KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
I.am.good
Specielně v KT8 Praha vržou nejvíc a především podklady točen, nikdy jsem teda nezkoumal, z čeho to je, točna zespodu je oplechovaná, ale na čem to jezdí, to nevím
) Je to tím, že je to málo a blbě namazané. Vzpomeňte (dnes už to moc není), jak dřív dělaly kravál i T3 při jízdě do oblouků - tam zas vrzaly měchy od podvozků, které jsou ke skříni jen přítlačeny - nejsou napevno spojeny. .))
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Pertinax není součástka, ale materiál. Je to něco jako laminát, případně umakart. Používá se jako izolant.Jabberwocky píše:Počkej, nějaká součástka se jmenuje "pertinax"? To je povedené - Publius Helvius Pertinax byl římský císař (nastoupil hnedle po Commodovi). Jinak latinsky to znamená "vzdorovitý" nebo "neústupný", "zarytý". Čemu se tak proboha přezdívá u tramvaje?
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Počkej, nějaká součástka se jmenuje "pertinax"? To je povedené - Publius Helvius Pertinax byl římský císař (nastoupil hnedle po Commodovi). Jinak latinsky to znamená "vzdorovitý" nebo "neústupný", "zarytý", taky "vytrvalý". Čemu se tak proboha přezdívá u tramvaje?Demon3 píše:Rozhodně ne třením plechů!! Nejspíš to vzniká právě třením pryží či různých pertinaxů či (sklo)textitů!
-
Demon3
-
Demon3
-
Návštěvník
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak to je vůz 9082 a jeho přechod mezi článkem B a C(nízkopodlažní). To je přeci uplně v pořádku. Tramvaj je tady rok a to co už stačila zažít tak si může dovolit takto vrzat. 2x jí DPP díky práci PARS Šumperk musel na několik dní odstavit z provozu. A stále takto vrže. Aspoň vidíme jakou práci dělají externí firmy. A pak, že to podnik sám nezvládne. Kdyby podnik to co dá externím firmám dal raději sobě tak to bude určitě O.K Bohůžel, mě to přijde že v dnešní době raději podporujeme kamarády. A to asi takto já si vydělat takhle hezky nemůžu to by bylo okaté. Dám to na práci tobě a ty pak dáš na práci něco mě.Marek B. píše:... . Až poté, co jsem nastoupil jsem poznal, že to jsem neměl dělat. Jízda byla v každém sebenepatrnějším oblouku šíleným vrzáním. .......
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Tak jsem zas jednou jel tramvají. Na zastávce jsem viděl vozíčkáře. Rekl jsem si, že asi nečeká na vysokopodlažní tramvaj, tak jsem na další zastávce vystoupil a skutečně. Jela KT... . Až poté, co jsem nastoupil jsem poznal, že to jsem neměl dělat. Jízda byla v každém sebenepatrnějším oblouku šíleným vrzáním. Nějaký pán stál v kloubu a povídal si s nějakými cizinci. Zněla ironická slova jako Czech made, good work atd... . Naštěstí to všichni brali s humorem. Bohužel to vytváří špatný dojem o pražské dopravě. Mohl bych se zeptat, proč k tomuto dochází, jaktože PARS není schopen udělat klloub dobře? KT... má velmi dobrý design, ale toho si člověk při tomto vskřípění skoro nevšimne. Je zajímavé, že nejpohodlnější jízdu dlouhodobě zažívám v klasických T3. U modernějších vozů se mi zdá, že mají každou chvíli poruchu podvozků. To pak je při jízdě velmi nepříjemné. Nebo KT8 klasické strašně drncají, jako by neměly odpružení. Jo omlouvám kdyžtak se za nepřesnou terminologii. Prostě takový je můj pocit.