Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz na linkách

Příspěvek od MOp » 15.3.2008 13:31

osobne toto vypraveni povazuji za hrubou chybu noveho vedeni..

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.3.2008 13:29

Petr píše:Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!! :roll: Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!
Hlavně, že máme vybarvené okénko v modrém životě, o víc přeci nejde, že :roll:
Nebude zakopaný pes v tom, že nikoho nenapadlo zadat novému oddělení jízdních řádů požadavek na proklad :wink: Na druhou stranu však spoje jedoucí za sebou trochu pomůžou vozíčkářům, kteří chtějí přestupovat z jiných nízkopodlažních linek. Nyní mají větší šanci, že jim np-spoje budou více navazovat, což se díky rozdílným délkám jednotlivých linek děje málokdy.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 15.3.2008 13:21

willyjeff píše:
admirak píše:Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?
D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."
S ohledem na provozní podmínky to nepoužívám. Zdržuje to. :lol: 8-)

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 15.3.2008 13:10

Petr píše:Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!! :roll: Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!

http://194.213.60.6/Obrazky/PDF/_12/200 ... 19_1)T.pdf
Pro Krista Pána, co vše je schopen udělat DPP kaštanstvu... [-o< [-o< #-o [-o< [-o<

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 15.3.2008 11:35

aha, další nedorozumění, asi jsem to nepochopil správně
(ano, když jsem 14T řídil asi podruhé, tak jsem to nevěděl, to je fakt - ten čas letí, že?)

myslel jsem to tak, že jen na 14T cestující mačkají tlačítko dveří 2x, protože se jim zdá, že se dveře neotevřou (samotné dveře jsou samozřejmě rychlé, ale než se otevřou ....) - vidím to na kamerách každou směnu se 14T (a ne, není to mezi sedačkou a panelem, ať tu zbytečně nedebatujeme o blbostech)

s těma dveřma si ale dovolím nesouhlasit
protože všechny s číslem < 9120 včetně dělají při použití tl. otevření (bez předchozího uvolnění) divné věci (v 99% případů neotevřou všechny dveře, ale buď žádné, nebo jen některé a podobně)
naopak >9124(5) otevřou bez problémů (100% úspěšnost v otevření všech dveří a bez prodlevy)
jak jsou na tom 21,22,23 nevím ...

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 15.3.2008 11:34

Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!! :roll: Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!

http://194.213.60.6/Obrazky/PDF/_12/200 ... 19_1)T.pdf

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 15.3.2008 11:17

radek31 píše:
Petr píše:Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu.... #-o
1) no to je mi teda novinka, vážně existuje někdo, kdo tohle neví? a vážně si myslíš, že to nevím já? #-o
2) zbytečně to otevře všechny dveře -> opotřebení atd.
3) stejně to je pomalé :-(

btw od jakého čísla funguje standardně otevírání všech dveří? 9120 to ještě není, takže od 9121? 9125 to už umí
Vidíš já tvou zprávu pochopil tak, že si stěžuješ na prodlevu při centrálním otevírání dveří. Nepochopil jsem to, že si stěžuješ na pomalé otevření po uvolnění. Omlouvám se.
1) Je mi jasné, že to ví každý, včetně tebe! (jen nechápu, proč se pak každý diví, když mu to poradím....)
2) Viz úvodní věta, nikoho nenutím opotřebovávat dveře! Byla to pouze reakce na mou nesprávnou domněnku, že si stěžuješ, že v zastávce kde vyžaduješ centrální otevírání existuje prodleva.
3) Rychlejší dveře než má 14T jsem po nástupu dveří IFE na T6A5 nezažil, ale pravda jezdím s ní jen od prosince 2005 a ostatními typy od září 1997

Protože všechny vozy 14T mají stejnou verzi software (výjimkou budiž vůz 9121 a nyní ho nahradivší vůz 9123), dovolím si směle tvrdit, že žádná úprava dveří na žádném voze není! Byla to jen klika, že ta tramvaj měla svůj den....

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 15.3.2008 10:55

Petr píše:Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu.... #-o
1) no to je mi teda novinka, vážně existuje někdo, kdo tohle neví? a vážně si myslíš, že to nevím já? #-o
2) zbytečně to otevře všechny dveře -> opotřebení atd.
3) stejně to je pomalé :-(

btw od jakého čísla funguje standardně otevírání všech dveří? 9120 to ještě není, takže od 9121? 9125 to už umí

admirak

Příspěvek od admirak » 15.3.2008 10:35

willyjeff píše:D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."
Jasně, díky.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.3.2008 10:32

admirak píše:Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?
D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."

