Tohle je jiný úsek. Putuje to okolo Přístaviště-Pobřežní cesta. Belárie-Černý Kůň je lochneska - částečně estakáda.Karotka píše:Obávám se, že ani snesení nepomůže. Pokud putují pražce, je problém někde v podloží. Snad by pomohla nějaká opěrná konstrukce, aby se to nesesouvalo do Vltavy.Fořtík píše:chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
- Karotka
- Uživatel
Obávám se, že ani snesení nepomůže. Pokud putují pražce, je problém někde v podloží. Snad by pomohla nějaká opěrná konstrukce, aby se to nesesouvalo do Vltavy.Fořtík píše:chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže.
To je místo k nakolejení obojživelné techniky.zadlážděný přejezd (či co to je?) pod Černým koněm
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta trať je v zoufalém stavu. Bohužel, tady nepomůže žádná noční výluka. Bude-li výluka na jaře (asi bude - jako každoročně), chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže. V tom samém stavu jsou koleje před Modřanským nádražím (rovinka cca 200 metrů před zastávkou) ve směru z centra - divím se, že tam není dodnes omezená rychlost.Markus píše:Pánové, po té trati jezdím jako cestující často a více než pomalá jízda mi vadí něco jiného. Proč to v Bráníku/Hodkovičkách tak háže? Je to velice nepříjemné, zejména když jedeme s kočárkem. No a když jsem viděl co to dělalo s KT8D5, už jsem se nedivil že v nich všechno rachtá. Přijde mi že za posledních 5 let se ta trať stále někde opravuje, ale nepomáhá to.
Mezi Belárií a Černým koněm je 50, ale já tam 50 nejezdím. Maximálně 45. Zejména rovinka za nadjezdem od Belárie až po zadlážděný přejezd (či co to je?) pod Černým koněm v obou směrech - tam jsou koleje v žalostném stavu.
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, po té trati jezdím jako cestující často a více než pomalá jízda mi vadí něco jiného. Proč to v Bráníku/Hodkovičkách tak háže? Je to velice nepříjemné, zejména když jedeme s kočárkem. No a když jsem viděl co to dělalo s KT8D5, už jsem se nedivil že v nich všechno rachtá. Přijde mi že za posledních 5 let se ta trať stále někde opravuje, ale nepomáhá to.
Panely by nejspíš nebyl problém panely podfouknout v polonočním-nočním provozu. Akorát je to blbý s tím, že zrovna u toho tunelu není pořádně kam dát techniku. Dále i technologický postup je z mého laického pohledu nějaký musí být dodržen. Musí se odstranit asfalt, panel zvednou, podfouknout a zase zaasfaltovat. Vzhledem k místům poškození to tak jednoduché asi nebude, protože auta jsou nucená používat koleje. Výluka v tomto úseku byla odložena (měla tam být mimojiné akce plynáren) a tak tam jsou zatím ty omezenky.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Můj tip je, že pokud nasněží, rozmrzne a znovu zamrzne, tak budeme mít žlutou desku od porodnice až za tunel.radek31 píše:ve směru DC je tam omezení do 20 km/h
ve směru ZC do 30 km/h
ale zmizela dvacítka před zast. Pobř. cesta DC, což je super
naopak stále horší je to mezi Podolskou vodárnou a Výtoní - DC napřed 20, pak 15, pak pomalu = 10
ZC "jen" jedna 20
-
radek31
- Moderátor
ve směru DC je tam omezení do 20 km/h
ve směru ZC do 30 km/h
naopak stále horší je to mezi Podolskou vodárnou a Výtoní - DC napřed 20, pak 15, pak pomalu = 10
ZC "jen" jedna 20
ve směru ZC do 30 km/h
ZC "jen" jedna 20
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Odpověděl sis sám - Nejspíše tam budou tabulky omrzení rychlosti, ale ty také musejí mít důvod ...
Důvod je jednoduchý - bídný stav kolejového svršku způsobený putováním pražců. Může se to tam opravovat á 1/2 roku a zase to bude stejně bídné...
Důvod je jednoduchý - bídný stav kolejového svršku způsobený putováním pražců. Může se to tam opravovat á 1/2 roku a zase to bude stejně bídné...
z jakého důvodu jezdí tramvaje za zastávkou Pobřežní Cesta tak pomalu ( směr centrum i z centra ) vím že je tam nakloněná, ale docela dost tam zpomaluje ... Proč, nejspíše tam budou tabulky omzení rychlosti, ale ty také musejí mít důvod ...
- Absolut
- Moderátor
Bohužel tento stav vychází historicky z toho, že tramvaje tady byly dřív než busy.
přesné a výstižné. a přitom paradoxní...P_V píše:Protože autobus vymetá lokality, kam tramvaj nejede, zatímco v souběhu s TT zastává vymetací úlohu tramvaj. Tím se optimalizuje cestovní doba busu.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Opakuj si: Radši nebudu moc dráždit Martina, radši moc nedráždit Martina...9001 píše:...a 119, která slouží především ke spojení s letištěm a nikoli k místní obsluze Evropské ulice.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U Plzenské ulice bude nejspíš problém v její jednosměrnosti pro IAD.
Ono po Evropské moc busů nejezdí pokud teda přehlédneme kladenské linky a 119, která slouží především ke spojení s letištěm a nikoli k místní oblsuze Evropské ulice.
Ono po Evropské moc busů nejezdí pokud teda přehlédneme kladenské linky a 119, která slouží především ke spojení s letištěm a nikoli k místní oblsuze Evropské ulice.
Protože autobus vymetá lokality, kam tramvaj nejede, zatímco v souběhu s TT zastává vymetací úlohu tramvaj. Tím se optimalizuje cestovní doba busu.
- Karotka
- Uživatel
Napadá mě vysvětlení, že tramvaje nezdržují gumokolní provoz a netrvá jim tak dlouho zajíždění do/vyjíždění ze zastávky.
K vzteku jsou taky místa, kde sice bus i tram mají stejnojmenné zastávky, ale vzájemně nelícují (např. Švehlova ulice), takže přestupující kaštan musí běžet kus pěšky a ten, kdo může jet oběma prostředky, neví, kam si stoupnout.
K přestupům - šikovné by bylo zřídit zastávku busu Teplárna Michle jako přestupní uzel mezi 11 a 136/213/260. Existující "přestupy" Spořilov a Chodovská jsou zcela demotivační
.
K vzteku jsou taky místa, kde sice bus i tram mají stejnojmenné zastávky, ale vzájemně nelícují (např. Švehlova ulice), takže přestupující kaštan musí běžet kus pěšky a ten, kdo může jet oběma prostředky, neví, kam si stoupnout.
K přestupům - šikovné by bylo zřídit zastávku busu Teplárna Michle jako přestupní uzel mezi 11 a 136/213/260. Existující "přestupy" Spořilov a Chodovská jsou zcela demotivační