cca 19:30 Letenské náměstí. Dnes se byla 9115 podívat v 8.45 zase na Podbabu.MF píše:A kde si nás viděl??? Dnes a zítra budu zase!
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Dispečink je zde od toho, aby likvidoval mimořádné události, resp. NEPLÁNOVANÉ události a nikoliv to, že někdo večer naplánuje, že ráno 14T nevyjede. To je čistě věc vozovny jestli třeba na ní bude mít řidiče a nebo depo vůz. Vypravení je věc výpravny. Pokud není jedna z vozoven schopna vypravit (nemá řidiče), tak je sama si povinna zajistit vypůjčení řidičů z jiných vozoven. Pokud si navzájem nechtějí vyhovět, tak může dát PDT příkaz k vypravení vlaku z jiné vozovny (pokud tedy zálohy a vozy skutečně jsou). Rozhodně se neřeší, jestli tam jezdí ZR nebo RP, nebo 14T - není li to zrovna Barrandov. Ropid postihuje vypadlý spoj a garanty nikdo neřeší. Každopádně by to mělo být na mistrech dep, aby si večer zavolali a půjčili si vůz 14T, když nemají k dispozici svůj. Proč dělat práci za někoho jiného???radek31 píše:ad dispečink do toho netahej
nezlob se, ale jmenuje se to provozní dispečink, tak mám dojem, že by se měl starat o provoz a i když si každá vozovna hospodaří se svejma vozama, tak imho příkaz dispečinku pro přesun 14T z negarantované l.22 na garantovanou 9/9 by musel být uposlechnut a imho byste si to obhájili - to, že někdo jinej udělá blbost (pošle jednu 14T na natáčení a pak nevypraví), přece neznamená, že vy jí nemůžete napravit
btw dnes s lidma 9111!!! imho poprvé od návratu z Plzně, ale nevím to jistě
takže Motol teď už snad nebude mít s dodržováním garancí problém - dnes byla 14T i na l. 14
http://www.tramvaje.mhdfoto.info/14t/9115.JPGMOp píše:+9115 na cvičné jízdě.
Zato pakliže jsem počítal správně, Sa dnes vypravily 3x 14T na linku 26 - vím o 2 a 12 pořadí (9120 a 9122), třetí mi uniklo
tři jsi napočítat nemohl už nebylo co na ni vypravit
-
radek31
- Moderátor
ad dispečink do toho netahej
nezlob se, ale jmenuje se to provozní dispečink, tak mám dojem, že by se měl starat o provoz a i když si každá vozovna hospodaří se svejma vozama, tak imho příkaz dispečinku pro přesun 14T z negarantované l.22 na garantovanou 9/9 by musel být uposlechnut a imho byste si to obhájili - to, že někdo jinej udělá blbost (pošle jednu 14T na natáčení a pak nevypraví), přece neznamená, že vy jí nemůžete napravit
takže Motol teď už snad nebude mít s dodržováním garancí problém - dnes byla 14T i na l. 14
- Karotka
- Uživatel
Obsahovala ta stížnost zmínku o spatření 14T na jiném, negarantovaném pořadí? Možná by odpovědli jinak.Damir Holas píše:Tak včera mi dorazila z DP odpověď na stížnost ohledně nedodržení garance na deváté devítce: v ten den údajně probíhala na poršetrách nějaká záruční oprava a Motol neměl dost vozů na to, aby garanci pokryl. DP se za nenasazení omlouvá, ale slibuje, že až bude NP tramvají víc, tak tyhle potíže nebudou...
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Tak včera mi dorazila z DP odpověď na stížnost ohledně nedodržení garance na deváté devítce: v ten den údajně probíhala na poršetrách nějaká záruční oprava a Motol neměl dost vozů na to, aby garanci pokryl. DP se za nenasazení omlouvá, ale slibuje, že až bude NP tramvají víc, tak tyhle potíže nebudou...
-
radek31
- Moderátor
celý den jezdila na negarantovaném pořadí l. 22 jiná 14T (možná dokonce 2, to nevím jistě) - imho pokud depo MO nezvládne zajistit nízkopodlažku (a 9115 prý byla na nějakém natáčení!!! to je teda důvod nebrat vozíčkáře), tak se do toho má vložit PDT a okamžitě tu 14T z l. 22 přesunout na l. 9 a pokud by ani to nešlo, tak vzít nízkou kačenu z HL i s řidičem (z linky nebo zálohy) a dát ho tam místo 14T - od toho máme dispečink aby si s tím poradil (nevím, jestli si nikdo nevšimnul, nebo to nechtěl řešit, ale je imho velká chyba konkrétních lidí, že si neporadí)MF píše:Myslím, že důvod proč tam nebyla nějaký asi bude. Takže si myslím, že Vám napíší, že situace je mrzí, ale vzhledem k poruše... poškození nehodě byla nahrazena T6.
garantované nízkopodlažní pořadí musí být svaté!!!
btw dnes jsem se doslechl, že prý už je rozhodnuto, že všechny 14T budou definitivně v MO? ví někdo víc? je to fakt definitivní? já se tak těšil na 15T