Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
První souprava stojí u světel, druhá odbavuje a má slušnou pravděpodobnost odjet. Ale třetí odbavovat nemůže. Po odjezdu těch dvou zastaví u sloupku a odbavuje u sloupku. Ta další tramvaj za ní dojede na její kufr a začne odbavovat. Ta u sloupku odbaví, popojede ke světlům a dostává volno. Jenže ta druhá už je moc daleko na to, aby projela, je o 15 metrů dál, než byla druhá tramvaj v předchozím cyklu, proto volno nestihne. Navíc většinou pak popojede ke sloupku a znovu odbavuje, čímž způsobí stejný problém zas soupravě za ní. Proto je potřeba, aby za první soupravou u světel odbavovaly vždy dvě soupravy. A ta druhá pak popojela rovnou ke světlům a za ní za těch 100 sekund v klidu odbavila ta další, která na druhé pozici to volno stihne.8750 píše:Podle mě není ani potřeba zastávku IPP prodlužovat. Za 100 s v pohodě zastaví 2 soupravy, odbaví cestující a odjedou. (případně ještě popojedou k čočkám a zastaví u nich) Nesmělo by se ale čekat na dobíhající.
-
I.am.good
Já dnes poprvé jel v tomto týdnu z práce tramvají, teda ta 24ka je fakt libová linka. Spoj v 14:37 odjel ze zastávky UD v 14:36:34, tedy o půl minuty napřed. Teda když to vidím, co se v tom centru děje, tak spíš bude pravděpodobnější, že jel tak o půl hodiny pozdě, ale co se dá dělat. Spoj v 14:45 se nedostavil, spoj v 14:53 se dostavil do nástupní zastávky v 14:52, ale zde stál až do 14:54:21. Po jeho odjezdu hned za ním jela další tramvaj, která mezitím dorazila. Dále v úseku UD-Černokostelecká jely proti nám tři pořadí (samozřejmě uplně prázdné). Jedno pořadí stálo ve smyčce Černokostelecká, jednu 24ku jsem zaregistroval i při otáčení se ve vozovně Strašnice. Škoda, že žádná nejela v tuto dobu přes Želivského a Krejcárek. To se totiž během minulých dní podle kolegů z práce několikrát stalo.
Nevím, ale nebylo by rozumější, i za cenu dalšího "matení" cestujících s okamžitou platností ukončit d-24 od Palmovky na Zámecké a d-38 z Otakarovy vésti po d-7 do UD? Takhle je všechno naprd a šíleně zpožděný, při této změně by sice bylo všechno ostatní stále naprd, ale úsek Otakarova - Ústřední dílny by byl pojížděn v pravidelných časech. A to by rozhodně přínos pro cestující byl.
Nevím, ale nebylo by rozumější, i za cenu dalšího "matení" cestujících s okamžitou platností ukončit d-24 od Palmovky na Zámecké a d-38 z Otakarovy vésti po d-7 do UD? Takhle je všechno naprd a šíleně zpožděný, při této změně by sice bylo všechno ostatní stále naprd, ale úsek Otakarova - Ústřední dílny by byl pojížděn v pravidelných časech. A to by rozhodně přínos pro cestující byl.
Magistrála je jedna věc, parkující auta druhá. Na magistrále by zatím stačilo, aby auta nenajížděla do křižovatek když nemohou pokračovat a v Bělehradské by stačilo, aby auta neparkovala tam, kde mezi kolejí a chodníkem není jízdí pruh. Tramvaje by jezdily a auta by se sunula místo po kolejích svým pruhem.pan Vedoucí píše:Nesouhlasím, nemyslím si, že jsou parkující auta hlavním problémem..
Problémem je auta vcucávající magistrála s Ječnou a Žitnou (Rumunskou) v kombinaci s chybějící tramvajovou tratí na Václaváku a nemožností plynulého odjezdu 2 souprav po stanicování na I.P.Pavlova.
- pan Vedoucí
- Uživatel
Ad včerejší 24) kolem 14.40 jsem viděl jet jednu 24 z Ječné na Moráň
A našel jsem si skvělé spojení domů - místo šestky Pod Karlov zc (díky přidání další linky do Ječný se jezdí Karlák-Pod Karlovem taky těch 15 minut) si raději na Karláku přestoupím na X-18 a jedu busem až na Svatoplukovu - časově to Pod Karlov vyjde stejně a ještě se projdu
A našel jsem si skvělé spojení domů - místo šestky Pod Karlov zc (díky přidání další linky do Ječný se jezdí Karlák-Pod Karlovem taky těch 15 minut) si raději na Karláku přestoupím na X-18 a jedu busem až na Svatoplukovu - časově to Pod Karlov vyjde stejně a ještě se projdu
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pan Vedoucí: To slučuješ dva problémy. Jeden jsou kolony aut zdržující tramvaje na Bělehradské a druhý jsou kolony tramvají v Ječné. Na ev. TT na VN se totiž ty tramvaje ani přes tu Bělehradskou nedostanou, nehledě na to, že zájem je o dopravu Ječnou na P5 a ne o průjezd přes P2 a P1 kamsi doprčic.
MF: Přeci jen bych více vinil příslušné dopravní odborníky. Ti mají politikům říci, jak mají úkolovat policii. Myslet po policii nikdo nechce, ale konat.
MF: Přeci jen bych více vinil příslušné dopravní odborníky. Ti mají politikům říci, jak mají úkolovat policii. Myslet po policii nikdo nechce, ale konat.
