KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
-
radek31
- Moderátor
Re: 9081
ještě jsem neviděl, aby je na DO někdo použil - ani když mají jednu tramvaj za 10 minut - vždycky pěkně ručně kýblem - fronta se tvoří nejen díky písku, ale také doplňování letáků, samolepek a podobným důležitým věcemYvona píše:Mimochodem pneumatické pískovače ve vozovně Motol je sice moderní varianta, jak dodávat písek, jenže jsou hodně pomalé a při zatahování se tvoří velké tramfronty, takže v tom největším zatahovacím fofru jsou též odkázaní na sílu ručiček.
-
Yvona
U nás v Pze máme také na každé konečné takové zelené železné nádrže na písek. Dávkování pískovačů viz foto. (dávkuje se ze shora)MOp píše:pomoci pneumatickych piskovacu ve vozovne Motolmanil píše:Jo, díky. Ještě k tomu pískovači... Jak se do toho dosypává písek? Je na to potřeba nějaký trychtýř nebo tak něco? Jak se u vás v Praze dodává písek? U nás v Brně je na každé konečné modrá plechová bedna, kde jsou takové podlouhlé pytle po 10ti kg.
Jinak co se týče dosypávání písku do 9081-2. U nás ve vozovně Hloubětín, kde nízkopodlažky sídlí nemáme pneumatické pískovače, takže jsme odkázaní na sílu ručiček (klasika).
Mimochodem pneumatické pískovače ve vozovně Motol je sice moderní varianta, jak dodávat písek, jenže jsou hodně pomalé a při zatahování se tvoří velké tramfronty, takže v tom největším zatahovacím fofru jsou též odkázaní na sílu ručiček. (včera, když jsme se tam byli podívat se cvičným vozem, tak jsme se o tom zrovna bavili s tamním pracovníkem). Né všechno, co je moderní a vypadá hezky, musí být tramkám po praktické stránce užitečné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Je to mám, pocit teda, něco jako tankovací pistole. Pokud ne, pošlete mě k čertu.MOp píše:pomoci pneumatickych piskovacu ve vozovne Motolmanil píše:Jo, díky. Ještě k tomu pískovači... Jak se do toho dosypává písek? Je na to potřeba nějaký trychtýř nebo tak něco? Jak se u vás v Praze dodává písek? U nás v Brně je na každé konečné modrá plechová bedna, kde jsou takové podlouhlé pytle po 10ti kg.
-
Martin-KT8D5.RN2P
No jestli bude intenzita stejně jako u 9082, tak to je v podstatě nic... Jinak hezká fotka Yvono.Yvona píše:Vůz 9081 již byl onumerován.
Včera ráno ještě čísla neměl.
Na voze se intenzivně pracuje.
Dle informací, které jsem dnes vysondovala, by se tento vůz měl v příštím týdnu objevit na lince 24.
-
MOp
pomoci pneumatickych piskovacu ve vozovne Motolmanil píše:Jo, díky. Ještě k tomu pískovači... Jak se do toho dosypává písek? Je na to potřeba nějaký trychtýř nebo tak něco? Jak se u vás v Praze dodává písek? U nás v Brně je na každé konečné modrá plechová bedna, kde jsou takové podlouhlé pytle po 10ti kg.
Jo, díky. Ještě k tomu pískovači... Jak se do toho dosypává písek? Je na to potřeba nějaký trychtýř nebo tak něco? Jak se u vás v Praze dodává písek? U nás v Brně je na každé konečné modrá plechová bedna, kde jsou takové podlouhlé pytle po 10ti kg.Štěpán píše:Myslel jsem světla kolejnicových brzd, což je tohle: http://www.tramfoto.com/images/vozy/kt8 ... r2_080.jpg . U 9082 jsou u sebe.manil píše: To má nějak osvětlené kolejnicové brzdy?
-
Štěpán
Myslel jsem světla kolejnicových brzd, což je tohle: http://www.tramfoto.com/images/vozy/kt8 ... r2_080.jpg . U 9082 jsou u sebe.manil píše:To má nějak osvětlené kolejnicové brzdy?Štěpán píše: Liší se minimálně světlama kolejnicových brzd (dál od sebe) a mírným zapuštěním krytů otvorů pro doplňování písku.
To má nějak osvětlené kolejnicové brzdy?Štěpán píše:Liší se minimálně světlama kolejnicových brzd (dál od sebe) a mírným zapuštěním krytů otvorů pro doplňování písku.fricoolinek2 píše:Bude se v od 9082 v něčem (kromě ev. č.) lišit ???
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Neměl by, jediný rozdíl je snad v tom, že veškeré úpravy, které se dodělávaly v DP Praha u vozu 9082 po dodání, by měl vůz 9081 mít již přímo z Parsu (zapuštěné případvné reflektory apod.)fricoolinek2 píše:Bude se v od 9082 v něčem (kromě ev. č.) lišit ???