Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Mišelin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od Mišelin » 12.8.2008 22:44

A co rovnou všechny intervaly zkrátit o třeba jednu třetinu na všem... ?

Filip

Příspěvek od Filip » 12.8.2008 22:36

A co dát linku 26 do polovičních intervalů ?

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 12.8.2008 22:05

puleny interval na 7 je kravina. duvod pro prohozeni je znam (schvalne kdo na to prijde) a navic se tim vyresi problem, jak dostat dvojice na radlice.

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 12.8.2008 22:00

O té Trojské slyším prvně. S traťovými intervaly je to vůbec zamotaný. 11 bych ještě pochopil, ale dvojnásobné vypravení řidičů na linku 7, už nechápu. Zvlášť, když je tento úsek v souběhu s mraky autobusových linek.
A co takový traťový interval Synkáč-Voz. Pankrác. Chápu snahu proložení se 193, ale proč tady to jde a v Malešicích ne? To bychom mohli chtít i sóla po sedmi/osmi minutách i na takovou Podbabu.
Abych to tedy shrnul, trhání do sól na lince 11 chápu, ale na lince 7 už opravdu nikoli.
A napadaj mě ještě další úseky - Balabenka-Kbelská a Nádr. Vysočany-Kbelská. Tady 15 minut nevadí? Přičemž si ještě pamatuji o víkendu int 7-8 minut na lince 3 a 12 (tehdy kvůli Hlupočepům).

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 12.8.2008 20:56

9006 píše:A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Podle nasazení souprav není hlavním důvodem pro přehození 6 a 7, ale klíčové je, že Radlice získají o víkendu poloviční interval :wink: Však také Ropid má nějaké standardy kvality ohledně traťových intervalů. Pokud se nepletu, tak v Projektu PID se několikrát psalo, že trať na Trojské předimenzovaná, ale je to právě z důvodu traťového intervalu. Právě proto mají 7 a 11 o víkendu sóla, protože jezdí ve významný částech svých tras samy a 15minutový interval by zde byl příliš dlouhý.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.8.2008 18:12

9006 píše:A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Děkuji předem, že mě nikdo nebude kamenovat a ani dělat chytrýho, proč moje poznámky a otázky jsou hloupé a předem jasné.:-)
Myslím že to psal :absolut Jednoduchý způsob jak dostat na Radlice soupravy.

Jestli se uvažuje o krátkém intervalu i na lince 10, tak pak není na Řepy co řešit

9006
Uživatel

Příspěvek od 9006 » 12.8.2008 1:39

A není teda trochu nesmysl prohazovat 6 ze 7? To pak pojedou dvě linky od Lazarský na Kotlářku/Řepy (dá se říct tři, když 9 má krátký intervaly a zvládá to v pohodě) a od Karlova náměstí 4 a 10, kdy 4 o víkendech sóla. Teda což o to, ona by ta změna k horšímu být nemusela, spíš mě zajímá smysl, v čem toto bude lepší než současný stav. Kdyby někdo namítal, že 6 jezdí sólo, pak snad není problém v pracovní dny nasadit soupravy, ne?
Děkuji předem, že mě nikdo nebude kamenovat a ani dělat chytrýho, proč moje poznámky a otázky jsou hloupé a předem jasné.:-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 08.8.2008 8:11

Víme. Počkej do podzimu.

prazska.tramvajka

Příspěvek od prazska.tramvajka » 07.8.2008 21:00

A o tom že 7ka se má prohodit 6kou a končit na Radlicích taky někdo víte?Já jen z doslechu,tak bych chtěla vědět trošku víc ....

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.8.2008 8:14

KGX 63 píše:
Fořtík píše:Vidím to tak nějak podobně. Rozdíl oproti 9 snad jenom v tom, že tady bude jenom jeden BP bod (tedy pokud bude)...
Pokud by teda byly BP na "posílené" 22, tak zatím jen na I.P.Pavlova a odděleně od vozu.
Přesně tak to vypadá... :lol:
KGX 63 píše:Linkové vedení tram nám určitě časem zeštíhlý a tramvajových "metro-linek" (9 a 22) s krátkým intervalem přibude. Dovedu si celkem dobře představit třeba linky 3 a 20.
Já bych k tomu doplnil ještě 10.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 03.8.2008 0:53

Fořtík píše:Vidím to tak nějak podobně. Rozdíl oproti 9 snad jenom v tom, že tady bude jenom jeden BP bod (tedy pokud bude)...
Aby jsme se ještě nedivili... :shock:
Už dlouho má JPT spadeno na vytvoření střídacích bodů u Anděla a na Hradčanské. Stále se ovšem k radosti mnoha řidičů (přiznám se, včetně mě :lol: ) nedaří. Pokud by teda byly BP na "posílené" 22, tak zatím jen na I.P.Pavlova a odděleně od vozu. Stejně budeme jezdit jak vláček za sebou podobně jako na devítce, takže iluze "metro-linky" bude dokonalá. Ostatně, zvykejte si. Tohle je jen špička ledovce. Linkové vedení tram nám určitě časem zeštíhlý a tramvajových "metro-linek" (9 a 22) s krátkým intervalem přibude. Dovedu si celkem dobře představit třeba linky 3 a 20.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 03.8.2008 0:07

Mišelin píše:
A kterej by to teda měl vlastně nakonec bejt...?
Výbuch

Peter
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter » 02.8.2008 20:58

jara píše:Dostal se mi návrh od záři. A koukám, že je velmi zajímavě přepracovaná noční doprava vedení autobusů. Například pro mě dlouho nepochopitelné chybějicí spojení Motol(řepy)-dejvice v noci bude konečně vyřešeno a bus 502 od Suchdola je prodloužen do Stodulek. A 510 místo toho pojede od Letiště z Vypichu až do Modřan :-) No zaří bude asi velkým měsícem změn.
Více v diskuzi Autobusy. Nový ROPID se pochlapil a šáhnul vcelku kladně do noci. Což se, ale už nedá říct o denním provozu.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 02.8.2008 20:15

Dostal se mi návrh od záři. A koukám, že je velmi zajímavě přepracovaná noční doprava vedení autobusů. Například pro mě dlouho nepochopitelné chybějicí spojení Motol(řepy)-dejvice v noci bude konečně vyřešeno a bus 502 od Suchdola je prodloužen do Stodulek. A 510 místo toho pojede od Letiště z Vypichu až do Modřan :-) No zaří bude asi velkým měsícem změn.

Mišelin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mišelin » 02.8.2008 14:45

Fořtík píše:
KGX 63 píše:Otázkou je jak dlouho bude na 22 těch 46 pořadí bez přestávek... Myslím, že to nebude mít dlouhého trvání - BP na IP to jistí (podobně jako na 9).
Vidím to tak nějak podobně. Rozdíl oproti 9 snad jenom v tom, že tady bude jenom jeden BP bod (tedy pokud bude)...
A kterej by to teda měl vlastně nakonec bejt...?

Odpovědět