej problém v okolních křižovatkách fakt nezpůsobily, v okamžiku červené od Mezibranské přijíždí směrem na IPP jen minimum aut od Anglické, navíc by se to dalo i elegantně obejít montáží ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu a protože jde o křižovatku s pevným cyklem, tak by mohl ukazovat cyklus třeba 30-0 s. se 100% přesností....

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 07.1.2007 10:46

demon píše:1) Obávam se, že furt nevíš která bije. Mám na mysli, že kolony nejsou v Sokolské, ty totiž v pohodě odfiltrují světla na vrchu VN ve Wilsonově a v Mezibranské. Kolonám v Ječný by naopak prodloužení cyklu o nějaký 3-4s. pomohlo. A nesnaž se už, mám to skoro pod okny...
Obávám se, že kdyby jsi protáhnul světla 3-4s tak by jsi musel překopat světla na všech ostatních přilehlých křižovatkách. Všechny křižovatky v oblasti IPP jsou navzájem provázané a protáhnout jen tak jedny světla znamená docela slušný zásah do celé oblasti.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 07.1.2007 9:18

demon píše:1) Obávam se, že furt nevíš která bije. Mám na mysli, že kolony nejsou v Sokolské, ty totiž v pohodě odfiltrují světla na vrchu VN ve Wilsonově a v Mezibranské. Kolonám v Ječný by naopak prodloužení cyklu o nějaký 3-4s. pomohlo. A nesnaž se už, mám to skoro pod okny...
2) To dost pochybuju, pohybuju se v nich nebo v bezprostřední blízkosti podstatnou část pracovní doby a k tomu si teprve připočti normální cestování.
No já mám pod okny ty kolony co musí VN filtrovat proto, aby to nemusela filtrovat Sokolská - Ječná. ty fakt nevidíš dál než na to V
Jojo, trávit čas okolo tramek není totéž jako jimi jezdit jako kaštan :-)

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.1.2007 8:48

Káem píše:ad 1) sedmého ledna a už máš Oscara za lež roku. Dobře to vedeš.
ad 2 troufám si tvrdit, že strávím v tramvajích víc času než ty. IN, nikoliv out při šotografování.
1) Obávam se, že furt nevíš která bije. Mám na mysli, že kolony nejsou v Sokolské, ty totiž v pohodě odfiltrují světla na vrchu VN ve Wilsonově a v Mezibranské. Kolonám v Ječný by naopak prodloužení cyklu o nějaký 3-4s. pomohlo. A nesnaž se už, mám to skoro pod okny...
2) To dost pochybuju, pohybuju se v nich nebo v bezprostřední blízkosti podstatnou část pracovní doby a k tomu si teprve připočti normální cestování.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 07.1.2007 7:08

dušan píše:jeden takový malý šťouchanec pro člověka, který využívá tramvajovou dopravu na sídliště barrandov - a tam ti jistě pomalé a hlučné nepřijdou, že. nebo se chceš vrátit do doby, kdy tam jezdily jen busy a neustále byly v kolonách z kopce dolů na most?
Velmi přesně. A kdyby na Barr. jezdila přesně a bez možnosti kolapsů jezdící 13 v soupravách, CD,CT int. 2 minuty a k tomu 14 jednou za 10 minut pro lenochy, jak by to vylepšilo pověst tramvají. Rozhodně více, než konvoje načas jedoucí 14, zpožděné 12 a ještě více zpožděné 20 jednou za 8-9 minut a pak 8-9 minut nic.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 07.1.2007 7:04

demon píše: (1)Tak zrovna na křižovatce o kterou jde (Sokolská-Ječná) žádný kolony nejsou, takže se na 215% neprodlouží.
(2)Tramvaje jsou v centru x-násobně rychlejší než jakýkoliv jiný druh dopravy snad vyjma jízdního kola, ale u něj je rychlost zase vyvážena vysokou mírou rizika. Odhoď zábrany, oprosti se od předsudků a dogmat a zkus někdy do nějaký tramky vlízt. :wink:
ad 1) sedmého ledna a už máš Oscara za lež roku. Dobře to vedeš.
ad 2 troufám si tvrdit, že strávím v tramvajích víc času než ty. IN, nikoliv out při šotografování.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.1.2007 2:03

demon píše:...metra - toho všespasitelnýho, rychlýho a spolehlivýho základu moderní městský dopravy...
Nechci výřit vody, ale v našem městě to tak je, že metro je extraliga a ten zbytek, tak nějak krajskej přebor. Pro příklad není třeba sahat daleko, pouze do léta roku 2002, jak to tu vypadalo "krásně" bez metra. Takže skutečně metro je nejsilnější pilíř. :oops:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.1.2007 22:26

