Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od 9001 » 16.8.2008 12:01

U linky 7 to je spíš dáno trasou. Strašnická - Anděl je dost žádaný úsek.
Že v zahraničí nakupují dlouhé tram. Jenže málokdo ti pak pojede tramvají o víkendu když na ní bude muset čekat 20-30 minut. To už se ti opravdu vyplatí jet autem, protože o víkendu se tam prakticky stejně rychle jako MHD možná i rychleji.
To metro je opravdu hodně špatný příklad. Srovnávat základ dopravy s linkou,která zajištuje místní obsluhy.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 16.8.2008 10:53

Já ale napsal, že na lince 11 toto opatření chápu a vítám ho. Nechápu ho ale na lince 7, kde úsek Černokostelecká - ÚDDP rozhodně posilovat není třeba. Já jen, že v situaci velkého nedostatku řidičů máme na lince 7 o víkendu dvojnásobné mzdové náklady úplně zbytečně. Ne nadarmo je v západní Evropě nakupováno stále více dlouhých tramvají i autobusů, aby se mzda řidiče rozpočítala na daleko větší počet cestujících.
Metro je blbej příklad ke svým provozním nákladům, ale čistě teoreticky - jeden fíra na metru vozí za zády 30 x větší kapacitu, než jeho kolega z Kačerova s přibližně srovnatelnou mzdou na lince 128.
Sóla u tramvají mají tedy dvojnásobné mzdové náklady než u dvojic.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.8.2008 20:40

Proxy píše:
m@rtin píše:Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.
A napadaj mě ještě další úseky - Balabenka-Kbelská a Nádr. Vysočany-Kbelská. Tady 15 minut nevadí? Přičemž si ještě pamatuji o víkendu int 7-8 minut na lince 3 a 12 (tehdy kvůli Hlupočepům).
Vadí, však se také hodně mluvilo o prodloužení 15 na Starý Hloubětín, ovšem kvůli Blance je tato linka zrušená, takže úvahy utihly...

Osobně se však domnívám, že se příliš nevyplatí provozovat tramvajovou trať, která si nevydělá minimálně na dvě tramvajové linky ve standardních intervalech a toto umělé zahušťování se mi příliš nelíbí, ikdyž pro cestující je to zajímavé...
A není to právě o cestujících? Myslím že rozhodně víc na Spořilově ocení 11 v solech po 7,5 minutách soupravu po 15. Právě pro části kde je pouze jedna linka je to dobré řešení.Prakticky nikde na žádném koncovém úseku ti nejezdí¨jenom jedna linka v intervalu 15min.,pokud nebereme v úvahu podbabu,kde je souběh s busy a Vozovnu pankrác kde je taky společná trasa s busem.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 15.8.2008 9:49

m@rtin píše:Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.
A napadaj mě ještě další úseky - Balabenka-Kbelská a Nádr. Vysočany-Kbelská. Tady 15 minut nevadí? Přičemž si ještě pamatuji o víkendu int 7-8 minut na lince 3 a 12 (tehdy kvůli Hlupočepům).
Vadí, však se také hodně mluvilo o prodloužení 15 na Starý Hloubětín, ovšem kvůli Blance je tato linka zrušená, takže úvahy utihly...

Osobně se však domnívám, že se příliš nevyplatí provozovat tramvajovou trať, která si nevydělá minimálně na dvě tramvajové linky ve standardních intervalech a toto umělé zahušťování se mi příliš nelíbí, ikdyž pro cestující je to zajímavé...

Mišelin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mišelin » 12.8.2008 22:44

A co rovnou všechny intervaly zkrátit o třeba jednu třetinu na všem... ?

Filip

Příspěvek od Filip » 12.8.2008 22:36

A co dát linku 26 do polovičních intervalů ?

