Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
nesla by 6 alespon Minska - Kotlarka, nebo pohrbime relaci Bruselska - nadrazi Vrsovice ?
No a na http://www.dpp.cz se už píše že od září bude trvale zkrácena linka 36 na Vypich.
-
Vendelínek
Co se ke mně dostalo, jedná se o zkrácení 6 synkáč- Kotlářka a prodloužení 4 Kubánské nám-Kotlářka, špička Řepy. Uvidíme jak to dopadne....
-
Filip
Jako třeba prohození 6 a 7 ?Vendelínek píše:No, a to nás další zajímavé změny v linkovém vedení tram čekají od října...
-
Vendelínek
No, a to nás další zajímavé změny v linkovém vedení tram čekají od října...
Na stránkách ROPIDu už máme hojné změny v září. Co se týče tramvají tak je tam pár úprav intervalů a nadále zrušení l.23 a nahrazení l. 22 v půleném intervalu a prohození konečných linky 19 (ze Strašnické na Radošovickou) s 24 (Kubánské náměstí)... Nakoneci všeho je dovětek ve smyslu, Věříme, že budete spokojeni... No, obrázek si udělá každý sám.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Trošku odjinud: Když už je opravený ten oblouk DukHrd x Kostelní, vrátí se d-14 se 14T do půdodní trasy?
To by bylo na Spořilově na na Zborově příliš. Spíš nějaké vložené sólo linky 27 Olšanské hřbitovy-Synkáč.
-
Filip
Nebylo by od věci na lince 11 zavést půlený interval jako na lince 9 ?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je největší chyba ROPIDu lpění na pevném intervalu. Na linkách 7 a 11 je to krásně vidět, proč na ně dávat půlený interval, když minimálně na 7 by takových víkendových 10 minut stačilo. Dříve co linka to interval a to klidně ani ne celominutový a taky to fungovalo.
Nikoli, u linky 7 je int 7-8 minut právě tím traťovým intervalem v Malešicích. Do Radlic se taky úplně zbytečně bude pasovat int 7-8 minut o víkendu. Takový interval nemají ani Bohnice na lince 200 o víkendu.
To už se ti opravdu vyplatí jet autem
To se ti vyplatí po Praze tak jako tak, bez ohledu na interval. Mám-li to zavést do absurdna, znamená to, že maximální možný interval po celé Praze bude o víkendu 7 minut? Třeba i v Uhříněvsi, ve Kbelích, nebo v Zadní Kopanině?
Jak píšu, linka 11 je ospravedlnitelná - jedzí po většinu trasy sama a jezdí plná.
S metrem to byl příklad pouze obrazný. Nikdo nechce provozovat dlouhé tramvaje po 30 minutách. Jde o to nalézt rozumný kompromis mezi délkou vozu (soupravy) a intervalem. Z mého subjektivního pohledu jsou sóla na lince 7 blbost, na lince 11 právě ten rozumný kompromis. Mohl bych pokračovat dál přes zbytečné klouby a dlouhé intervaly na lince 109, nebo naopak krátké intervaly a SD busy na lince 167. Trochu mě mrzí, že se do budoucna nepočítá se čtyřčlánkovou 15T. Jistě by se na mnoha linkách uživila (3, 10, 22-ve staré podobě 8/10/8/20).
To už se ti opravdu vyplatí jet autem
To se ti vyplatí po Praze tak jako tak, bez ohledu na interval. Mám-li to zavést do absurdna, znamená to, že maximální možný interval po celé Praze bude o víkendu 7 minut? Třeba i v Uhříněvsi, ve Kbelích, nebo v Zadní Kopanině?
Jak píšu, linka 11 je ospravedlnitelná - jedzí po většinu trasy sama a jezdí plná.
S metrem to byl příklad pouze obrazný. Nikdo nechce provozovat dlouhé tramvaje po 30 minutách. Jde o to nalézt rozumný kompromis mezi délkou vozu (soupravy) a intervalem. Z mého subjektivního pohledu jsou sóla na lince 7 blbost, na lince 11 právě ten rozumný kompromis. Mohl bych pokračovat dál přes zbytečné klouby a dlouhé intervaly na lince 109, nebo naopak krátké intervaly a SD busy na lince 167. Trochu mě mrzí, že se do budoucna nepočítá se čtyřčlánkovou 15T. Jistě by se na mnoha linkách uživila (3, 10, 22-ve staré podobě 8/10/8/20).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U linky 7 to je spíš dáno trasou. Strašnická - Anděl je dost žádaný úsek.
