Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 09.9.2007 19:52

radek31 píše:i.am.good - sorry, ale ty jsi fakt pako - kolikrát ti budu muset vysvětlovat, že čas na sloupku je čas odjezdu!!!
Souhlas, tak já schválně přijdu ráno v 6:04:59 (odjezd 6:05) na zastávku Solidarita směr dílny a vsadím se s tebou, že v té vteřině kolem mě už bude projíždět druhý vůz 24. :wink: :x Takže sekundu před odjezdem už nemám možnost nastoupit - a to je prostě špatně!

radek31 píše:Nehodnotím odjezdy ze zast. mimo KB, protože řidič ty časy neví a tím pádem je nemůže dodržovat - já se o to snažím (pokud to jde), ale stihnout SSZ a uvolnit křižovatku tramvaji za mnou je samozřejmě přednější..
Podle mě je přednější, že mě stihne cestující, než že uvolním křižovatku, ne? :?
radek31 píše:KB v každé zastávce je naprostá kravina, kterou může vymyslet jen amatér
To už je druhá "urážka" v tvém příspěvku, asi bodám do něčeho, kde to fakt není dobrý, co? :) Ale jinak - to ovšem není problém cestujících, tak si stěžuj na odd JŘ, ať ty jízdní doby udělá fakt tak, aby odpovídaly!!! Pak může být všude KB, neboť prostě nepůjde jet napřed. Jedině, že jsi dobytek a porušuješ předpisy ale to jsme zase jinde.
radek31 píše:Dále máme v zastávkách spoustu PTK pro navolení do signalizace a neustálé prodlužování (zbytečné) pro tramvaje by asi PČR moc dobře nenesla
Tak to je ale opět systémová chyba, tu my nevyřešíme. :/ Ale je to špatně.
radek31 píše:samozřejmostí by se staly kolony tramvají v zastávkách, protože by každý jak ***** musel čekat přesně na vteřinu odjezdu
Nestaly, protože jak jsem výše napsal, jízdní doba by byla vhodně rozvržena tak, aby to vyšlo hezky a případný dřívější/pozdní příjezd byl způsoben maximálně odchylkami zdržení u SSZ např.
radek31 píše:prosím tě pro příště se zamysli alespoň na 10s, než podobnou kravinu vypustíš!
Mě to jako kravina nepřijde, víš? A nakonec od toho tu máme toto fórum, abychom mohli diskutovat, ne? :)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 09.9.2007 18:16

Káem píše:z pozice omezeného výhledu od pultu řidiče, omezeného množstvím linek vypravovaných z jedné (omezené) vozovny.
lžeš si do kapsy
1) každý měsíc najezdím stovky hodin v tramvaji jako cestující
2) kromě l. 2 a 24 jsem jezdil všechny denní linky a pražskou síť znám řádově lépe než ty - přinejmenším vím z hlavy všechny kontrolní body v Praze
3) pochybuju, že bys nevěděl, že jsem jezdil ve 2 vozovnách

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 09.9.2007 18:09

máš pravdu KM, jako vždy - napsat kravinu a když ti to někdo vyvrátí, tak hned začínat báchorky o tom, jak řidiči mají omezený rozhled :-) to se neomrzí, viď?
rozdíl je v tom, že my provoz známe a víme co jde a co nejde (ani kdyby ses rozkrájel) - zatímco ty to znáš pouze ze sedačky pro cestující a tak povrchně, že to není pěkné - divím se, že jsi za těch pár let na fóru ještě nic nepochytil
že jsi to ty, tak ti trošku napovím
KB se dává tam, kde tramvaj nepřekáží IAD, busům atp., kde není PTK pro navolení do SSZ s preferencí tramvají, pokud možno by zast. měla být na 2 soupravy, většinou se nedávají bezprostředně po sobě a samozřejmě mělo by to mít nějaký praktický smysl

