Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 16.5.2007 18:52

A co kdyby se posunul sloupek až ke světlům? Odpadlo by jedno popojíždění a navíc by bylo od eskalátoru blíž do druhé soupravy.
Vadí tam sekce? Nebo roh křižovatky? Nebo něco jiného?

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.5.2007 17:48

8750 píše:Podle mě není ani potřeba zastávku IPP prodlužovat. Za 100 s v pohodě zastaví 2 soupravy, odbaví cestující a odjedou. (případně ještě popojedou k čočkám a zastaví u nich) Nesmělo by se ale čekat na dobíhající.
První souprava stojí u světel, druhá odbavuje a má slušnou pravděpodobnost odjet. Ale třetí odbavovat nemůže. Po odjezdu těch dvou zastaví u sloupku a odbavuje u sloupku. Ta další tramvaj za ní dojede na její kufr a začne odbavovat. Ta u sloupku odbaví, popojede ke světlům a dostává volno. Jenže ta druhá už je moc daleko na to, aby projela, je o 15 metrů dál, než byla druhá tramvaj v předchozím cyklu, proto volno nestihne. Navíc většinou pak popojede ke sloupku a znovu odbavuje, čímž způsobí stejný problém zas soupravě za ní. Proto je potřeba, aby za první soupravou u světel odbavovaly vždy dvě soupravy. A ta druhá pak popojela rovnou ke světlům a za ní za těch 100 sekund v klidu odbavila ta další, která na druhé pozici to volno stihne.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 16.5.2007 17:23

Já dnes poprvé jel v tomto týdnu z práce tramvají, teda ta 24ka je fakt libová linka. Spoj v 14:37 odjel ze zastávky UD v 14:36:34, tedy o půl minuty napřed. Teda když to vidím, co se v tom centru děje, tak spíš bude pravděpodobnější, že jel tak o půl hodiny pozdě, ale co se dá dělat. Spoj v 14:45 se nedostavil, spoj v 14:53 se dostavil do nástupní zastávky v 14:52, ale zde stál až do 14:54:21. Po jeho odjezdu hned za ním jela další tramvaj, která mezitím dorazila. Dále v úseku UD-Černokostelecká jely proti nám tři pořadí (samozřejmě uplně prázdné). Jedno pořadí stálo ve smyčce Černokostelecká, jednu 24ku jsem zaregistroval i při otáčení se ve vozovně Strašnice. Škoda, že žádná nejela v tuto dobu přes Želivského a Krejcárek. To se totiž během minulých dní podle kolegů z práce několikrát stalo.

Nevím, ale nebylo by rozumější, i za cenu dalšího "matení" cestujících s okamžitou platností ukončit d-24 od Palmovky na Zámecké a d-38 z Otakarovy vésti po d-7 do UD? Takhle je všechno naprd a šíleně zpožděný, při této změně by sice bylo všechno ostatní stále naprd, ale úsek Otakarova - Ústřední dílny by byl pojížděn v pravidelných časech. A to by rozhodně přínos pro cestující byl.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.5.2007 17:17

pan Vedoucí píše:Nesouhlasím, nemyslím si, že jsou parkující auta hlavním problémem..

Problémem je auta vcucávající magistrála s Ječnou a Žitnou (Rumunskou) v kombinaci s chybějící tramvajovou tratí na Václaváku a nemožností plynulého odjezdu 2 souprav po stanicování na I.P.Pavlova.
Magistrála je jedna věc, parkující auta druhá. Na magistrále by zatím stačilo, aby auta nenajížděla do křižovatek když nemohou pokračovat a v Bělehradské by stačilo, aby auta neparkovala tam, kde mezi kolejí a chodníkem není jízdí pruh. Tramvaje by jezdily a auta by se sunula místo po kolejích svým pruhem.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 16.5.2007 16:12

Podle mě není ani potřeba zastávku IPP prodlužovat. Za 100 s v pohodě zastaví 2 soupravy, odbaví cestující a odjedou. (případně ještě popojedou k čočkám a zastaví u nich) Nesmělo by se ale čekat na dobíhající.

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 16.5.2007 15:07

Káem píše:To slučuješ dva problémy. .
Naopak, hledám příčinu.

