Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 11.3.2007 22:50

arny píše:Málo kde ho máš na ostrůvku, kaštani většinou stojí na chodníku u toho přístřešku a na ostrůvek lezou až když vidí(slyší) tramvaj.
Hele děláš že hostivař znáš, ale už vidim jak přes švehlovku přebíhaj lidi na ostruvek protože čekali na chodníku. to co řikáš se děje především na ostrůvkách kde je hodně cestujících a jezdí tam tak 4 linky, což hostivař krom raní špičky nesplňuje, bydlim v Hostivaři a asi sem slepej protože takhle tady lidi fakt nečekaj na tramvaj na chodníku a na ostrůvek přelejzaj až tramka přijíždí. Krom zastávky na Padesátem a Radošovický by se takhle na trati do Hostivaři jak ty píšeš čekat nedalo, protože by ti pravděpodobně tramka ujela dřív něž by si přelez a nebo tě přejelo auto... Jinak to je samozřejmě problém lidí že informace nesledujou. já osobně se mezi šotouše neřadim, kolikrát mi už taky díky mé nepozornosti nějáká informace na zastávce utekla i když tam byla. Je to o pozornosti. To aby si dané informace většina lidí všimla by si musel na zastávky dát plakát jak hrom (nejlépe asi bilbord) a stějně by se našla část lidí která by si toho nevšimla. prostě jednoduše řečeno: DOKONALÉ ŘEŠENÍ NEEXISTUJE. Že někomu nedojde že když vyděj jet 19 tam kde nemá co dělat jim nedojde že je někde chyba tak to je asi problém jinde než v informovanosti ze strany DP. Dle mého názoru DP informuje dostatečně, to že někteří nejsou schopni si zvyknout že informace o změnách najdou na jednou určitým a stejným místě na každý zastávce je problém kaštanů. Máš to to samý s poptávkovim otvíráním dvěří: Poptávkový otevírání dvěří máme v praze už několik let (víc jak 10let pokud se nemýlím) Přijede ti tramvaj s poptávkovim otevíráním dvěří a někteří čuměj na zavřený dveře jak puk že se neotevíraj a rychle spěchaj do otevřených dveří a to jim DP před čumák dává nápis "POZOR TLAČÍTKO DVEŘÍ" Je to podobný jako s informacemi o výlukách. Dej ho kaštanovi v jakýmkoli podání před čumák a nedojde mu to tak i tak

Jo a k tý náhradní X-57: jezdila po celou dobu výluky jo? já jí něják v sobotu neviděl přes den, až v 20:30 první :lol: a dneska vůbec

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 11.3.2007 20:24

Káem píše:Ale to je známé, že DP neumí o výlukách informovat. nejméně dva roky to už trvá. to je jedna z věcí, které doufám se s příchodem dubna změní.

Ano, je totak. Možná se to změní, možná ne.
Když už jsme u toho - ony i stránky dpp.cz stojej za velký kulový. :roll:

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 11.3.2007 20:23

Ale to je známé, že DP neumí o výlukách informovat. nejméně dva roky to už trvá. to je jedna z věcí, které doufám se s příchodem dubna změní.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 11.3.2007 19:33

Ale je rozhodně nutno uznat, že informování o výlukách je mnohdy chabé, jak už zde bylo několikrát řečeno. :wink:
Přijde mi až nenormální,že se v metru hlásí pomocí rozhlasu veletržní linky jako 751, kterou nikdo nejezdí, ale krátkodobé výluky jsou zde "k poslechnutí" jen málokdy. :roll: :?
Myslím, že (nejen!) v tomhle by se měl DP zamyslet. Z:idea:

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 11.3.2007 19:02

stteep píše:.... Kouknu...
Ty to bereš jako šotouš. Mě ty informace co tam jsou (byly) stačí. Ber ty informace jako obyčejný cestující. Ten se podívá na jízdní řád zjistí, v kolik mu jede linka 22, ale ta nepřijede, pak kolem něj profrčí 19 a o kousek dál mu ujede autobus. Sám jsem byl v noci svědkem jak lidi v zastávce Na Padesátém dc, čekají na noční 57 a kolem nich zastavuje autobus X-57.. Kdyby řidič u nich nezastavil tak ani nevěděli, že tramvaj zde nejezdí. Začali nadávat, že nikde nejsou žádné srozumitelné informace. Lidi se nahoru moc nekoukají to je fakt. Cestou jsem několik lidí musel informovat, že dnes nic nejede. Včera to bylo lepší, protože tam byla cedule mimo provoz tak lid hledal zastávky NAD. A k těm přístřeškům. Málo kde ho máš na ostrůvku, kaštani většinou stojí na chodníku u toho přístřešku a na ostrůvek lezou až když vidí(slyší) tramvaj. A že nejsou nikde? Na Padesátém DC, Radošovická DC, Na Hroudě DC a jak ty píšeš. Pak máš ještě u autobusový zastávky Nádraží Strašnice. A tam stačilo dát plakát, ten a ten den je výluka. lidé občas přestupují z autobus na tramvaj a obráceně.
Sirka píše:Jak se lidi dostanou např. z Radošovický na Zahr. město, když tramky nejezdí a bus jezdí až večer?
Samozřejmě, že jezdila náhrada X-57 po celou dobu výluky

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 11.3.2007 18:22

Petr píše:Ono občas stačí koukat na http://www.prazsketramvaje.cz :-) V Sekci provoz, respektive v odkazu na krátkodobé výluky je to popsáno dosti detailně.... :lol:
Tam jsem se koukal a nepochopil jsem jednu věc: Jak se lidi dostanou např. z Radošovický na Zahr. město, když tramky nejezdí a bus jezdí až večer?

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 11.3.2007 17:03

arny píše:Vždy bylo pravidlem, že se na tabuli pod přístřešek dával plakát minimálně týden dopředu.
Ano pod přístřešek, ale kde najdeš přístřešek na ostrůvcích Hroudy na Nádraží Hostivař :lol: Přístřešek na zastávce máš jen na Hostivařské oběma směry a pak Na groši DC. jinak nikde tak kam by si tu informaci chtěl dávat jinam třeba na Zahradnim městě nebo na Radošovické než na informační tabuli nad JŘ kam stejně kouká jen málokdo. to je hold problém pak. Jinak informace o dlouhodobých výlukách se dává pořád min. týden dopředu a to nejen na místa která budou výlukou zasažena. Výluka Průběžné je jen krátkodobá a jen částečná. I kdyby si lidem na zastávce dal mega informaci o výluce tak někteří si jí ani nevšimnou. to je ten problém. DP informuje dostatečně, ale pokud kaštan nesnaží se sám informovat z materiálů který na zastávce jsou na typických místech pro ně určených tak není mu pomoci. Vždyť by jen stačil letmí pohled na zastávkový sloupek nad jizdní řády když příjdu na zastávku.... Kouknu...
1)nic tam nevysí... tak to tu jezdí asi vše podle normálu.
2)něco tam vysí... jdu se podívat a přečtu informaci kterou mi DP podává

Pak už ledatak že by se na každou zastávku postavil člověk kterej by lidi o tom informoval a nebo DP nákladně v oblasti rozesílal přímo lidem létáky do schránek s informací o výluce. Což myslim je dost velkej ekonomickej nesmysl i když by to bylo nádherný, to nezapírám.

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 11.3.2007 16:30

stteep píše:Informaci o výluce máš na zastávkách
Ano v pátek na zastávkový sloupkách informace byli, ale ve čtvrtek nikde nebyla žádná informace. Včera tam byli cedule mimo provoz, to souhlasí. Však jsem odjížděl poslední 26, která Průběžnou málem ani neprojela. Mě jde o jinou věc. Vždy bylo pravidlem, že se na tabuli pod přístřešek dával plakát minimálně týden dopředu. A výlukový leták se objevil na zastávce až v pátek. Samozřejmě, že o vylepení a jízdní řádu 19tky a natož o přeškrtnutých linkách nemůže být řeč Ono na ty dva dny to je zbytečný. Další věc je, že NAD X-57 podle JŘ nejezdila před desátou večer. ikdyž busy jezdily cca od osmy.
pan Vedoucí píše:řidiči se na samovýrobu víte co..
Včera jsem pokračoval z Průběžný rovně jedoucí 26 a strašnický řidič vozu 7049 měl vyrobenou cedulku s velkým nápisem Vršovice a pod tím malým nádraží. Chálím. =D>

