T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: 8252

Příspěvek od demon » 19.3.2007 21:33

P_V píše:Ta mřížka není navržena nejlépe, kromě bastlovního vzhledu se na ní také bude hromadit nafoukané smetí.
Taky se mi dvakrát nezamlouvá, možná by nezaškodilo zůstat u prověřeného řešení.
Ještě drobnost - trošku haprujou přední dveře, občas se zavřou napodruhý, napotřetí, vypadá to na přidřené druhé křídlo...

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 19.3.2007 21:24

P_V píše:Ta mřížka není navržena nejlépe, kromě bastlovního vzhledu se na ní také bude hromadit nafoukané smetí.
To mě nenapadlo... Dlouho jsem také přemýšlel, proč mají reka klapky zamřížované, když SUCS je má bez krytů. No a pak jsem přišel na to, že klapka u rek je díky větší kabině o trochu víc vzadu... Je to dobře vidět na T3Mkách, vyrobených z SUCSek, kde z malé klapky na stejném místě díky větší kabině zbývá jenom půlka.

Tak doufám, že jsem to vymyslel správně. Sorry za OT.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 19.3.2007 21:18

Oskar píše:Tak přikládám pár fotek.
Ta mřížka není navržena nejlépe, kromě bastlovního vzhledu se na ní také bude hromadit nafoukané smetí.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 19.3.2007 20:11

Lidi jsou fakt jen lidi, ale vzhledem k tomu, že rádiové ovl. výhybek je funkční plošně, spíš bych tam dal cedulku pokud by nemělo fungovat, což stejně bude po zatažení opraveno. Pamatujete na panelech samolepky "V ZÁBĚHU" ? Ty se umísťovali když byl dán do vozu třeba nový zrachlovač apod. Dnes občas leží na voze cedulka z tiskárny "pozor nová kola - vůz je náchylnější na skluz - smyk". A co se týká toho řízení a řazení je fakt, že i s osobákama mám občas problém. Je to tak hodinku než si zvyknu na služební vůz - jde o spojku, brzdí jinak, jinak akceleruje. Moje auto Favořit je také jiné a moje záložní a pracovní vozidlo Trabant je úplně jiné. Občas ve Favořitu chytnu za páčku stěračů a ono to neřadí... :lol:

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

8252

Příspěvek od Oskar » 19.3.2007 19:52

Tak jsem s tím konečně jel. A musím říct, že jsem byl mile překvapen. Perfektní je, že to nepíská, ani neposkakuje (vymyká se rozdělení na tramvaje poskakující, bzučící a pískající :-P ). Oproti tomu, co zde bylo uvedeno jsem pozoroval vypínání ventilátorů při delším stání, podobně jako u erpé(vé)ček. Kotočovky jsou znát, člověk to sice čeká, ale stejně při parknutí letí vpřed.

Ad profil: Nevidím důvod, proč do kabiny neumístit výraznou cedulku s upozorněním, podobně jako kdysi např.: "Pozor, zapojena rádiovýhybka" Řidiči jsou taky jen lidi.

Tak přikládám pár fotek.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 19.3.2007 18:45

syverin píše:Stalo se jednomu řidiči asi před dvěma lety. Parkoval se zbrusu novou fobíí na náplavce, zařadil a skončil ve Vltavě.
Jo jo fakt se nedivím. Ono stačí jet v praze v koloně. Každá škodovna nebo WV občas blikne bílejma světlama vzadu.

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 19.3.2007 18:39

jara píše:(...)Mě se to tedy fakt nestalo. Ale pokud máš pouze promáčknout řadicí páku a dát jí na stejné místo jako je jednička tak si myslím, že to fakt problém není.(...)
Stalo se jednomu řidiči asi před dvěma lety. Parkoval se zbrusu novou fobíí na náplavce, zařadil a skončil ve Vltavě.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 19.3.2007 18:05

mechurav píše:no jestli tobě osobně se to stalo že sis spletl jaké auto řídíš...tak asi nejsi v pořádku. prostě se to stát nemůže a nesmí a pokud ano, takový člověk nesmí řídit auto ani tramvaj, pokud o něm nic neví. je mi tě líto, že nevíš jak se v autě řadí, ale třeba máš automatickou převodovku a vyznáš se jen v nich, pak tedy promiň
Mě se to tedy fakt nestalo. Ale pokud máš pouze promáčknout řadicí páku a dát jí na stejné místo jako je jednička tak si myslím, že to fakt problém není. S porovnáním s řazením u renoltu, kde máš ten prtýnek na řadicí páce to je opravdu tedy dost jednoduché.
mechurav píše:no jestli tobě osobně se to stalo že sis spletl jaké auto řídíš...tak asi nejsi v pořádku. prostě se to stát nemůže a nesmí a pokud ano, takový člověk nesmí řídit auto ani tramvaj, pokud o něm nic neví. je mi tě líto, že nevíš jak se v autě řadí, ale třeba máš automatickou převodovku a vyznáš se jen v nich, pak tedy promiň
Ne nestalo se mi to. Ale byl to jen příklad z uvanou. Ty máš v tom hnoji co máš místo mozku ted jen jednu věc a na tu myslíš.
mechurav píše:a má reko a krnovák nějaký zásadní rozdíl jako wana a R.P? já myslím že ne, průjezdný profil je u nich stejný, takže tam je jedno, když nevíš v čem jedeš.
Ne ale mají jedno společné a to uspořadání kabiny. Vana má o jedno tlačítko více. Krásně to vysvětlil MF narozdíl od jednoho uživatele si to uvědomuje.

