Fakt? Já žil v domění, že se jedná o extra opotřebenou výměnuMOp píše:ne, ne EOV je zkratka pro extremne obrovska vyhybka.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tria na NŽD budou (měla by být) půjčena z Rakovníka, pokud to nevyjde tak jen dua.cwapa píše:Kalanis - to píšeš je sice hezký, ale je to jenom zatím pouze utopie.
Jo a pražské depo má pouze 814 duo
Kalanis - to píšeš je sice hezký, ale je to jenom zatím pouze utopie.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tonda Ježek: Díky za upozornění a opravu - to že neznám konstrukce železničních kolejí jsem tu kdesi již psal (jednalo se asi o přídržnici - přírubu). Rád se vždy poučím a rozšířím znalosti - nikdy nemůže člověk vědět všechno.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ne, ne EOV je zkratka pro extremne obrovska vyhybka. 
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
EOV je ohřev výhybek nikoliv ovládání.MM-Mikulovsky píše: Zabezpečovací zařízení je viditelně vykradeno (minimálně kabely, často i svítilny), na Žvahově směr DC je viditelně porušeno EOV (elektrické ovládání výhybky) na hlavní koleji (vedlejší má na téhle straně také výhybku a je ukončená zarážkou; Stodůlky snad EOV neměli -nenašel jsem po něm jedinou stopu + jsou oproti návazné trati celé na dřevěných pražcích).
Cwapa: modozelené stránky a trať 120 kolem 30.3. Esko má obsluhovat Hostivice na Smíchov, Řepy a při úpravách se vyplatí i dalším lidem (hrábnout do polohy Žvahova a nová zast. na Dívčích Hradech). Rudná (S65) je na Hrbaté (173). Chýně je sice na 122 (Semmering), ale buď z ní na Hostivice nebo do Rudné. Tu S65 bych pak viděl jako trasu s koncy obou směrů na Smíchově (část na Semmering Severní a Hrbatou dole ve šturcu na 3. nástupišti; přičemž se tu dostáváme přes reko zabzař Smíchova (nejstarší reléový spletenec v republice, žádost o hod sítí) až k možnosti (zne)užití megalománie pražského diametru na +- přímý přestup z obou směrů na metro Na Knížecí, kterou tímto nesmí nikdo chtít zazdít jinými projekty -> o užití rozhodne vytíženost dočasného perónku).
Karosák, MM: Papírově minimum, části zabazař jsou teďka nové (před aktivací Jinonic SŽDC vyhazovala nefunkční mechaniky a spojovala Smíchov a Jinonice). A na povinné opravy vedoucí k aktivaci stačí jen navýšit připravovaný provoz.
Bobik: Na zprovoznění zatlačilo pražské letiště, které chtělo záložní trasu pro cisterny s leteckým benzinem.
Jinak jak je to s (případným) požadavkem na nasazení NP vozidel na NŽD (2x duo 814, když tria jsou příliš kapacitní, ale dostatek NP jim chybí)?
Karosák, MM: Papírově minimum, části zabazař jsou teďka nové (před aktivací Jinonic SŽDC vyhazovala nefunkční mechaniky a spojovala Smíchov a Jinonice). A na povinné opravy vedoucí k aktivaci stačí jen navýšit připravovaný provoz.
Bobik: Na zprovoznění zatlačilo pražské letiště, které chtělo záložní trasu pro cisterny s leteckým benzinem.
Jinak jak je to s (případným) požadavkem na nasazení NP vozidel na NŽD (2x duo 814, když tria jsou příliš kapacitní, ale dostatek NP jim chybí)?
- Bobik
- Uživatel
Když se chce všechno jde - viz trať Hostivice - Jeneč zast - Středokluky, která byla od půlky 90. let v dlouhodobé výluce, mezitím tam na 80% úseku rozkradli kolejnice a dnes se tam zas jezdí.
To o čem píšete, je víceméně šotoušovo přání. Pokud "se bude chtít", bude tam i klidně autoblok a třebas elektrifikace, jinak je mi líto.......
To o čem píšete, je víceméně šotoušovo přání. Pokud "se bude chtít", bude tam i klidně autoblok a třebas elektrifikace, jinak je mi líto.......