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 12.8.2008 22:05

puleny interval na 7 je kravina. duvod pro prohozeni je znam (schvalne kdo na to prijde) a navic se tim vyresi problem, jak dostat dvojice na radlice.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 12.8.2008 22:00

O té Trojské slyším prvně. S traťovými intervaly je to vůbec zamotaný. 11 bych ještě pochopil, ale dvojnásobné vypravení řidičů na linku 7, už nechápu. Zvlášť, když je tento úsek v souběhu s mraky autobusových linek.
A co takový traťový interval Synkáč-Voz. Pankrác. Chápu snahu proložení se 193, ale proč tady to jde a v Malešicích ne? To bychom mohli chtít i sóla po sedmi/osmi minutách i na takovou Podbabu.
Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 12.8.2008 20:56

9006 píše:A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Podle nasazení souprav není hlavním důvodem pro přehození 6 a 7, ale klíčové je, že Radlice získají o víkendu poloviční interval :wink: Však také Ropid má nějaké standardy kvality ohledně traťových intervalů. Pokud se nepletu, tak v Projektu PID se několikrát psalo, že trať na Trojské předimenzovaná, ale je to právě z důvodu traťového intervalu. Právě proto mají 7 a 11 o víkendu sóla, protože jezdí ve významný částech svých tras samy a 15minutový interval by zde byl příliš dlouhý.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.8.2008 18:12

9006 píše:A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Děkuji předem, že mě nikdo nebude kamenovat a ani dělat chytrýho, proč moje poznámky a otázky jsou hloupé a předem jasné.:-)
Myslím že to psal :absolut Jednoduchý způsob jak dostat na Radlice soupravy.

Jestli se uvažuje o krátkém intervalu i na lince 10, tak pak není na Řepy co řešit

9006
Uživatel

Příspěvek od 9006 » 12.8.2008 1:39

A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Děkuji předem, že mě nikdo nebude kamenovat a ani dělat chytrýho, proč moje poznámky a otázky jsou hloupé a předem jasné.:-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 08.8.2008 8:11

Víme. Počkej do podzimu.

prazska.tramvajka

Příspěvek od prazska.tramvajka » 07.8.2008 21:00

A o tom že 7ka se má prohodit 6kou a končit na Radlicích taky někdo víte?Já jen z doslechu,tak bych chtěla vědět trošku víc ....

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.8.2008 8:14

KGX 63 píše:
Fořtík píše:Vidím to tak nějak podobně. Rozdíl oproti 9 snad jenom v tom, že tady bude jenom jeden BP bod (tedy pokud bude)...
Pokud by teda byly BP na "posílené" 22, tak zatím jen na I.P.Pavlova a odděleně od vozu.
Přesně tak to vypadá... :lol:
KGX 63 píše:Linkové vedení tram nám určitě časem zeštíhlý a tramvajových "metro-linek" (9 a 22) s krátkým intervalem přibude. Dovedu si celkem dobře představit třeba linky 3 a 20.
Já bych k tomu doplnil ještě 10.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 03.8.2008 0:53

Fořtík píše:Vidím to tak nějak podobně. Rozdíl oproti 9 snad jenom v tom, že tady bude jenom jeden BP bod (tedy pokud bude)...
Aby jsme se ještě nedivili... :shock:
Už dlouho má JPT spadeno na vytvoření střídacích bodů u Anděla a na Hradčanské. Stále se ovšem k radosti mnoha řidičů (přiznám se, včetně mě :lol: ) nedaří. Pokud by teda byly BP na "posílené" 22, tak zatím jen na I.P.Pavlova a odděleně od vozu. Stejně budeme jezdit jak vláček za sebou podobně jako na devítce, takže iluze "metro-linky" bude dokonalá. Ostatně, zvykejte si. Tohle je jen špička ledovce. Linkové vedení tram nám určitě časem zeštíhlý a tramvajových "metro-linek" (9 a 22) s krátkým intervalem přibude. Dovedu si celkem dobře představit třeba linky 3 a 20.

Odpovědět