Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
rhomosapienc
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské metro
Kombi: RE
KDyž se na tu fotku podíváš tak to je ten nadchod co tam furt je je to focené jakoby směrem od magistrály k nemocnici krč. Taky sem si zprvu myslel že to je nadchod nad michelskou ale ta část kde se leze do metra je delší jak tato část v této čísti vestibulu je něaký ten krámek. http://citybus.cz/fotodatabaze/php/imag ... it=%20DESC to místo z kterého je to foceno je na této fotografii vlevo nahoře.
KDyž se na tu fotku podíváš tak to je ten nadchod co tam furt je je to focené jakoby směrem od magistrály k nemocnici krč. Taky sem si zprvu myslel že to je nadchod nad michelskou ale ta část kde se leze do metra je delší jak tato část v této čísti vestibulu je něaký ten krámek. http://citybus.cz/fotodatabaze/php/imag ... it=%20DESC to místo z kterého je to foceno je na této fotografii vlevo nahoře.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem si myslel, že se nepochlubíš a zbude to jenom na mněMF píše:Včera se konalo představení další z knih Edice vozidel pražského metra. Po eRjedničkách je to tentokráte o vozidlech Ečs. Následně se vyjelo na malé kolo na Holešovice a zpátky na Kačerov. Poté do Hostivaře na myčku a zase zpět na Kačerov. Zítra při dni ot. dveří bude jak již asi víte Ečs jezdit a přímo v soupravě bude stánek, kde bude možné si knihu zakoupit a případně nechat podepsat. Knihu vřele doporučuji, je fakt parádní
Myčka v depu Hostivař
Želivského
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Říkám si kolik kaštanů si nevšimne, že je souprava kratší, kolik si jich všimne, že to není M1 a kolik se jich bude rvát dovnitř a nadávat, "proč to ty šašci zkrátili-hm, asi že je svátek tak to jezdí krátký" 
Včera se konalo představení další z knih Edice vozidel pražského metra. Po eRjedničkách je to tentokráte o vozidlech Ečs. Následně se vyjelo na malé kolo na Holešovice a zpátky na Kačerov. Poté do Hostivaře na myčku a zase zpět na Kačerov. Zítra při dni ot. dveří bude jak již asi víte Ečs jezdit a přímo v soupravě bude stánek, kde bude možné si knihu zakoupit a případně nechat podepsat. Knihu vřele doporučuji, je fakt parádní 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Na jednom z historických snímků stanice Kačerov (článek http://aktualne.centrum.cz/report/stalo ... e-stavelo/ - foto č. 26) je vidět dnes neexistující část nadchodu přes Michelskou. Nevíte o tom někdo něco?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ses nám dneska ňák rozpovídal Joska

Kolikrát se Vám stalo, že ste jeli busem na DOD a kontroloval vás revizor chtěl platný jízdní doklad? 
-
jaluh
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky, že ta přeprava je zdarma... Když si dáš tisk JŘ (ne vyhledat), tak ti to vyhodí JŘ, kde je napsáno, že doprava je zdarma...opocenskylukas píše:Postřehl.A dokonce jsem si všiml že je linka DOD.Po vypsání do vyhledávače spojů mě to hodilo že tento spoj je normálně jízdenkou za 26,-.jara píše:Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.
Takže se chci zeptat zda:
1)má pravdu můj mozek a je to pouze chyba vyhledávače
2)nebo je tato linka normálně zpoplatně.
Já jsem myslel že tyto linky k DOD jsou bezplatné.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Postřehl.A dokonce jsem si všiml že je linka DOD.Po vypsání do vyhledávače spojů mě to hodilo že tento spoj je normálně jízdenkou za 26,-.jara píše:Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.
Takže se chci zeptat zda:
1)má pravdu můj mozek a je to pouze chyba vyhledávače
2)nebo je tato linka normálně zpoplatně.
Já jsem myslel že tyto linky k DOD jsou bezplatné.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nám blíží 8.Května a letos to bude 35 let od vyjetí první soupravy s lidma na trase C. A kdo nepostřehl tak k tomuto datu DP připravil menší den otevřeních dveří v depu kačerov. A po trase C jestli vše dobře dopadne bude jezdit souprava EČS. Na stránkách DPP mezi jízdníma řádama je již i 8.května vyznačena. 7.Května se ještě pro výherce soutěže otevře technické zázemí stanice Florenc, které patří mezi jedno z těch větších na metru. A k tomu mě ještě nepadá, že v sobotní příloze Práva je 3 stránková reportáž o tom co se děje v metru v noci a redaktor navštívil právě stanici Florenc.