Že v zahraničí nakupují dlouhé tram. Jenže málokdo ti pak pojede tramvají o víkendu když na ní bude muset čekat 20-30 minut. To už se ti opravdu vyplatí jet autem, protože o víkendu se tam prakticky stejně rychle jako MHD možná i rychleji.
To metro je opravdu hodně špatný příklad. Srovnávat základ dopravy s linkou,která zajištuje místní obsluhy.
Že v zahraničí nakupují dlouhé tram. Jenže málokdo ti pak pojede tramvají o víkendu když na ní bude muset čekat 20-30 minut. To už se ti opravdu vyplatí jet autem, protože o víkendu se tam prakticky stejně rychle jako MHD možná i rychleji.
To metro je opravdu hodně špatný příklad. Srovnávat základ dopravy s linkou,která zajištuje místní obsluhy.
Já ale napsal, že na lince 11 toto opatření chápu a vítám ho. Nechápu ho ale na lince 7, kde úsek Černokostelecká - ÚDDP rozhodně posilovat není třeba. Já jen, že v situaci velkého nedostatku řidičů máme na lince 7 o víkendu dvojnásobné mzdové náklady úplně zbytečně. Ne nadarmo je v západní Evropě nakupováno stále více dlouhých tramvají i autobusů, aby se mzda řidiče rozpočítala na daleko větší počet cestujících.
Metro je blbej příklad ke svým provozním nákladům, ale čistě teoreticky - jeden fíra na metru vozí za zády 30 x větší kapacitu, než jeho kolega z Kačerova s přibližně srovnatelnou mzdou na lince 128.
Sóla u tramvají mají tedy dvojnásobné mzdové náklady než u dvojic.
Metro je blbej příklad ke svým provozním nákladům, ale čistě teoreticky - jeden fíra na metru vozí za zády 30 x větší kapacitu, než jeho kolega z Kačerova s přibližně srovnatelnou mzdou na lince 128.
Sóla u tramvají mají tedy dvojnásobné mzdové náklady než u dvojic.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A není to právě o cestujících? Myslím že rozhodně víc na Spořilově ocení 11 v solech po 7,5 minutách soupravu po 15. Právě pro části kde je pouze jedna linka je to dobré řešení.Prakticky nikde na žádném koncovém úseku ti nejezdí¨jenom jedna linka v intervalu 15min.,pokud nebereme v úvahu podbabu,kde je souběh s busy a Vozovnu pankrác kde je taky společná trasa s busem.Proxy píše:Vadí, však se také hodně mluvilo o prodloužení 15 na Starý Hloubětín, ovšem kvůli Blance je tato linka zrušená, takže úvahy utihly...m@rtin píše:Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.
A napadaj mě ještě další úseky - Balabenka-Kbelská a Nádr. Vysočany-Kbelská. Tady 15 minut nevadí? Přičemž si ještě pamatuji o víkendu int 7-8 minut na lince 3 a 12 (tehdy kvůli Hlupočepům).
Osobně se však domnívám, že se příliš nevyplatí provozovat tramvajovou trať, která si nevydělá minimálně na dvě tramvajové linky ve standardních intervalech a toto umělé zahušťování se mi příliš nelíbí, ikdyž pro cestující je to zajímavé...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vadí, však se také hodně mluvilo o prodloužení 15 na Starý Hloubětín, ovšem kvůli Blance je tato linka zrušená, takže úvahy utihly...m@rtin píše:Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.
A napadaj mě ještě další úseky - Balabenka-Kbelská a Nádr. Vysočany-Kbelská. Tady 15 minut nevadí? Přičemž si ještě pamatuji o víkendu int 7-8 minut na lince 3 a 12 (tehdy kvůli Hlupočepům).
Osobně se však domnívám, že se příliš nevyplatí provozovat tramvajovou trať, která si nevydělá minimálně na dvě tramvajové linky ve standardních intervalech a toto umělé zahušťování se mi příliš nelíbí, ikdyž pro cestující je to zajímavé...