RT6N1 a RT6N2
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
RT6 určitě není unikátní vůz - ve světě vozů s tou koncepcí jezdí víc - stačí se podívat na fotky Adama.R v tématu Franciestteep píše:Ano je to atypická tramvaj, ale s vlastnostma NP Tramvaje, kterou by sme niní široko daleko hledali. Ale když budou provozní 4ks, tak můžou být vypravený na linky, kde poptávka po přepravě je enormí v plném nasazení, zajistit konfortnější přepravu oproti 14T a v případě jejího výpadku být jištěná 14T. Jo RT6tka už nebude nikdy nová tramvaj, ale furt nás bude podle mého suma sumárum jedna RT6 stát míň i z provozem za celou životnost než jedna zbrusu nová 14T!!!
O dostatečné kapacitě RT se dá také polemizovat, neboť má délku 27 metrů a při provozu si mnozí lidé stěžovali na menší kapacitu a neprůchodnost středního článku. Je však pravda, že kapacita stojících cestujících je asi v RT6 vyšší než v 14T.
Obávám se, že celková pořizovací cena PROVOZUSCHOPNÝCH ertéšestek je vyšší než cena nové poršetry. RT6 byla nakoupena za 25 mega - což je na dnešní ceny - cca 35 miliónu korun. Reko na N2 vyšlo na 22 mega - to už jsme na ceně nové poršetry, ale ertéčka stále nejezdí, takže musíme počítat s dalšími náklady... Ideálně je začít úplně od znova a vyměnit výzbroj, brzky, podvozky, sofware a kabeláž. Jen samotný projekt přijde na 5 miliónu (tolik stál obdobný projekt KT8N2), dalších 25 - 30 miliónu ona rekonstrukce... pak bude následovat půl rok zkušebního provozu... zaškolování řidičů a pak provoz, kde bude nutné stále pamatovat, že se jedná o atypický vůz.
Ač mám rtéčka rád, tak tohle se prostě nevyplatí a šrotace je podle mne lepší řešení
-
stteep
- Uživatel
Jestli jsem se tě něják dotkl tak se ti omlouvám, ale z tech posledních příspěvků od tebe co jsi tu psal než sem to napsal, sem cejtil jak kdyby si najednou kopal za DP nebo že ti dal někdo z DP nůž na krk aby jsi všechny přesvědčoval že na RT6tky se má zapomenout a přesvědčil je o tom že se v tom je zbytečný rejpat.demon píše:Tak to mě docela dost křivdíš !!!Já opravdu nepatřim mezi ty, co RT6 zašlapávají do země a 14T vynášejí do nebes a myslim, že se tady v tomhle stylu celou dobu vyjadřuju.
Ač fakt velmi nerad, tak se musim částečně stotožnit s DJ-ovou odpovědí. Ale fakt jenom částečně, protože větší část jeho odpovědi je totálně mimo mísu, ostatně jak je jeho dobrým zvykem...![]()
Ale opravdu si to představuješ jak Hurvínek válku. Kdyby reko jedný RT6 na provozuschopnej stav vyšlo jak píšeš na cca okolo 20 mega, tak už tu teď možná máme čtyři provozuschopný RT6 (ale nejspíš asi ne, tak rychlý zase v Parsu nejsou), ale současnej stav tý jedný rekonstruovaný RT6 tomu moc neodpovídá, že jo...
A určitě by nebylo lepší ušetřit nekoupením dvou poršrotů a za ušetřený peníze zprovoznit 4 RT6, protože pak by místo dvou úplně nových, i když nepraktických a nedořešených NP 14T s existujícím výrobcem, servisem a zárukou, byly 4 sice hezčí a praktičtější NP RT6, zato pořád více než 10 let staré (tedy s kratší životností), navždy atypové bez existujícího výrobce ND (tedy určitě dražší na provoz) a servisu.
Takže rozhodně nerekonstruovat na úkor 14T, ale můžeme-li cpát velmi podobnou částku do rekonstrukcí kačen, určitě by se potřebný peníze na reko řádově lepších a mladších RT taky našly. Ovšem za předpokladu, že je to světýlko na konci tunelu v podobě homologace RT6N2 ještě aspoň trošku vidět...
