Provoz na linkách
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Provoz na linkách
osobne toto vypraveni povazuji za hrubou chybu noveho vedeni..
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně, že máme vybarvené okénko v modrém životě, o víc přeci nejde, žePetr píše:Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!!Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!
Nebude zakopaný pes v tom, že nikoho nenapadlo zadat novému oddělení jízdních řádů požadavek na proklad
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S ohledem na provozní podmínky to nepoužívám. Zdržuje to.willyjeff píše:D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."admirak píše:Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Pro Krista Pána, co vše je schopen udělat DPP kaštanstvu...Petr píše:Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!!Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!
http://194.213.60.6/Obrazky/PDF/_12/200 ... 19_1)T.pdf
-
radek31
- Moderátor
aha, další nedorozumění, asi jsem to nepochopil správně
(ano, když jsem 14T řídil asi podruhé, tak jsem to nevěděl, to je fakt - ten čas letí, že?)
myslel jsem to tak, že jen na 14T cestující mačkají tlačítko dveří 2x, protože se jim zdá, že se dveře neotevřou (samotné dveře jsou samozřejmě rychlé, ale než se otevřou ....) - vidím to na kamerách každou směnu se 14T (a ne, není to mezi sedačkou a panelem, ať tu zbytečně nedebatujeme o blbostech)
s těma dveřma si ale dovolím nesouhlasit
protože všechny s číslem < 9120 včetně dělají při použití tl. otevření (bez předchozího uvolnění) divné věci (v 99% případů neotevřou všechny dveře, ale buď žádné, nebo jen některé a podobně)
naopak >9124(5) otevřou bez problémů (100% úspěšnost v otevření všech dveří a bez prodlevy)
jak jsou na tom 21,22,23 nevím ...
(ano, když jsem 14T řídil asi podruhé, tak jsem to nevěděl, to je fakt - ten čas letí, že?)
myslel jsem to tak, že jen na 14T cestující mačkají tlačítko dveří 2x, protože se jim zdá, že se dveře neotevřou (samotné dveře jsou samozřejmě rychlé, ale než se otevřou ....) - vidím to na kamerách každou směnu se 14T (a ne, není to mezi sedačkou a panelem, ať tu zbytečně nedebatujeme o blbostech)
s těma dveřma si ale dovolím nesouhlasit
protože všechny s číslem < 9120 včetně dělají při použití tl. otevření (bez předchozího uvolnění) divné věci (v 99% případů neotevřou všechny dveře, ale buď žádné, nebo jen některé a podobně)
naopak >9124(5) otevřou bez problémů (100% úspěšnost v otevření všech dveří a bez prodlevy)
jak jsou na tom 21,22,23 nevím ...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jízdní řády se nám předvedly. Nevím, zda si toho někdo již ráčil všimnout, ale v neděli 16.3.2008 vypravuje Motol GARANTOVANĚ nízké spoje na 1, 2, 3 /12. Vysoká pořadí 4-10 jsou z vozovny Kobylisy. TO JE PROKLAD JAK DĚLO!!!!
Berme to tak, že lidé omylní jsou všude. Od příštího týdne je tento nesmysl upraven samotnými tvůrci. Což zdůrazňuji!
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš já tvou zprávu pochopil tak, že si stěžuješ na prodlevu při centrálním otevírání dveří. Nepochopil jsem to, že si stěžuješ na pomalé otevření po uvolnění. Omlouvám se.radek31 píše:1) no to je mi teda novinka, vážně existuje někdo, kdo tohle neví? a vážně si myslíš, že to nevím já?Petr píše:Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu....![]()
2) zbytečně to otevře všechny dveře -> opotřebení atd.
3) stejně to je pomalé
btw od jakého čísla funguje standardně otevírání všech dveří? 9120 to ještě není, takže od 9121? 9125 to už umí
1) Je mi jasné, že to ví každý, včetně tebe! (jen nechápu, proč se pak každý diví, když mu to poradím....)
2) Viz úvodní věta, nikoho nenutím opotřebovávat dveře! Byla to pouze reakce na mou nesprávnou domněnku, že si stěžuješ, že v zastávce kde vyžaduješ centrální otevírání existuje prodleva.
3) Rychlejší dveře než má 14T jsem po nástupu dveří IFE na T6A5 nezažil, ale pravda jezdím s ní jen od prosince 2005 a ostatními typy od září 1997
Protože všechny vozy 14T mají stejnou verzi software (výjimkou budiž vůz 9121 a nyní ho nahradivší vůz 9123), dovolím si směle tvrdit, že žádná úprava dveří na žádném voze není! Byla to jen klika, že ta tramvaj měla svůj den....
-
radek31
- Moderátor
1) no to je mi teda novinka, vážně existuje někdo, kdo tohle neví? a vážně si myslíš, že to nevím já?Petr píše:Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu....
2) zbytečně to otevře všechny dveře -> opotřebení atd.
