Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Smurfx píše:To je potěšující, snad půjdou ty výcviky řidičů rychleji.
Co vše obnáší vyškolení se na typ 14T (co musí noví řidiči absolvovat, musí skládat zkoušky?) a jak dlouho trvá vyškolení jednoho řidiče na 14T.?
Jak prosté, stačí prostě jenom hledatPetr kdysi nedávno píše:... 8 hodin teorie / 8 hodin seznámení / 16 hodin jízd.... tedy 4 dny
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je potěšující, snad půjdou ty výcviky řidičů rychleji.trainzjohny píše:Tak už máme zase osm vozů. Motol - čtyři, strašnice - čtyři a jeden ve škodě.
Jinak 9119 má zase pantograf jako 9113 a 9114. Prý je nový, ale vypadá stejně jako na prvních vozech.
Co vše obnáší vyškolení se na typ 14T (co musí noví řidiči absolvovat, musí skládat zkoušky?) a jak dlouho trvá vyškolení jednoho řidiče na 14T.?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Bohužel řidičů s tímto názorem dle mých zkušeností v těchto pochmurných dnech není většina, což je (pro cestující) škodaradek31 píše:pokud je mezi 5-10°C a navíc prší, tak nevidím důvod proč netopit - když to dám v T6 na polovinu, tak je v tramvaji tak akorát
pokud si cestující začnou otevírat okna, tak topení okamžitě vypínám
a bezdomáče si ohlídám ať topím nebo ne - nechápu proč by měl normální cestující mrznout, kvůli teoretické možnosti, že mi tam vleze bezdomovec
co hlásí dispečink je sice pěkné, ale oni to posuzují na I.P. Pavlova v 5. patře a já v té tramvaji sedím, takže o tomhle si budu rozhodovat sám - řekl bych, že si nikdo nedovolí potrestat řidiče za to, že dodržuje ve voze tepelnou pohodu - snad se nepletu
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
No ono nad 5 stupňů neni moc teplo, proto nechápu, že by někdo netopil. Už Tě vidim, jak na devítce ohlídáš bezdomáčeradek31 píše:pokud je mezi 5-10°C a navíc prší, tak nevidím důvod proč netopit - když to dám v T6 na polovinu, tak je v tramvaji tak akorát
a bezdomáče si ohlídám ať topím nebo ne - nechápu proč by měl normální cestující mrznout, kvůli teoretické možnosti, že mi tam vleze bezdomovec
co hlásí dispečink je sice pěkné, ale oni to posuzují na I.P. Pavlova v 5. patře a já v té tramvaji sedím, takže o tomhle si budu rozhodovat sám - řekl bych, že si nikdo nedovolí potrestat řidiče za to, že dodržuje ve voze tepelnou pohodu - snad se nepletu
-
radek31
- Moderátor
pokud je mezi 5-10°C a navíc prší, tak nevidím důvod proč netopit - když to dám v T6 na polovinu, tak je v tramvaji tak akorát
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud je 6 stupnu jako dnes, tak má být v tramvaji (nejenom 14T) kosa. To je opravdu na hlavu padlý způsob. Takhle chtějí zlepšit image cestování MHD?7001 píše:Vysvětluješ si to špatně, tepelná pohoda dle vlastního uvážení je platná až v okamžiku vyhlášení povinnosti vytápění. V Praze je totiž X druhů tramvají a každý typ má trochu odlišné topení. To znamená že dispečink vyhlásí variantu a na tobě je to přizpůsobit tak aby byla ve voze tepelná pohoda. Platí zde přímá úměra - čím více tepla, tím více bezdomovců.
- 7001
- Uživatel
Vysvětluješ si to špatně, tepelná pohoda dle vlastního uvážení je platná až v okamžiku vyhlášení povinnosti vytápění. V Praze je totiž X druhů tramvají a každý typ má trochu odlišné topení. To znamená že dispečink vyhlásí variantu a na tobě je to přizpůsobit tak aby byla ve voze tepelná pohoda. Platí zde přímá úměra - čím více tepla, tím více bezdomovců.fibou píše:No v předpise D-1/2 je psáno něco trochu jiného. Řidič vytváří vytápěním tepelnou pohodu ve voze dle VLASTNÍHO UVÁŽENÍ. POVINNOST vytápění nařizuje dispečink...
Čili když to dispečink nevyhlásí, topit MŮŽEŠ. Když dispečink vyhlásí povinnost topit a ty nebudeš, pak můžeš mít malér.
tak už jsem jel 9111,9113 a dnes 9112. mluvilo se tady o rozdílech v jízdě, hluku (dveře, rachtání podvozků) - nicméně jsem si téměř ničeho nevšiml. snad jen toho, že mě v 9112 přivítalo upatlané sklo kabina-salón a řidič s tím jel spíš jak se zrychlovačem (i když v 9111 se mi to taky párkrát stalo).
OT topení: např dnes jsem jel KT8N, 14T, T3RP a T3SUCS - a poslední z nich byla (jako obvykle) také jediná, co topila. v ostatních kosa. a speciální jsou na tohle T6, kde často pozoruji foukání studeného až ledového vzduchu (v zimě) - fakt nic moc..ale aspoň, že neprofukují dveře.
OT topení: např dnes jsem jel KT8N, 14T, T3RP a T3SUCS - a poslední z nich byla (jako obvykle) také jediná, co topila. v ostatních kosa. a speciální jsou na tohle T6, kde často pozoruji foukání studeného až ledového vzduchu (v zimě) - fakt nic moc..ale aspoň, že neprofukují dveře.