7036
Uživatel

Příspěvek od 7036 » 16.5.2007 14:54

Ad včerejší 24) kolem 14.40 jsem viděl jet jednu 24 z Ječné na Moráň :?:

A našel jsem si skvělé spojení domů - místo šestky Pod Karlov zc (díky přidání další linky do Ječný se jezdí Karlák-Pod Karlovem taky těch 15 minut) si raději na Karláku přestoupím na X-18 a jedu busem až na Svatoplukovu - časově to Pod Karlov vyjde stejně a ještě se projdu :D

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 16.5.2007 14:52

pan Vedoucí: To slučuješ dva problémy. Jeden jsou kolony aut zdržující tramvaje na Bělehradské a druhý jsou kolony tramvají v Ječné. Na ev. TT na VN se totiž ty tramvaje ani přes tu Bělehradskou nedostanou, nehledě na to, že zájem je o dopravu Ječnou na P5 a ne o průjezd přes P2 a P1 kamsi doprčic.
MF: Přeci jen bych více vinil příslušné dopravní odborníky. Ti mají politikům říci, jak mají úkolovat policii. Myslet po policii nikdo nechce, ale konat.

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 16.5.2007 14:47

MF píše: .. Auta odtahat a celý den by se tam měli pohybovat policisté (když můžou buzerovat na jiných místech)..
Nesouhlasím, nemyslím si, že jsou parkující auta hlavním problémem..

Problémem je auta vcucávající magistrála s Ječnou a Žitnou (Rumunskou) v kombinaci s chybějící tramvajovou tratí na Václaváku a nemožností plynulého odjezdu 2 souprav po stanicování na I.P.Pavlova.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.5.2007 14:20

Když už byla plánována takováto výluka (což z hlediska přidání jedné linky na Bělehradskou je snesitelné), tak museli počítat s tím, že veškerá auta pojedou Bělehradskou také když spodek zavřou. Je to sice možná hezky naplánované, ale vzhledem k totální neschopnosti a nezájmu obou policií je stav takový jaký je. Zkrátka ta parkující auta měli v noci před zahájením výluky z Bělehradské odtahat a celý den by se tam měli pohybovat policisté (když můžou buzerovat na jiných místech).

Dispečink to může stokrát vědět a tisíckrát nárokovat, ale policii nevelí. Stačilo by, aby policisté byli schopni své pravomoce efektivně využívat a ne někde zevlovat u Aralky...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 16.5.2007 13:26

Možná by stálo za to informovat Městsku policii. Měl jsem problém při vjezdu do ulice,že auta stála přímo u křižovatky a byl z ní špatný výhled. Po napsání připomínky na Obvodní ředitelství Prahy 10 byl na místě klid.

Přece silniční zákon dává MP větší pravomoce. talže když můžou hlídat zákazy vjezdu u stanic metra tak by mohly hlídat i toto.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 16.5.2007 12:09

2x jsem požádal dispečink o spolupráci PČR v oblasti Čechova mostu - auta tam od Letenského tunelu tvoří "odbočovací pruh" na kolejích a tím blokují 12+17 (stál jsem tam i 6 minut) - ale nikdy nikdo nepřijede (a podle reakce dispečera věřím, že to PČR předal)

prostě v ulicích Prahy dopravního policistu potkáš pouze u nehody, ale aby někde pomáhal řešit dopravní situaci? nepřichází v úvahu, to je moc velká dřina

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 16.5.2007 11:55

Kdyby řidič důsledně hlásili na dispečink, že je tam bordel a že by tam měl být policista a dispečer, tak samozřejmě každého jednotlivého řidiče dispečink odbyde, že "se to řeší, pane řidiči,děkujeme", ale protože se hovory jistě nahrávají a archivují, stačil by maličký popud na týdenní analýzu a někoho výše než je dispečink by už jistě trklo.
Stále se ještě šéfdispečer jmenuje tak jak se jmenuje? Pak není divu... :P :P :P

Yvona

Příspěvek od Yvona » 16.5.2007 11:54

Aktuální informace z Bělehradské:pěší tůra k řezníkovi na Bruselskou :lol:

Dnes to stojí oběma směry, je to ucpané, jak nahoru, tak i směrem Otakarova.
Značky zákazu zastavení tam jsou, nejsou ignorovány od Nuselských schodů směrem za Delvitu, od Delvity nahoru je kolona parkujících aut v obou směrech (i tam teď jedno vesele parkovalo a za sebou mělo značku).
Jinak byla jsem svědkem, že auto předjíždělo tramvaj a zrovna v protisměru byli policajti-stáťáci, takže to otočili a řidiči řádně vyčinili (pouze ústně,protože pokutový manévr je zřejmě moc pracný).
Takže jsem z Nuselských schodů šla pěšky na Bruselskou, protože být uvězněná v tramvaji je zbytečná ztráta času, to samé z druhého směru. Já si vesela nakoupila a linka 6 ze zdola, s kterou jsem závodila nebyla ještě v zastávce Bruselská.
Takže takové je info z Bělehradské. :wink:

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 16.5.2007 11:17

No, ono je někdy lepší, když se neobjeví, než když se objeví, vytvoří bordel a vzápětí zdrhnou pryč.. Ale v té důslednosti se shodneme..

Odpovědět