Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 27.5.2007 0:37

Taková otázka: O kolik je BKV trat dražší/levnější než otevřený svršek typu Barrandov, Modřany apod.?

Stále dokola mě zaráží, proč se i relativně dlouhé úseky kolejí rekonstruují opět pomocí BKV panelů, které jsou ošklivé, nepraktické, hlučné a já nevím co ještě. Všude ve světě se od toho upouští a v Praze se toho držíme zuby nehty. Vysvětlí mi někdo proč a kdy to hodlá vedení změnit? Protože jezdit po BKV tankodromech s 14T už mě přestává bavit :)

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 26.5.2007 16:43

Taktak, šíří se drby o odvolání celého vedení JDCT k 1.6. Tak uvidíme. :)

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 26.5.2007 11:17

radek31 píše:1) nedávno proběhla výluka Dvorce - Modřany, při které se mimo jiné opravoval oblouk za zast. Pobř. cesta DC (byla tam dlouho před výlukou omez. rychlost na 20 km/h) - nějakou dobu se tam dalo jezdit 40-45, potom jenom 30-35 a nyní tam byla opět dána omezená rychlost do 20 km/h!!! takže to vydrželo 1,5 měsíce!!! nevím jak vám, ale mně to přijde trapné

2) není to tak dlouho, co byla výluka mezi Otakarovou a Bruselskou
z nějakého důvodu se to ořezalo do naprosto nedostatečné podoby (pokud se dobře pamatuju, tak PČR nechtěla dovolit ani o den víc bez autíček) - pořádně se udělal jen oblouk za zast. NS DC a zbytek se nechal v děsivém stavu
a výsledek? dnes bylo hlášení, že v oblouku za zast. Nusel. schody směr Otakarova byla v obou směrech vyvěšena omezená rychlost do 10 km/h - takže tam jak ****** budeme rok jezdit 10 a pak se udělá nová výluka - přijde mi to, že někdo potřebuje vykazovat činnost a tak se všechno dělá idiotsky 10x - ve vztahu k cestujícím je to ostudné

samozřejmě je možné, že za to ani nemůže DPP, ale nezasvěcenému se tak tak rozhodně jeví
Za něco DPP může a za něco ne. S tím rozhodnutím policie asi nic neuděláme, ale případ Otakarova Bruselská je velmi podobný situaci v úseku Olšanské náměstí - NNŽ. Podle zákulisních informací se tam dělá jen, když není práce jinde a to se ještě kouskuje, aby bylo na příště. A když ne na Olšanech, tak se něco podobného praktikuje na Podbabě. Doufejme, že se změnami uvnitř dopravní cesty nastane pozvolný obrat k lepšímu.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.5.2007 0:40

1) nedávno proběhla výluka Dvorce - Modřany, při které se mimo jiné opravoval oblouk za zast. Pobř. cesta DC (byla tam dlouho před výlukou omez. rychlost na 20 km/h) - nějakou dobu se tam dalo jezdit 40-45, potom jenom 30-35 a nyní tam byla opět dána omezená rychlost do 20 km/h!!! takže to vydrželo 1,5 měsíce!!! nevím jak vám, ale mně to přijde trapné

2) není to tak dlouho, co byla výluka mezi Otakarovou a Bruselskou
z nějakého důvodu se to ořezalo do naprosto nedostatečné podoby (pokud se dobře pamatuju, tak PČR nechtěla dovolit ani o den víc bez autíček) - pořádně se udělal jen oblouk za zast. NS DC a zbytek se nechal v děsivém stavu
a výsledek? dnes bylo hlášení, že v oblouku za zast. Nusel. schody směr Otakarova byla v obou směrech vyvěšena omezená rychlost do 10 km/h - takže tam jak ****** budeme rok jezdit 10 a pak se udělá nová výluka - přijde mi to, že někdo potřebuje vykazovat činnost a tak se všechno dělá idiotsky 10x - ve vztahu k cestujícím je to ostudné

samozřejmě je možné, že za to ani nemůže DPP, ale nezasvěcenému se tak tak rozhodně jeví

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 25.5.2007 22:20

Občas mám pocit, že můžeme být za flikované koleje v Praze rádi. V Brně totiž říkají opravená kolej tomuhle :twisted:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 23.5.2007 11:43

Irfan neumí podpisy?

Priště mi netvrdte, že nemáme stejné fotky.. Když vám to říkám, tak mě neposloucháte.. :-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 9:05

Ináč OT koukám pane MOpe, že jste pečlivý a máte na všech fotkách nabouchaný copyright... to já nemám ani na aktuální várce SJ, protože jsem ji připravoval na kompu, kde není Zoner... můžete hádat kde, ale nepiště to sem :D

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 8:42

Tedy pane Mope, tři z Vašich fotek mám v podtatě taky, z toho mostu asi 5 fotek, ale ten zátah 1520 :-) Mňam :-)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 22.5.2007 19:50

adam_r píše:Dobry 8-)

Ale to posledni reseni nejak nechytam. Napada me akorat, ze puvodne tam ta kolejova spojka nebyla (byl tam jen ten kriz). Spojka se dodelavala pozdeji, a to tak aby nebylo treba predelavat chodnik.
Prosté vysvětlení mne napadlo v teple domova - ochrana při zatahování proti vjetí do protisměru.
Tramky tam jezdily skoro na dohled, tak aby také nebylo vysoké zdržení.

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 22.5.2007 19:35

MOp píše:Byl jsem kolegou Absolutem požádán o doplnění fotek o "širokoúhlé" záběry ze stejných míst. Zde jsou:
Dobry 8-)

Ale to posledni reseni nejak nechytam. Napada me akorat, ze puvodne tam ta kolejova spojka nebyla (byl tam jen ten kriz). Spojka se dodelavala pozdeji, a to tak aby nebylo treba predelavat chodnik.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 22.5.2007 17:42

Byl jsem kolegou Absolutem požádán o doplnění fotek o "širokoúhlé" záběry ze stejných míst. Zde jsou:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

DPmPET
Uživatel

Angličany-Budapest

Příspěvek od DPmPET » 22.5.2007 17:23

No jak koukám na fotečky z Budapeště tak si s angličanama pěkně vyžívaj.Opravdu pěkné fotečky. 8-)

DPmPET
Uživatel

Angličan

Příspěvek od DPmPET » 22.5.2007 17:17

Tak zasílám obrázek montáže kolejové konstrukce v Rustonce .Je to z roku 1920.Jenom pro představu.Konstrukce se nacházela ve středu dnešního náměstí Míru,před kostelem sv.Ludmily.(Osa ulic Anglická-Francouzská a Jugoslávská-Korunní)
DPmPET 8-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 22.5.2007 16:55

Získají tím místo. Pokud by na koleji vlevo něco stálo, tak se to použije. Na výjezdy / zátahy několika vozů těsně za sebou je dobré mít zhlaví vozovny rozvinuté co nejdřív. Možná nedělají půlangličany.

Mimochodem vycházíš z předpokladu, že to úplně v popředí, je kolejová spojka (je vidět srdcovka výhybky). Mohl by to přece být i prostý kříž a za závorou vozovny mohou pokračovat již dvě dvoukolejné tratě, každá jinam. Já vím, že to tak není, ale kolejové schema si nepamatuji, ta vozovna je samozřejmě napojená těsně vedle křižovatky :-)

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 22.5.2007 16:52

Absolut píše:Je tohle lepší? -> vozovna Baross
Něco mi tam nesedí... na bližším angličanu, co není zakrytý závorou, je zbytečný oblouk zleva doleva. Tam by stačil půlangličan.

Odpovědět