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 11.3.2007 15:29

Informace na zastávkovych sloupcích skutečně byly, ale pouze v podobě výlukového letáku. Žádná přeškrtnutá čísla linek natož vylepené jízdní řády se však nekonaly. Velké mobilní cedule od zastávek odváželi kolem 13:30, takže pakliže tam šel po tomto čase, nemohl je vidět. Byl tam také nějaký šotograf co fotil každou tramvaj, předpokládám, že to byl někdo zdejší.

Jako perličku si vybavuji zděšený obličej jednoho postaršího páru, který vyčkával v zastávce Na Hroudě, když jim místo linky 22 přijela linka 19. Ani jeden nevěděl, kam jede, jelikož papírové cedule dnes v Hloubětíně došly a řidiči se na samovýrobu víte co..

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 11.3.2007 14:56

arny píše:Jen lepší informace pro mě jako cestujícího. Pochybuji, že nějaká starší babka umí s internetem, aby si dokázala najít, že jí místo 22 jede 19. Ta přijde na zastávku podívá se na jízdní řád a tady by měla zjistit, co jí zde jede a nejede. A já při své pěší cestě z Průběžné až Na Padesátém, nenašel žádné relevantní informace, které by mě informovali z pohledu kaštane. :twisted:
Já jako internetu trochu znalý, samozřejmě o výluce věděl, díky tvým stránkám Petře. :D
No tak to mmnt. Informaci o výluce máš na zastávkách od průběžné až do hostivaře nahoře nad jízdními řády (sice neprakticky vysoko, ale je to tam) a na tom létáku má informaci o tom že se koná výluka, kde, od kdy do kdy a změny tras linek z kterej i méně znalej kaštan Prahy zjistí že na 22 bude v Hostivaři čekat marně. A když včera (sobotu) byl přerušen od 21h provoz tram do Nádraží Hostivař úplně, tak o tom že zastávka je mimo provoz informovala velká cetule daná před jízdní řády, kterou pracovníci DP tam dali cca kolem 20:30. Takže pokud se někdo nepodívá na JŘ tak už je to jeho problém. Takže kde máš neinformovanost.

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 11.3.2007 14:12

stteep píše:Co bys k tomu chtěl víc? :roll:
Jen lepší informace pro mě jako cestujícího. Pochybuji, že nějaká starší babka umí s internetem, aby si dokázala najít, že jí místo 22 jede 19. Ta přijde na zastávku podívá se na jízdní řád a tady by měla zjistit, co jí zde jede a nejede. A já při své pěší cestě z Průběžné až Na Padesátém, nenašel žádné relevantní informace, které by mě informovali z pohledu kaštane. :twisted:
Já jako internetu trochu znalý, samozřejmě o výluce věděl, díky tvým stránkám Petře. :D

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 11.3.2007 11:17

Ono taky jde o to, že běžný káštan na stránky nechodí a pokud, tak spíše omylem. :wink:

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 11.3.2007 11:11

Káem píše:To ovšem běžnému kaštanovi nepomůže.
Co bys k tomu chtěl víc? :roll: Interaktivní 3D mapu s návodem a elektronickym hlasem kterej ti poradí? :lol: a nechtěl bys dát něco takovýho rovnou na všechny zastávky :lol:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 11.3.2007 9:02

Káem píše:To ovšem běžnému kaštanovi nepomůže.
Samozřejmě, v tom nemáme sporu. Ovšem odpověď byla využita pro člověka, který na tyto stránky chodí....

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 11.3.2007 7:06

Petr píše:Ono občas stačí koukat na http://www.prazsketramvaje.cz :-) V Sekci provoz, respektive v odkazu na krátkodobé výluky je to popsáno dosti detailně.... :lol:
To ovšem běžnému kaštanovi nepomůže.

Odpovědět