k té l. 17 - nebyl jsi poslední 2 roky trochu mimo? protože jízdní doba Trojská-ND už je minimálně tak dlouho upravená, takže se na ND nečeká (nebo čeká minimálně)
pokud jde o KB na Právnické fakultě, tak to je tak nesmyslné, že to radši ani nebudu komentovat
možná bude lepší, když se budeš věnovat AE a 177 a tramvaje necháš odborníkům a poučeným laikům (btw dnes AE docela pěkně plná - asi 20 lidí, zato ve čtvrtek nula cestujících 2x za sebou), protože s člověkem naprosto nedotčeným faktama se blbě debatuje - to je mrhání časem, stejně to do zítra zase zapomeneš a do týdne tu máme stejnou debatu
Naposledy upravil(a) radek31 dne 09.9.2007 18:25, celkem upraveno 2 x.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 09.9.2007 17:39

Káem píše:R31: Tady máš jasnej důkaz, že to vidíš jen z pozice omezeného výhledu od pultu řidiče, omezeného množstvím linek vypravovaných z jedné (omezené) vozovny. Sorry.
Sedmnáctku jsem uváděl jako příklad, mohla by mít KB klidně Právnickou fakultu. Co bylo podstatné, přemýšlel jsem (neb to nevím) kde je KB pro 1 a 25 kolem Vltavské, protože zejména večer je zde jedna fajn věc, že metro zc přijede v X.x8 a tramvaj směr Letná jede v X.x0 - tedy dvě minuty na přestup jsou ideální. Pokud tramka jede v X.x9 už polovině lidí ujede. To bylo jádro příspěvku. zdar!
Vltavská je KB pro všechny tam projíždějící linky. Pro linku 3 dokonce v obou zastávkách.
Už vidím, ty nadšený řidiče jak stojí na Právnické fakultě za otevřenou 17 a nemohou kolem ní projet, protože tam první stojí autobus 133 stanicující o 15 metrů dále. Nikde jinde mezi Trojskou a Národním divadlem KB bod udělat nemůžeš. Nejsou pro něj vhodné podmínky.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 09.9.2007 17:18

R31: Tady máš jasnej důkaz, že to vidíš jen z pozice omezeného výhledu od pultu řidiče, omezeného množstvím linek vypravovaných z jedné (omezené) vozovny. Sorry.
Sedmnáctku jsem uváděl jako příklad, mohla by mít KB klidně Právnickou fakultu. Co bylo podstatné, přemýšlel jsem (neb to nevím) kde je KB pro 1 a 25 kolem Vltavské, protože zejména večer je zde jedna fajn věc, že metro zc přijede v X.x8 a tramvaj směr Letná jede v X.x0 - tedy dvě minuty na přestup jsou ideální. Pokud tramka jede v X.x9 už polovině lidí ujede. To bylo jádro příspěvku. zdar!

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 09.9.2007 15:27

Káem píše:Tuším že 17 to dělala na Staroměstské a čuměla u ND.
to je opravdu originální myšlenka, že by tramvaj měla čekat (na co?) v zastávce pro jednu soupravu - je vidět, že máš ten problém zmáknutej do hloubky
zatím jsem to napsal jen sem, protože to vyhodnocení jsem dostal včera odpoledne

