T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
MOp: No vidíš a já jsem slyšel ještě o 8094
Měli ponechat 8071 a udělat z ní zpátky prototyp 6000
arny: dejte mi volnou ruku a až budem mít bzučící 5405 tak se bude šperkovat
podle mě jakékoliv úpravy a vychytávky musí být někde hlášeny? holt ve VO jsou lidi, kteří mají chuť se o ty vozy starat, ale taky to možná závisí na nadřízených... 
arny: dejte mi volnou ruku a až budem mít bzučící 5405 tak se bude šperkovat
5406 nemá smysl zachovávat vždyť na ní není takřka nic muzejního a ta karoserie je i ve velmi špatném stavu stejně jako většina pluhů . Snad jen kromě toho 5407, ten je opravdu v docela dobrém stavu, pěkný lak, ve vnitř celkem uklizený a spousta vychytávej on i manipulák 5557 je ve slušné stavu. Zajímalo by mě jestli si ve VOKO svůj nový 5407 taky vyšperkují. A ostatní vozovny by se mohli trošku opičitDavidD píše:No doufám, že by se 5406 mohla zanechat pro muzeum...
SUčko by si zasloužilo stání v muzeu např. 7018, je po dílnách a tak ještě nějaký ten pátek vydrží a má dokonce i dvojsedáky.Absolut píše:Ad Slimman: Asi jsem to nenapsal jasně - všechny staré pluhy se letos zruší a nahradí přestavbami z vozů T3M s výzbrojí TV1.
Zachovávat 5406 pro muzeum nemá smysl, je to takový paskvil, jenom je hezkýMuzejí pluh T3 by byl fakt luxus a on ani 6433 v roce 1995 nebylnijak moc původní. Zajímavější jsou 6336 a 6339 uvnitř v depozitáři.
Nicméně já bych byl radši za zachování nějakého 67xx-69xx ve stavu po dodání, pak T3SU z 1982 a k tomu T3M ve stavu 90. let. Jednou za X let by bylo těch T3 v muzeu 5:
T3 - první série - 6149 - 1962
T3 - pozdější série tolik let typické - 197x
T3SU - 198x (nejraději bych 7001 v provedení 1982
T3M - stav z doby kolem r. 2000
T3R.P - něco typického - třeba 8444
Klasika sedmistovák by byla pěkná taky, ale jde o to, aby byl vůz do budoucna rekonstrukce hoden (čepy apod.)
Tyristor by být měl, uvažuje se o 8078, příp. 8045-ten je i původnější.
Ty vozy se přece nemusí hned dělat, jde o to je zachovat pod střechou a třeba dočasně z nich udělat sklady jako je tomu nyní ve Střešovně a dělat je třeba za 10 let. Když už dneska má podnik nadmíru vozů /jak zde bylo někde řečeno/ podnik by nemusel mít zájem ani o popíry na T3RPV (LF).
Dále mě mrzí, že není zájem o klasické KT z ověřovací série (9001-9004). Jednou si budeme drbat hlavu jako města, která si nezachovala T2. Myslím, že až jednou budou vozy "porše" dělat i obousměrné, tak bude snaha se zase reko KT zbavit (ono to stejně dříve než za 15 let asi nebude a mezitím rekoKT dojde životnost).
- Absolut
- Moderátor
Ad Slimman: Asi jsem to nenapsal jasně - všechny staré pluhy se letos zruší a nahradí přestavbami z vozů T3M s výzbrojí TV1.
Zachovávat 5406 pro muzeum nemá smysl, je to takový paskvil, jenom je hezký
Muzejí pluh T3 by byl fakt luxus a on ani 6433 v roce 1995 nebylnijak moc původní. Zajímavější jsou 6336 a 6339 uvnitř v depozitáři.
Nicméně já bych byl radši za zachování nějakého 67xx-69xx ve stavu po dodání, pak T3SU z 1982 a k tomu T3M ve stavu 90. let. Jednou za X let by bylo těch T3 v muzeu 5:
Zachovávat 5406 pro muzeum nemá smysl, je to takový paskvil, jenom je hezký
Mam pocit, že dp nejde ani o to, že už mají najeté kilometrové průběhy, ale že chtějí pluhy s TV1. Odporová výzbroj se asi na pluh moc nehodí...MF píše:Stejně je to absurdné, že tyto pluhy, které vyjíždějí párkrát za rok ruší a budou dělat nové. Mají za sebou pár sezon a většinu roku stojí někde vzadu v depu - málokdy na dvoře. Myslím, že by ještě jednou tolik vydržely. Stačí před výjezdem dobít baterii... Když to zhruha sečtu, tak jsou v provozu někdy od 1995 a pokud by o každé zimě jezdily měsíc, tak mají za sebou cirka rok pracovního života, což není mnoho a kilometrový proběh určitě za sebou ještě nemají.
Stejně je to absurdné, že tyto pluhy, které vyjíždějí párkrát za rok ruší a budou dělat nové. Mají za sebou pár sezon a většinu roku stojí někde vzadu v depu - málokdy na dvoře. Myslím, že by ještě jednou tolik vydržely. Stačí před výjezdem dobít baterii... Když to zhruha sečtu, tak jsou v provozu někdy od 1995 a pokud by o každé zimě jezdily měsíc, tak mají za sebou cirka rok pracovního života, což není mnoho a kilometrový proběh určitě za sebou ještě nemají.Absolut píše:Ono i 5406 bude škoda, ten má zase elegantní optický "tuning". Na 5407 mi víc vadí, že ho nemám focený (no chybí mi jich ještě víc), kdyby někdo věděl, jak se na něj podívat, písněte mi po SZ nebo SMS.