Proxy píše:Takže je vlastně všechno v pohodě a není nutné nic měnit?
To nikdo netvrdí, přeci nikdy neni tak dobře aby nemohlo být líp !
Jen tady pořád někdo ventiluje svý představy o tom, jak by měly tramvaje plnit jenom úlohu napaječů metra - toho všespasitelnýho, rychlýho a spolehlivýho základu moderní městský dopravy.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 06.1.2007 21:42

demon píše:V centru plní v podstatě totéž - taky napaječ metra (třeba z toho IPP na KN) a ještě k tomu funguje jako prostředek místní dopravy. Tuhle roli žádnej jinej prostředek převzít nemůže.
Takže je vlastně všechno v pohodě a není nutné nic měnit?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.1.2007 16:35

Proxy píše:...na Brrndově plní tramvaje rychlého napaječe na metro...
V centru plní v podstatě totéž - taky napaječ metra (třeba z toho IPP na KN) a ještě k tomu funguje jako prostředek místní dopravy. Tuhle roli žádnej jinej prostředek převzít nemůže.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 06.1.2007 14:48

slimman píše:Pravda (viděl bych to jako podpovrchovou tramvaj :wink: ) , i když pařížský metro jako takový je docela nepříjemný. Velmi špatná vzduchotechnika (někde žádná), je tam špatně dýchatelno. Pokud jde o společnost, tak jsem tam viděl všechny možné sorty lidí.
No podnikatele tam sotva vidíš :lol: :lol: Skutečně to je socka pro ty středně nižší až nejnižší. Ale ten systém je fajn.

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 06.1.2007 14:46

DJ LA DÉFENSE píše:Fakt by se mi tady líbilo "pařížský metro" zastávka u každý vrby a tim, že je decentně pod zemí, nikde nepřekáželo, faktem je že společnost se jím vozí, nic moc.
Pravda (viděl bych to jako podpovrchovou tramvaj :wink: ) , i když pařížský metro jako takový je docela nepříjemný. Velmi špatná vzduchotechnika (někde žádná), je tam špatně dýchatelno. Pokud jde o společnost, tak jsem tam viděl všechny možné sorty lidí.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 06.1.2007 13:00

9001 píše:Další argument pro tramvaje je poměrně velká spolehlivost v zimě. Byl to zrovna Barrandov,když se při náledí nevyhrabaly ze sídliště stály tam 4 hodiny.
Jojo, když se tam nedostane někam šikovně sůl... :lol:

Fakt by se mi tady líbilo "pařížský metro" zastávka u každý vrby a tim, že je decentně pod zemí, nikde nepřekáželo, faktem je že společnost se jím vozí, nic moc.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 06.1.2007 11:58

dušan píše:jeden takový malý šťouchanec pro člověka, který využívá tramvajovou dopravu na sídliště barrandov - a tam ti jistě pomalé a hlučné nepřijdou, že. nebo se chceš vrátit do doby, kdy tam jezdily jen busy a neustále byly v kolonách z kopce dolů na most?
:lol: To není šťouchanec, ale přímo nahrávka na smeč - Barrandov je ukázkový příklad, kde se dá lidem dokázat, že tramvaje jsou rychlý dopravní prostředek. O tom tady psal už Káem - na Brrndově plní tramvaje rychlého napaječe na metro 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.1.2007 10:08

Další argument pro tramvaje je poměrně velká spolehlivost v zimě. Byl to zrovna Barrandov,když se při náledí nevyhrabaly ze sídliště stály tam 4 hodiny.

Odpovědět