3) stejně to je pomalé
btw od jakého čísla funguje standardně otevírání všech dveří? 9120 to ještě není, takže od 9121? 9125 to už umí
-
admirak
Jasně, díky.willyjeff píše:D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
D 1/2 (paragraf)33 odstavec 10 : "Po zastavení tramvaje v zastávce řidič vlaku určeného k pravidelné přepravě cestujících ...[blablabl]... U vlaku vybaveným samoobslužným ovládáním dveří cestujícími řidič používá vždy tento způsob ovládání. Pouze s ohledem na provozní podmínky nebo zajištění bezpečnosti cestujících použije centrální otevření dveří."admirak píše:Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?
-
admirak
Není vlastně povinnost otevírat dveře uvolněním, pokud je jím vůz vybaven?Petr píše:Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu....radek31 píše:takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevya cestující bohužel nechápou, že se nemusí stát jen u slouku a nastupovat jen 1. dveřma - ale dá se to ....
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Stačí ty dveře otevírat uvolněním+hned poté centrálem. A uvidíš změnu....radek31 píše:takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevya cestující bohužel nechápou, že se nemusí stát jen u slouku a nastupovat jen 1. dveřma - ale dá se to ....
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
au, nebij mneradek31 píše:tak ten jsem se 14T ještě nejel, ale jak ho znám 10 km/h nebude problém - jet ho 20 je ovšem prasárna, protože je to hodně malý poloměr a cestující to pak slušně odnesou (já ho jezdím 15 s T6)
-
radek31
- Moderátor
tak ten jsem se 14T ještě nejel, ale jak ho znám 10 km/h nebude problém - jet ho 20 je ovšem prasárna, protože je to hodně malý poloměr a cestující to pak slušně odnesou (já ho jezdím 15 s T6)willyjeff píše:Když jsme vyjížděli směrem na Strašnickou =A= tak ten oblouk do zastávky jsem jel maximálně 6km/h a toto pěkně škublo...Když tam teď jezdím s "kačenama" střihnu si o i ve 20ti. Ale to není ten samý případ jako rozdíl 10kmh a 45kmh...
dále Palmovka -> Stejskalova - asi o 5 km/h pomaleji než s T6 - dále směr Bulovka v podstatě stejně rychle jako s T6
2 demon - 14T je na naprosté většině míst stejně rychlá jako T6, někde rychlejší - to fakt nemůžu vyjmenovávat - ale např. dneska jsem měl l. 20, takže ti klidně můžu napsat, kde jsem musel jet pomaleji
SB->DŠ - až skoro na Újezd je rychlejší 14T, potom o 5 pomaleji oblouk před Újezdem, o 5 pomaleji prvním podvozkem do splítky, trochu pomaleji oblouk za Malostranskou (o 5), o 5 pomaleji prvním podvozkem do oblouku u Jel. příkopu, o 5 pomaleji sjezdovou na Prašném mostě (15 místo 20) a to je vše - zbytek stejně nebo mnohem rychleji se 14T
DŠ->SB - výjezd ze smyčky bohužel omezovač nepustí přes 15, jinak až do oblouku u Jel. příkopu rychleji než T6, nájezd do oblouku o 5 pomaleji, následuje pravý oblouk 20 místo 25, odbočení na Malostranské většinou tak o 5 pomaleji (myslím druhou půlku oblouku a sjezdovou výhybku), trochu pomaleji esíčko za Mal. nám., trochu pomaleji oblouky mezi Újezdem a Šv. div. a to je vše - zbytek opět rychleji ve 14T
takže jak vidíte, žádné velké zdržení to není - trochu horší jsou dveře, dovedl bych si představit, že se otevřou hned po zastavení bez té blbé prodlevy
těch opravdu špatných míst je docela málo, každý řidič je zná a za celou trasu tím přijdu asi o tolik času jako odstojím na jedněch světlech - prostě žádná tragédie
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu jsou v pražské kolejové síti místa, kde může 14T jet rychleji než T3/6 - a myslím, že taková místa najdeme i v obloucíchdemon píše:I když ty píšeš, že rozdíl může být 15 km/h a já psal o 20 km/h, tak to zas tak zásadní rozdíl neni. Určitě máš s 14T větší provozní zkušenosti než já, osobně se jí snažim spíš vyhýbat, ale napadá mě třeba výjezd ze zast.Strašnická k Vinici nebo esíčko pod viaduktem v Jaromírově. Tady se musí s 14T opravdu podstatně pomaleji...radek31 píše:2 demon - ukaž mi v Praze místo, kde může 14T maximálně 25 a ostatní tramvaje "v pohodě" 45 - nevěřím, že takové místo existuje - i v nejextrémnějších případech ten rozdíl rychlostí není víc než 10-15 km/h (většinou tak 5-10 km/h a na dobré trati rozdíl 0)