2 i.am.good - sorry, ale ty jsi fakt pako - kolikrát ti budu muset vysvětlovat, že čas na sloupku je čas odjezdu!!! takže pokud jde někdo na tramvaj co má jet v 14:00 a na zastávku přichází ve 14:00:20 co asi může čekat?
odjezd je 14:00:00, protože cokoliv jiného už se zobrazuje jako zpoždění
pokud chceš tu tramvaj stihnout tak na ní choď jako každý jiný o pár desítek sekund dřív
nehodnotím odjezdy ze zast. mimo KB, protože řidič ty časy neví a tím pádem je nemůže dodržovat - já se o to snažím (pokud to jde), ale stihnout SSZ a uvolnit křižovatku tramvaji za mnou je samozřejmě přednější
KB v každé zastávce je naprostá kravina, kterou může vymyslet jen amatér - uvědom si laskavě kolik máme v zastávkách SSZ - třeba KB Újezd (pouze pro linky ve směru Arbes-Hellichova a naopak), který je naprosto zbytečný, pravidelně přidává minutu zpoždění pro l. 20 a 12 - odstojím tam 30-40s, o 5s mi utečře volno, takže tam jak .... čekám další minutu na volno, zatím tam vjede 22 nebo 23 a na dalším KB jsem o 5 pozdě - pokud by to bylo všude, tak nastane naprostý kolaps (I.P.P, Karlák, Palačák, Národní divadlo atd atd) - jízdní dobu každé linky bys musel prodloužit o spoustu minut - a výsledek? cestující by jel stejně dlouho, jako když dnes počká na další tramvaj - imho je lepší mít krátké jízdní doby a krátký interval
představa, že před sebou vidím kolonu od Újezda přes celý most Legií a stejně bych musel s l. 9 čekat na Újezdu do času je opravdu super

dále máme v zastávkách spoustu PTK pro navolení do signalizace a neustálé prodlužování (zbytečné) pro tramvaje by asi PČR moc dobře nenesla

samozřejmostí by se staly kolony tramvají v zastávkách, protože by každý jak ***** musel čekat přesně na vteřinu odjezdu

prosím tě pro příště se zamysli alespoň na 10s, než podobnou kravinu vypustíš!

Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 09.9.2007 12:13

stteep píše:Ber taky v potaz to že Strašnice namají T3M v nějákem ohromujícím množství. Strašnice mohou z T3M které mají udělat maximálně 9 souprav (2xT3M)
Vzhledem k tomu že Strašidelnice vypravují T3M na 16 a 26, tak jich mají více než dost. Problém je v jejich neschopnosti a neochotě se tím nějak zabývat. Souhlasím s Járou, že by neškodilo jim dát nějaký pojeb, aby neměli pocit že pro ně žádná pravidla neplatí...

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 09.9.2007 9:20

Káem píše:R31: Píšeš ty postřehy...
100% pravda celý příspěvek.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 09.9.2007 9:19

pawel píše:... místo toho máme 14T na 12 a 20, odkud ale zanedlouho zas zmizí. bravo, zase se podaří naštvat ty, co si za tu dobu stačí zvyknout.
Mno, doporučuji si udělat nějaký průzkum mezi cestujícími, ale věř spíš tomu, co napsal DavidD, že až 14T zmizí a lidem přijede T3, tak budou raději, neb se nebudou muset cpát v tom moderním zázraku, v každé druhé zatáčce je to nebude shazovat ze sedaček i když s tím pojede šofér jako čuně. :wink:

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 09.9.2007 7:03

R31: Píšeš ty postřehy o jízdních dobách i někam jinam než sem? A nejlépe v kopii i příslušnému nadřízenému toho tvůrce? To by snad mohlo fungovat.
Jinak čekání na KB - je veselé, když KB je za přestupní křižovatkou. Na přestup přijede tramvaj dřív a ujede a pak o stanici dál čumí. Tuším že 17 to dělala na Staroměstské a čuměla u ND. Kde ja KB pro 1 a 25 od Dělnické někde okolo Vltavské?

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 09.9.2007 1:28

arny, trainzjohny: ještě jednou - o víkendu je vypravení standardní, tudíž zrychl. na 9/18/22/23 aj. nejsou žádným prohřeškem.

jara: nejde o rekuperaci, ale volbu zrychlovač versus ostatní (TV1/TV3/progress/škoda)!!! popíráš sám sebe - podle tvé logiky by naopak musel motol vypravovat své 14T místo nerekuperujících T6 právě na devítku a nikam jinam (12,20)! a jinak ještě jednou: že T3SUCS k ND nemohou je mi jasné, to snad není potřeba opakovat. mně šlo jen o to, že DP není schopen zajistit takové rozložení NP vozů, aby se výluka na pal.n. nedotkla cestujících na lince v jiné části prahy, což se přesně stalo, ačkoli se tomu mohlo zabránit, i při respektování všech omezení spojených s provozem kolem ND. ufff.