To Káem:Fakt bych se ani nedivil. A vše k tomu napovidá ale s 2217 jsem se spletl a ted má u mě kofolu.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 19.3.2007 17:59

mechurav píše:chápu, že chyby se stávají, ale splést si wanu s R.P by se stávat nemělo. protože průjezd obloukem se zákazem potkávání by mohl dopadnou velice špatně - nehodou
stejně tak, jako splést si v autě typ převodovky, většina lidí o kterých jeden zdejší uživatel mluvil jako o početné skupině, právě tu nehodu pak měla (Fábie ve Vltavě, atd.)
Skutečně jde o to, aby si při řízení nezapoměl, že máš o metr delší vůz, který ti v oblouku naběhne trochu víc a aby jsis uvědomil, že ten levý bok je trochu jinak tvarován(myslím plenty), takže si musíš dát bacha kolem čeho jedeš. Seděl jsi v tom někdy za panelem? Jel jsi s tím? Srovnávat to osobákem je skutečně nesmysl, to může dělat jen i****. Jistě, že si budeš vždycky dávat pozor a v 99 případech ze sta ti to vyjde, ale v tom jednom, můžeš zapomenout a problém je na světě.
A když už jsi nakousnul ty převodovky, tak třeba u Fordu je zpátečka sice vedle jedničky, ale ještě musíš přizvednout kroužek, aby tam zapadla.

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 19.3.2007 17:00

mechurav: tak to podle tebe asi v Liberci jezdí jen *****i, když v každé tramce na panelu řidiče mají ceduli 1000mm nebo 1435mm... :roll: vždyť ji přece viděli při nastupování, ne?!
v Brně v trojčeti také cedule "pozor délka >40m" nebo něco takového

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 19.3.2007 15:46

mechurav píše:rozdílů mezi K2 a T3 bude víc, hlavní je délka, K2 není jako 2XT3 a ani jako T3... elektrická výzbroj je zde jiná než u T3, viz. článek na prazsketramvaje.cz
ale protože má stejnou kabinu, řidiči si jí pletou :lol:
Co se tyce prujezdneho profilu, tak je na tom T3 i K2 uplne stejne. Stejne tak T3+VV a K3R.N. Takze "popleteni typu soupravy" nema vliv na prujezdny profil.

Co se tyce rozdilu (prazske) wany a T3R.P z mista ridice, tak prirovnani k autu bych videl auto s privesnym vozikem. Na miste ridice to vypada uplne stejne, ale celou cestu musis myslel, ze si mas najet do kazde zatacky aby ti vozik neskakal pres obrubnik/odiral jina auta. Pokud s vozikem nejezdis kazdy den, tak ...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 19.3.2007 15:25

Jo jasně, délku jsem zrovna nemyslel. Měl jsem na mysli vybočování do stran jako třeba KT8. Jeden můj kolega jel před hodně hodně lety do vozovny Kobylisy na opravu ZR. Tenkrát ještě nebyly krabičky a tak měl couvat z 2. vozu a na plošině mít zavaděče. V rámci urychlení couval z 1. vozu a dělalo se to tak, že pokud byla kolej volná až dozadu, tak počítal tramvaje vedle sebe (Kobylisy myslím 7 vozů) no a co se nestalo, zapoměl, že má počítat o jeden méně a tak projel k mistrovi do kanceláře a ještě mu rozbil čerstvě natočený džbánek s pivem...

mechurav
Uživatel

Příspěvek od mechurav » 19.3.2007 15:20

MF píše:S K2 jsem se svezl v Blavě a byl to hašiš. Co sy týká průj. profilu, tak je asi obdobný T3. Moc jsem to nesrovnával.
rozdílů mezi K2 a T3 bude víc, hlavní je délka, K2 není jako 2XT3 a ani jako T3... elektrická výzbroj je zde jiná než u T3, viz. článek na prazsketramvaje.cz
ale protože má stejnou kabinu, řidiči si jí pletou :lol:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 19.3.2007 15:20

To máš, pravdu, že stát by se to nemělo. Jenže, můžu stokrát vědět, že mám třeba KT8 a když proti mě s T3 někdo přehlédne potkávačku a jsem namydlenej... Bohužel někteří kolegové mají za to, že pokud s KT nejezdí, tak potkávačky se jich netýkají. Asi si myslí, že když oni s KT nejedou, tak mají přednost.

mechurav
Uživatel

Příspěvek od mechurav » 19.3.2007 15:15

chápu, že chyby se stávají, ale splést si wanu s R.P by se stávat nemělo. protože průjezd obloukem se zákazem potkávání by mohl dopadnou velice špatně - nehodou
stejně tak, jako splést si v autě typ převodovky, většina lidí o kterých jeden zdejší uživatel mluvil jako o početné skupině, právě tu nehodu pak měla (Fábie ve Vltavě, atd.)

Odpovědět