Pražské metro
Tak včera měly v metru na Musé pěknou pakárnu. Inu posuďte sami... "Sunovlečení", souprava o 15ti vozech... předtím "couvání" pro vadnou sv. už vidím ty lidi jak třeba na IPP koukají do tunelu kdy to pojede a ono se to vyřítí z druhé stany
Popis:
Strojvedoucí vlaku 01 0144 (4186/4185) ohlásil VD z 2.koleje ve stanici MU/C nemožnost odjezdu - výpis „Bezpečnostní smyčka vlaku je přerušena“. Po vysazení cestujících přešel strojvedoucí na NJ, ale souprava neodbrzdila. V 07:54 hod. byla na celé lince C vyhlášena situace zastavení. V 07:57 hod. žádá strojvedoucí oběhu 01 o pomocný vlak zezadu. Jako pomocný vlak zezadu je určena souprava vlaku 05 0146 (4154/4153), který stál v tunelu mezi stanicemi HN a MU/C. Po spřažení neschopné soupravy s pomocným vlakem zezadu žádá strojvedoucí neschopného vlaku v 08:05 hod. ještě o pomocný vlak zepředu, protože po přechodu na opačné stanoviště (4185) a zprovoznění na NJ souprava opět neodbrzdila. Jako pomocný vlak zepředu je určena souprava vlaku 08 0142 (4181/4182) stojící ve stanici PP. Strojvedoucí této soupravy, po vysazení cestujících, odjel v 08:09 hod. nesprávným směrem ze stanice PP do stanice MU/C k neschopné soupravě. V 08:17 hod. příjezd pomocného vlaku zepředu k neschopné soupravě, poté obě soupravy spřaženy. Po spřažení neschopné soupravy s oběma pomocnými vlaky neschopná souprava odbržděna. V 08:20 hod. se spřažené soupravy posunuly do stanice MU/C dveřmi zadního pomocného vlaku tak, aby bylo možno vysadit cestující i z této soupravy. V 08:23 hod. všichni cestující vysazeni. V 08:25 hod. tažením odjely všechny spřažené soupravy do DK. V 08:28 hod. byla zrušena situace zastavení a poté byl postupně obnoven provoz na celé lince C.
Po vyhlášení situace zastavení strojvedoucí oběhu 10 ( stál ve st. FR/C na 2.koleji) a oběhu 03 (stál ve st. NH na 2.koleji) vysadili cestující ze svých souprav a popojeli do tunelu, aby strojvedoucí oběhů 14 a 19 mohli dojet s cestujícími do stanic FR/C a NH.
Příčina:
Ohnuté piny v konektoru X30 na voze 4427.
Popis:
Strojvedoucí vlaku 01 0144 (4186/4185) ohlásil VD z 2.koleje ve stanici MU/C nemožnost odjezdu - výpis „Bezpečnostní smyčka vlaku je přerušena“. Po vysazení cestujících přešel strojvedoucí na NJ, ale souprava neodbrzdila. V 07:54 hod. byla na celé lince C vyhlášena situace zastavení. V 07:57 hod. žádá strojvedoucí oběhu 01 o pomocný vlak zezadu. Jako pomocný vlak zezadu je určena souprava vlaku 05 0146 (4154/4153), který stál v tunelu mezi stanicemi HN a MU/C. Po spřažení neschopné soupravy s pomocným vlakem zezadu žádá strojvedoucí neschopného vlaku v 08:05 hod. ještě o pomocný vlak zepředu, protože po přechodu na opačné stanoviště (4185) a zprovoznění na NJ souprava opět neodbrzdila. Jako pomocný vlak zepředu je určena souprava vlaku 08 0142 (4181/4182) stojící ve stanici PP. Strojvedoucí této soupravy, po vysazení cestujících, odjel v 08:09 hod. nesprávným směrem ze stanice PP do stanice MU/C k neschopné soupravě. V 08:17 hod. příjezd pomocného vlaku zepředu k neschopné soupravě, poté obě soupravy spřaženy. Po spřažení neschopné soupravy s oběma pomocnými vlaky neschopná souprava odbržděna. V 08:20 hod. se spřažené soupravy posunuly do stanice MU/C dveřmi zadního pomocného vlaku tak, aby bylo možno vysadit cestující i z této soupravy. V 08:23 hod. všichni cestující vysazeni. V 08:25 hod. tažením odjely všechny spřažené soupravy do DK. V 08:28 hod. byla zrušena situace zastavení a poté byl postupně obnoven provoz na celé lince C.
Po vyhlášení situace zastavení strojvedoucí oběhu 10 ( stál ve st. FR/C na 2.koleji) a oběhu 03 (stál ve st. NH na 2.koleji) vysadili cestující ze svých souprav a popojeli do tunelu, aby strojvedoucí oběhů 14 a 19 mohli dojet s cestujícími do stanic FR/C a NH.
Příčina:
Ohnuté piny v konektoru X30 na voze 4427.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Onehdá čekal někdo dost dlouho na tebe na domluvené schůzce, viď?Josef píše:Nine díky, že jsi mě tam nechal čekat 93 minut před vlečkou !
93 minut je ještě dobrých 
Jinak příjezd z Plzně bývá mezi 10-11h. Co si pamatuju tak stačí přijít na jedenáctou a je to akorát, že už tam jsou.
Odjezd mezi 12-13h do Plzně...
Jinak příjezd z Plzně bývá mezi 10-11h. Co si pamatuju tak stačí přijít na jedenáctou a je to akorát, že už tam jsou.
Odjezd mezi 12-13h do Plzně...
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bude o dotycnyho uzivatele Josef asi hodne problem.Jakub píše:Příště by stačilo se jen trochu více zamyslet...
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Josef píše:Nine díky, že jsi mě tam nechal čekat 93 minut před vlečkou !
A co se třeba zeptat výpravčího ve stanici? Ty už jsou na podobné dotazy celkem zvyklí