Nevim jestli je to fakt, a nebo jen můj osobní dojem, máš defakto v tom co píšeš pravdu, to jo, že je zbatečný je rekonstruovat když už máme 14T
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, to já všechno vim. Jenže tohle by samozřejmě nebylo zadarmo a tady jsme teď někde jinde a chceme schválit reko na N2.
Takže oprava a zprovozňování 9104 by byl pro DPP krok zpátky z kterýho by vůbec nic neměl. Teda kromě výdajů a starostí...
9104 se staťákem nic nemá, je pojízdná na první podvozek - staťák netřeba opravovat, jen přehrát řidící software.
Takže oprava a zprovozňování 9104 by byl pro DPP krok zpátky z kterýho by vůbec nic neměl. Teda kromě výdajů a starostí...
9104 se staťákem nic nemá, je pojízdná na první podvozek - staťák netřeba opravovat, jen přehrát řidící software.
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Demon:
9104 prošla v roce 2001 stejnou rekonstrukcí jako 1801 za 1 mil. Kč/ks. 1803 byla stejně zrekonstrouvaná již v Parsu za 6 mil. Kč.
Tzn. 9104 je splňuje podnímky ověření reko v obou provozech.
Chtělo by to jenom vrátit do ní to, co z ní bylo vykanibalizováno, opravit staťák a sw dle Brna a jezdit.
9104 prošla v roce 2001 stejnou rekonstrukcí jako 1801 za 1 mil. Kč/ks. 1803 byla stejně zrekonstrouvaná již v Parsu za 6 mil. Kč.
Tzn. 9104 je splňuje podnímky ověření reko v obou provozech.
Chtělo by to jenom vrátit do ní to, co z ní bylo vykanibalizováno, opravit staťák a sw dle Brna a jezdit.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No je fascinující co příspěvků se tu objeví kvůli jedné televizní reportáži.
Pro informaci, zástupce DPP loni problém s RT6N1 popisoval tak, že jde o neschválený typ a o schválení typu žádá výrobce, který není. Nevím, jaká je skutečnost, ale zní mi to celkem logicky. To byl zřejmě taky důvod, proč se "vyrobil" nový typ. Každopádně je jich škoda.
Pro informaci, zástupce DPP loni problém s RT6N1 popisoval tak, že jde o neschválený typ a o schválení typu žádá výrobce, který není. Nevím, jaká je skutečnost, ale zní mi to celkem logicky. To byl zřejmě taky důvod, proč se "vyrobil" nový typ. Každopádně je jich škoda.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě docela dost křivdíš !!!stteep píše:Demone, z toho co tu píšeš mám pocit jak kdyby si už patřil taky mezi ty lidi z DP co by nejradči viděli RT6ky ve šrotě...
Ač fakt velmi nerad, tak se musim částečně stotožnit s DJ-ovou odpovědí. Ale fakt jenom částečně, protože větší část jeho odpovědi je totálně mimo mísu, ostatně jak je jeho dobrým zvykem...
Ale opravdu si to představuješ jak Hurvínek válku. Kdyby reko jedný RT6 na provozuschopnej stav vyšlo jak píšeš na cca okolo 20 mega, tak už tu teď možná máme čtyři provozuschopný RT6 (ale nejspíš asi ne, tak rychlý zase v Parsu nejsou), ale současnej stav tý jedný rekonstruovaný RT6 tomu moc neodpovídá, že jo...
A určitě by nebylo lepší ušetřit nekoupením dvou poršrotů a za ušetřený peníze zprovoznit 4 RT6, protože pak by místo dvou úplně nových, i když nepraktických a nedořešených NP 14T s existujícím výrobcem, servisem a zárukou, byly 4 sice hezčí a praktičtější NP RT6, zato pořád více než 10 let staré (tedy s kratší životností), navždy atypové bez existujícího výrobce ND (tedy určitě dražší na provoz) a servisu.
