Včera jsem jezdil kolem Invalidovny a na tom pravoúhlém křížení s IAD směrem k Urxově trčí se země nějaké sloupky a z nich oštípané kousky kablíků. Nevím co to bylo, ani co to bude, ale připomnělo mi to-proč se v Praze nepoužívá to udělátko z Liberece, co je třeba na výjezdu z Fügnerky směrem k Mlýnské, nebo pod hanychovskou smyčkou, tedy pro auta jen blikající žlutá/červená a pro tram zhaslé čočky/volno?
Jasně, asi to lze použít jen na výjezdu z místa ležícího mimo PK, ale právě tam by to byl fajn pomocník, pokud by místo nebylo součástí nějakého souvisejícího SSZ. Když by to fungovalo, tak supr, a kdyby ne, stále by platilo DZ a nikoho to neopruzovalo nějakou nefunkční preferencí.
Kulaťák je na tohle možná moc divokej, tam bych asi zůstal u svislého DZ, dej přednost v jízdě tram a vyřešilo by se to věčné šaškování pustí/nepustí/jeden pustí/druhej to propálí...
Ale třeba vjezd/výjezd z vozovny Kobylisy na Horňátecké, nebo i ta Invalidovna, odbočení z Kolbenovy k zast. Nový Hloubětín, možná výjezd z Kubáně/Vladivostocká...ještě vás něco napadá?
Nebo je to na místní ouřady "moc nebezpečný" a všude musí být plná tříbarevka? Vždyť na Chodovské to jde, to je přeci unikát a funguje dobře.
Vezměte si to Přístaviště...užvejká se brnkátko a buď se musí čekat na protivlak, nebo jít s kličkou, nebo teda zastavovat a navolovat blízkým přihlašovákem. To by u tohoto řešení odpadlo, auta by měla jen oranžovou, tram zc blinkr a všeho s mírou...
Neřikám, že je to pecka, jen jsem si na to vzpomněl a co by na to pražský provoz...
Jo a mohl by mi někdo osvětlit, co je vlastně to cosi na výjezdu z VO? Jsem na PK, čočky chybí, tak se mám řídit DZ, čili pro mě platí ta červená, ale to se tam navoluji tou detekční kamerou, nebo je tam pevný cyklus? Ráno to dělá solidní fronty a prostě tam to řešení celý nějak moc nechápu, co to je za klauni

Uvítám osvětu, děkuji