admirak

Příspěvek od admirak » 15.3.2008 10:21

Petr píše:
radek31 píše:takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevy :-( a cestující bohužel nechápou, že se nemusí stát jen u slouku a nastupovat jen 1. dveřma - ale dá se to ....
Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu.... #-o
Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 15.3.2008 10:06

radek31 píše:takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevy :-( a cestující bohužel nechápou, že se nemusí stát jen u slouku a nastupovat jen 1. dveřma - ale dá se to ....
Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu.... #-o

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.3.2008 9:21

radek31 píše:tak ten jsem se 14T ještě nejel, ale jak ho znám 10 km/h nebude problém - jet ho 20 je ovšem prasárna, protože je to hodně malý poloměr a cestující to pak slušně odnesou (já ho jezdím 15 s T6)
au, nebij mne :-) ono to škubne pro řidiče (ale ne tak jako ve 14T!), ale lidi poznají jen odstředivou sílu, tenhle oblouk se dá krásně vyjet - 20kmh jsem vzal jako extrémní případ kdy se pospíchá, aby mě nepředjela nějaká hyperaktivní 23. Jenže to je spíše výjjimka. My 19 většinou předjíždíme chudáky s 23, protože oni maj příjezd na Kubáň jen o 2 minuty před námi, takže se na 19 spíš ploužím (na Z<2 - 3min), abych zbytečně nedělal někomu starosti.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.3.2008 23:44

willyjeff píše:Když jsme vyjížděli směrem na Strašnickou =A= tak ten oblouk do zastávky jsem jel maximálně 6km/h a toto pěkně škublo...Když tam teď jezdím s "kačenama" střihnu si o i ve 20ti. Ale to není ten samý případ jako rozdíl 10kmh a 45kmh...
tak ten jsem se 14T ještě nejel, ale jak ho znám 10 km/h nebude problém - jet ho 20 je ovšem prasárna, protože je to hodně malý poloměr a cestující to pak slušně odnesou (já ho jezdím 15 s T6)

dále Palmovka -> Stejskalova - asi o 5 km/h pomaleji než s T6 - dále směr Bulovka v podstatě stejně rychle jako s T6

2 demon - 14T je na naprosté většině míst stejně rychlá jako T6, někde rychlejší - to fakt nemůžu vyjmenovávat - ale např. dneska jsem měl l. 20, takže ti klidně můžu napsat, kde jsem musel jet pomaleji
SB->DŠ - až skoro na Újezd je rychlejší 14T, potom o 5 pomaleji oblouk před Újezdem, o 5 pomaleji prvním podvozkem do splítky, trochu pomaleji oblouk za Malostranskou (o 5), o 5 pomaleji prvním podvozkem do oblouku u Jel. příkopu, o 5 pomaleji sjezdovou na Prašném mostě (15 místo 20) a to je vše - zbytek stejně nebo mnohem rychleji se 14T
DŠ->SB - výjezd ze smyčky bohužel omezovač nepustí přes 15, jinak až do oblouku u Jel. příkopu rychleji než T6, nájezd do oblouku o 5 pomaleji, následuje pravý oblouk 20 místo 25, odbočení na Malostranské většinou tak o 5 pomaleji (myslím druhou půlku oblouku a sjezdovou výhybku), trochu pomaleji esíčko za Mal. nám., trochu pomaleji oblouky mezi Újezdem a Šv. div. a to je vše - zbytek opět rychleji ve 14T

takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevy :-( a cestující bohužel nechápou, že se nemusí stát jen u slouku a nastupovat jen 1. dveřma - ale dá se to ....

těch opravdu špatných míst je docela málo, každý řidič je zná a za celou trasu tím přijdu asi o tolik času jako odstojím na jedněch světlech - prostě žádná tragédie

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 14.3.2008 22:01

demon píše:
radek31 píše:2 demon - ukaž mi v Praze místo, kde může 14T maximálně 25 a ostatní tramvaje "v pohodě" 45 - nevěřím, že takové místo existuje - i v nejextrémnějších případech ten rozdíl rychlostí není víc než 10-15 km/h (většinou tak 5-10 km/h a na dobré trati rozdíl 0)
I když ty píšeš, že rozdíl může být 15 km/h a já psal o 20 km/h, tak to zas tak zásadní rozdíl neni. Určitě máš s 14T větší provozní zkušenosti než já, osobně se jí snažim spíš vyhýbat, ale napadá mě třeba výjezd ze zast.Strašnická k Vinici nebo esíčko pod viaduktem v Jaromírově. Tady se musí s 14T opravdu podstatně pomaleji...
Na druhou stranu jsou v pražské kolejové síti místa, kde může 14T jet rychleji než T3/6 - a myslím, že taková místa najdeme i v obloucích :wink: Z každodenní kaštaní zkušenosti (14T jezdí na mém ranním spoji) musím říci, že poršetra lépe zvládá esíčko mezi Hlubočepy a Zlíchovem :-) stejně tak i nadjezd železniční trati u Lihovaru =D>

Zamčeno