7080, davidd: díky..

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 09.9.2007 0:58

jara píše:To pavel: Ted je ale výluka. A pro staré vybavení měnírny v oblasti Národní, kudy je vedano ted více linek 10,14,17 tak již měnírna měla problémy o prázdninách. Proto byl vydán obježník že do těchto míst musí vozy, které rekuperují!!!!! A to prostě sučka nejsou. A vozy KT8 klasika nevím jak moc rekuperují. A proto je zapotřebí aby hloubětín vypravoval vozy na linku 9 co rekuperují. A tak volí vozy NP. Dosti podtrh je co tam posílají strašnice. Myslím si že by se to mělo nějak začít postihovat. Nic jiného v tom nehledej. Prostě změna vypravení. A jestli si myslíš že vypravení na lince jedna kdy NP vozy jezdí na 1,3,6 pořadí a pořadí tam je 12 je super. Tak se jdi ucházet o práci k DPP.
KT8 nerekuperuje, ale má mnohem příznivější průběh odběru proudu než zrychlovač, navíc je možnost plynulé regulace proudu, který vůz odebírá. Ono nejde tolik o rekuperaci, ale taky o tu skutečnost jakým způsobem ty projíždějící vozy ten proud odebírají. Zrychlovač dává odebírá měnírně proud v poměrně velkých rázech, naproti tomu vozy s tyristorovou nebo tranzistorovou regulací odebírají proud daleko příznivěji.

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 09.9.2007 0:42

pawel píše:MF: jak jsem psal níže, proháněla se v pátek na 520/22 7072+73 - a to není pořadí pro 14T.
Ber taky v potaz to že Strašnice namají T3M v nějákem ohromujícím množství. Strašnice mohou z T3M které mají udělat maximálně 9 souprav (2xT3M) (celkem T3M 19 kousků, kolik znich je možný použít jako řídících nevim, to už by ti musel říct pepa) z toho v ÚD je 8023, 8050 a 8052 (info Demon 7.9.) Tudíž pokud klekla v pátek dopoledne na tom pořadí T3M a nebyla jiná provozní v depu tak hold muselo jít SUčko....

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 09.9.2007 0:33

trainzjohny píše:... linky 22 a 23 vypravují zrychlovače. Dnes třeba namátkou Zillertal na 23.
Souhlasí. Dnes jsem s ním jel. 8-)
Pro Vivu:
Dnes banány 7098+7099 na 504 24řce, jel jsem s nimi takřka domů 8-) 8-)

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 08.9.2007 23:13

jara píše:To pavel: Ted je ale výluka. A pro staré vybavení měnírny v oblasti Národní, kudy je vedano ted více linek 10,14,17 tak již měnírna měla problémy o prázdninách. Proto byl vydán obježník že do těchto míst musí vozy, které rekuperují!!!!! A to prostě sučka nejsou. A vozy KT8 klasika nevím jak moc rekuperují. A proto je zapotřebí aby hloubětín vypravoval vozy na linku 9 co rekuperují. A tak volí vozy NP. Dosti podtrh je co tam posílají strašnice. Myslím si že by se to mělo nějak začít postihovat. Nic jiného v tom nehledej. Prostě změna vypravení. A jestli si myslíš že vypravení na lince jedna kdy NP vozy jezdí na 1,3,6 poř adí a pořadí tam je 12 je super. Tak se jdi ucházet o práci k DPP.
KT8 nerekuperují stejně tak jako T6 a ani T3M.Pouze 14T+progres

Zamčeno