lukin píše:Ono ani tak nejde o to, že nepracujeme o víkendu, ale o to, že tvorba grafikonu jedné linky nezabere 10 minut. Pokud se k tomu přidá, že musíš dodržet průjezdnost a kapacitu kolejí ve smyčkách, dodržení bezpečnostních přestávek a přestávek na oddech a jídlo, snaha o to, aby vlaky co možná v největší míře končily na konečných nejblíže své domovské vozovně a pokud chceš, aby práce, kterou odevzdáváš za něco stála, tak se s jedním grafem (třeba i jednodenním) moříš celý den. Pokud jde o Radošovickou, tak by taky mohla být práce na výluko-výlukových grafech hotova v době, kdy by bylo téměř po výluce. A už nemluvím o tom, kde jsou vozovny, které musí zabezpečit služby a vypravit vozy (v případě 22 by bylo potřeba pořadí, možná dvou navíc). Zkrátka to není až tak úplná brnkačka, jak si mnozí představují.
Já chápu, že to není hračka, ale spíše se mi jedná o operativní informace na zastávky pro lidi. Jestli budu čekat na tramvaj 10, nebo 13 minut je mi jedno. Kvůli tomu bych tam pořadí nepřidával. Je jasné, že je to mimořádka a pokud se vědělo, že se podaří za řekněme 5 hodin odstranit, tak je jasné, že se to řešit nemusí.
A v případě odklonu 22 na UD, kdy je z Průběžné jízdní doba stejná bych stejně neřešil jestli mám v JŘ napsáno Nádr. Hostivař BP, nebo UDDP BP.