Takže rozhodně nerekonstruovat na úkor 14T, ale můžeme-li cpát velmi podobnou částku do rekonstrukcí kačen, určitě by se potřebný peníze na reko řádově lepších a mladších RT taky našly. Ovšem za předpokladu, že je to světýlko na konci tunelu v podobě homologace RT6N2 ještě aspoň trošku vidět...
-
DJ LA DÉFENSE
- Uživatel
ty si to představuješ jak Hurvínek válku, a já ti odpovím- Ne nešlo. DP se na to vysral, je to škoda, byla taková politická situace a už se ten projekt nedotáhl do konce, mě osobně to je líto, ale na druhou stranu z ekonomického hlediska se vůbec nedivím, že DP do toho už nechce vrazit ani korunu. Naše spása a lá nízkopodlažní tramvaje a nové vozdila vůbec jsou 14T (bohužel, bohudík, jak komu, že) teďka je pro Prahu nejdůležitější aby Plzeň sypala jednu tramvaj az druhou, jinak těch ostud T3 se naše město nezbaví. (Když se podívám na klasickou T3, tak jsme město nuzáků v prodovnání s evropskými městy, ona je teda ostuda i T3R.xxxx (made in ÚDDP)stteep píše: A když to vemu ještě z jiný stránky. kdyby reko jedný RT6 na provozuschopnej stav vyšla jak píšeš na cca okolo 20mega tak pořád je to levnější než 14T. Nebylo by lepší ušetřit nekoupit 2 poršata, a za ušetřený peníze zprovoznit 4 RT6tkypříjde mi že by pak místo pouze 2 NP 14T byli 4NP RT6tky nestálo by to ani víc ani míň a ještě by tu bylo o 2 NPtram víc
-
stteep
- Uživatel
Demone, z toho co tu píšeš mám pocit jak kdyby si už patřil taky mezi ty lidi z DP co by nejradči viděli RT6ky ve šrotě a nebo někde úplně jinde, hlavně aby to bylo mimo inventář dlouhodobýho majetku DP. Je pravda možná že už RT6tky nepotřebujeme když už se nám pomalu v praze zprovozňuje "SLAVNÁ SKVĚLÁ TRAMVAJ ZE ŠKODY PLZEŇ POD OZNAČENÍM 14T S DESINGEM PORŠE, VELKOLEPÁ TRAMVAJ, KTEROU JIŽ OD PRVNÍCH DNŮ VŠICHNI PRAŽÁCI MILUJÍ A MAJÍ VELKÉ NUTKÁNÍ NA NÍ V ULICÍCH VYČKÁVAT A JEN KŮLI NÍ VŠICHNI NECHÁVAJÍ ODJÍŽDĚT VŠECHNY TY PŘESTÁRLÉ TRAMVAJE TYPŮ T3, T6, KT8... ANO JEN ŠKODA 14T JE TRAMVAJ BUDOUCNOSTI (OPROTI RT6KÁM ZE SKRACHOVALÉ ČKD) VE KTERÉ SE VŠICHNI PRAŽÁCI BUDOU VOZIT A SLÁSKOU UŠLAPÁVAT, NADÁVAT SI POSÍLAT SE VZÁJEMNĚ NĚKAM. A BUDOU TO DĚLAT JEN PROTO, PROTOŽE MÁ DESING PORŠE A JE ZA 56 MEGA" protože by lepší RT6 s nadčasovim desingem jak zvenčí tak převálcovali byť by to byli jen 4 kousky.demon píše:To by určitě mohlo, otázka je proč by to dělalo ? Aby jim tam stálo místo čtyř vraků rovnou sedm event. osm ?
Nikde neni řečeno, že by pak ta podmínka DÚ automaticky padla.
A když to vemu ještě z jiný stránky. kdyby reko jedný RT6 na provozuschopnej stav vyšla jak píšeš na cca okolo 20mega tak pořád je to levnější než 14T. Nebylo by lepší ušetřit nekoupit 2 poršata, a za ušetřený peníze zprovoznit 4 RT6tky