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nedalo mi to a podíval jsem se dnes (vlastně již včera) na výhybny Žvahov a Stodůlky - jsou na tom lépe než jsem čekal. Druhé koleje jsou celé včetně výhybek, jen občas chybí některá spojka jednotlivých (nesvařených) částí kolejnic či případně část úchytů k pražcům. Ve Stodůlkách je i poměrně čistá, jen zarostlá trávou + viditelné velké množství pilin po někdy (ovšem kdy?) vykácených dřevinách. Na Žvahově je 1/2 DC zarostlá silně křovisky, druhá je ve stavu jako Stodůlky (+ pokácené, již slušně suché, dřeviny leží na ohromné dlouhé hromadě na příjezdové cestě u výhybny směr Hostivice). Zabezpečovací zařízení je viditelně vykradeno (minimálně kabely, často i svítilny), na Žvahově směr DC je viditelně porušeno EOV (elektrické ovládání výhybky) na hlavní koleji (vedlejší má na téhle straně také výhybku a je ukončená zarážkou; Stodůlky snad EOV neměli -nenašel jsem po něm jedinou stopu + jsou oproti návazné trati celé na dřevěných pražcích). Otázkou je jestli někdo dokáže odjistit výhybky - jsou zamčeny očividně značně prorezlými zámky (které půjdou snad jedině upálit). PS: Když to stihnu tak tu dám pár dokumentujících fotek.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To kde je semering vím. Ale měl jsem za to že to bylo dohromady.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...půlhodinový takt v podání 810 a k libosti šotosrdce i s příjemně obsazenýni spoji. "Zadem do Berouna" či také "Hrbatá", tedy trať # 173, je udržována kvůli své paralelnosti trati 171 na Plzeň a možnostem zde vedených odklonů (o povodních bylo fakt rušno, občas jsou tudy vedeny i R Č. Budějovice-Praha hl.n.). Ano, o tuto trať byl zájem od Veolie, proběhly i prezentační jízdy. Taktové spoje jsou povětšinou vedeny do Nučic, dále je provoz spíše víkendový (výletový). Potenciál má trať velký i v Rudné, ale přesně v centru města jaksi chybí zastávka. Nádraží leží už spíše v průmyslových Chrášťanech a obyvatelé Rudné to mají skoro blíže přes pole do Nučic. Trať se myslím zavření v nejbližsí době bát nemusí nejen kvůli přímětské dopravě, ale i kvůli dopravě odsiřovacího vápence z lomů Mořina a dále je ve hře ještě stále Berounský tunel a na vlečce Mořina poblíž obce Tachlovice by měl v případě varianty "durch" vyrůst stavební objekt-překladiště a těžební objekt a tudy vytěženou rubaninou by se měl po železnici zavážet opuštěný lom Holý vrch u obce Trněný Újezd.
Omlouvám se za delší příspěvek, který se více než nepatrně zakládá na pravdě
Omlouvám se za delší příspěvek, který se více než nepatrně zakládá na pravdě
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jenže semmering vede přes Zličín do Hostivic a nikoliv do Berounajara píše:Mám za to jestli ale znovuoživení této trati nebylo spojené s opravou trati "zadem" do Berouna. A provozem Veolie či conexu na této trase se zaručením provozování v taktu 30 min a tím zrušením busů na zličín. Ale tento projekt potom padnul.
Connex (resp. Veolia) měla zájem o provozování tratě Prokopským údolím přes Jinočany a Rudnou. Tato trať měla být původně zrušena, ale nakonec byla opravena (nové mostní objekty) a v poslední době zažívá poměrně značný rozvoj a posilování ve špičkách pracovního dne. Doporučuju se někdy podívat odpoledne na Smíchovském nádraží na nástupiště 3a...
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to jestli ale znovuoživení této trati nebylo spojené s opravou trati "zadem" do Berouna. A provozem Veolie či conexu na této trase se zaručením provozování v taktu 30 min a tím zrušením busů na zličín. Ale tento projekt potom padnul.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Že je výhybna ve výluce bych se vůbec nedivil, nesmysl to není. ZZ je z domků rozkradené, to jo, chybí kousky kolejnic, co kdo odnesl, ale jak říkal Kalanis, ke zprovoznění není potřeba mnoho. A co se zprovoznění týče, myslím, že je opíráno o případnou stavbu trati na Kladno a letiště a opět převedením jisté dopravy na Semmering (i dálkové). Důkazem může posloužit moje setkání na školní praxi s projektantem SUDOPu, jež před 2 lety dělal na stavědle společného nádraží Praha-Smíchov dokumentaci stávajícího stavu ZZ jako podklady pro modernizaci této trati. Takže ve hře je ledascos
Obě zmiňované výhybny mají užitečnou délku kolejí 700 m právě pro křižování rychlíků.
To by mě zajímalo kde jsi to slyšel? Možná je to jen něčí zbožné přání. Když už se to jednou zrušilo, tak to nebudou dávat zpět. Na těch pár vlaků co tam jede se to ani nevyplatí. Výpravčí bude jen v Jinonicích a křižovat se tedy bude jen tam. Jo a na Žvahově myslím už ani nejsou koleje. Jo a to eSko myslíš jaký?Kalanis píše:Cwapa: Kdepak. O aktivaci výhyben (návrat vyhozených výhybek, projetí křovinořezem a podbíječkou a instalace zabzař; jsou jen ve výluce, nikoliv zrušené) a křižování jak ve Stodůlkách, tak na Žvahově, se uvažuje. Důvodem je jednak teďka výluka a později eSko.
.