- pan Vedoucí
- Uživatel
Nesouhlasím, nemyslím si, že jsou parkující auta hlavním problémem..MF píše: .. Auta odtahat a celý den by se tam měli pohybovat policisté (když můžou buzerovat na jiných místech)..
Problémem je auta vcucávající magistrála s Ječnou a Žitnou (Rumunskou) v kombinaci s chybějící tramvajovou tratí na Václaváku a nemožností plynulého odjezdu 2 souprav po stanicování na I.P.Pavlova.
Když už byla plánována takováto výluka (což z hlediska přidání jedné linky na Bělehradskou je snesitelné), tak museli počítat s tím, že veškerá auta pojedou Bělehradskou také když spodek zavřou. Je to sice možná hezky naplánované, ale vzhledem k totální neschopnosti a nezájmu obou policií je stav takový jaký je. Zkrátka ta parkující auta měli v noci před zahájením výluky z Bělehradské odtahat a celý den by se tam měli pohybovat policisté (když můžou buzerovat na jiných místech).
Dispečink to může stokrát vědět a tisíckrát nárokovat, ale policii nevelí. Stačilo by, aby policisté byli schopni své pravomoce efektivně využívat a ne někde zevlovat u Aralky...
Dispečink to může stokrát vědět a tisíckrát nárokovat, ale policii nevelí. Stačilo by, aby policisté byli schopni své pravomoce efektivně využívat a ne někde zevlovat u Aralky...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná by stálo za to informovat Městsku policii. Měl jsem problém při vjezdu do ulice,že auta stála přímo u křižovatky a byl z ní špatný výhled. Po napsání připomínky na Obvodní ředitelství Prahy 10 byl na místě klid.
Přece silniční zákon dává MP větší pravomoce. talže když můžou hlídat zákazy vjezdu u stanic metra tak by mohly hlídat i toto.
Přece silniční zákon dává MP větší pravomoce. talže když můžou hlídat zákazy vjezdu u stanic metra tak by mohly hlídat i toto.
-
radek31
- Moderátor
2x jsem požádal dispečink o spolupráci PČR v oblasti Čechova mostu - auta tam od Letenského tunelu tvoří "odbočovací pruh" na kolejích a tím blokují 12+17 (stál jsem tam i 6 minut) - ale nikdy nikdo nepřijede (a podle reakce dispečera věřím, že to PČR předal)
prostě v ulicích Prahy dopravního policistu potkáš pouze u nehody, ale aby někde pomáhal řešit dopravní situaci? nepřichází v úvahu, to je moc velká dřina
prostě v ulicích Prahy dopravního policistu potkáš pouze u nehody, ale aby někde pomáhal řešit dopravní situaci? nepřichází v úvahu, to je moc velká dřina
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby řidič důsledně hlásili na dispečink, že je tam bordel a že by tam měl být policista a dispečer, tak samozřejmě každého jednotlivého řidiče dispečink odbyde, že "se to řeší, pane řidiči,děkujeme", ale protože se hovory jistě nahrávají a archivují, stačil by maličký popud na týdenní analýzu a někoho výše než je dispečink by už jistě trklo.
Stále se ještě šéfdispečer jmenuje tak jak se jmenuje? Pak není divu...

Stále se ještě šéfdispečer jmenuje tak jak se jmenuje? Pak není divu...
-
Yvona
Aktuální informace z Bělehradské:pěší tůra k řezníkovi na Bruselskou
Dnes to stojí oběma směry, je to ucpané, jak nahoru, tak i směrem Otakarova.
Značky zákazu zastavení tam jsou, nejsou ignorovány od Nuselských schodů směrem za Delvitu, od Delvity nahoru je kolona parkujících aut v obou směrech (i tam teď jedno vesele parkovalo a za sebou mělo značku).
Jinak byla jsem svědkem, že auto předjíždělo tramvaj a zrovna v protisměru byli policajti-stáťáci, takže to otočili a řidiči řádně vyčinili (pouze ústně,protože pokutový manévr je zřejmě moc pracný).
Takže jsem z Nuselských schodů šla pěšky na Bruselskou, protože být uvězněná v tramvaji je zbytečná ztráta času, to samé z druhého směru. Já si vesela nakoupila a linka 6 ze zdola, s kterou jsem závodila nebyla ještě v zastávce Bruselská.
Takže takové je info z Bělehradské.
Dnes to stojí oběma směry, je to ucpané, jak nahoru, tak i směrem Otakarova.
Značky zákazu zastavení tam jsou, nejsou ignorovány od Nuselských schodů směrem za Delvitu, od Delvity nahoru je kolona parkujících aut v obou směrech (i tam teď jedno vesele parkovalo a za sebou mělo značku).
Jinak byla jsem svědkem, že auto předjíždělo tramvaj a zrovna v protisměru byli policajti-stáťáci, takže to otočili a řidiči řádně vyčinili (pouze ústně,protože pokutový manévr je zřejmě moc pracný).
Takže jsem z Nuselských schodů šla pěšky na Bruselskou, protože být uvězněná v tramvaji je zbytečná ztráta času, to samé z druhého směru. Já si vesela nakoupila a linka 6 ze zdola, s kterou jsem závodila nebyla ještě v zastávce Bruselská.
Takže takové je info z Bělehradské.
- pan Vedoucí
- Uživatel